Cara Menukar Nama Pengguna Anda di Snapchat

Nama pengguna anda adalah salah satu aspek terpenting dari mana-mana profil media sosial. Begitulah cara orang dapat mengenali anda, berhubung dengan anda dan berhubung dengan jenama anda. Walau apa pun, apa yang berlaku ketika anda ingin mengedit atau mengubah nama pengguna anda di Snapchat? Jawapan lurus adalah bahawa anda tidak boleh menukar nama pengguna anda melainkan anda membatalkan akaun anda dan membuka yang baru.

Walau apa pun, anda boleh menukar nama paparan anda yang dapat dilihat oleh semua orang. Kedua-duanya tidak boleh keliru. Artikel ini menunjukkan semua yang perlu anda ketahui tentang menukar nama pengguna anda dan menyesuaikan warna, fon, dan penampilan keseluruhannya.

Cara Mengubah Nama Paparan Snapchat anda di iOS dan Android

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda membuat akaun Snapchat dan memasukkan nama pengguna anda, tetapi anda tidak dapat mengubahnya lagi sehingga anda menghapus akaun anda. Walau bagaimanapun, apa yang anda boleh sesuaikan dan ubah sekerap yang anda mahukan adalah nama paparan anda. Tindakan ini memberi anda kebebasan untuk membuat sesuatu yang dapat dikenali secara unik sehingga pengguna lain tahu bahawa itu adalah anda. Inilah cara menukar nama paparan Snapchat anda di telefon bimbit:

  1. Buka aplikasi Snapchat anda.

  2. Pergi ke "Profil saya" dan klik pada "Tetapan" ikon roda.

  3. Klik pada "Nama" untuk membuang, menyunting, atau menulis nama paparan baru.

  4. Setelah memasukkan nama paparan baru anda, ketik "Simpan," dan semua orang akan melihatnya di profil anda. Namun, jika mereka menyimpan kenalan anda dengan nama lama anda, mereka harus mengedit kenalan anda dan menyimpannya di bawah yang baru.

Adakah anda perlu menghapus akaun Snapchat anda untuk menukar nama pengguna anda?

Kerana keselamatan pengguna, satu-satunya cara untuk menukar nama pengguna anda adalah dengan menghapus akaun anda dan membuat yang baru. Apabila anda menghapus akaun, anda tidak dapat memindahkan data akaun, Snapstreaks, atau Memori anda. Anda mesti membina akaun baru anda dari awal.

Sebilangan besar pengguna menyelesaikan masalah nama pengguna dengan menukar Nama Paparan Snapchat mereka dan menyimpan nama pengguna lama mereka untuk melindungi semua Snaps dan maklumat akaun. Sekiranya anda masih mahu menghapus akaun Snapchat anda, buka halaman profil anda dan pilih untuk menyahaktifkan akaun anda. Snapchat menyimpan akaun anda sebagai tidak aktif selama 30 hari kemudian menghapusnya secara kekal.

Tukar Nama Pengguna Anda di Snapchat

Mengakhiri

Semua orang mengalami penyesalan kerana membuat nama pengguna ketika mereka masih muda yang mungkin sedikit memalukan sekarang. Walaupun Snapchat mungkin tidak membiarkan anda mengubah nama pengguna yang anda log masuk, mereka akan membiarkan anda menukar nama paparan anda. Adakah anda mempunyai pengalaman, petua, trik, atau pertanyaan mengenai menukar nama paparan Snapchat anda? Tinggalkan komen di bahagian di bawah.