Cara Mengubah Suara Anda dalam Pertentangan

Setelah lima tahun berada di pasaran, Discord kekal sebagai perkhidmatan sembang permainan terbaik. Sekiranya anda pemain permainan dalam talian, anda mungkin menggunakan aplikasi cemerlang ini setiap hari.

Cara Mengubah Suara Anda dalam Pertentangan

Platform ini menawarkan perkhidmatan sembang suara yang hebat, jadi tidak perlu menggunakan aplikasi suara pihak ketiga. Ditambah lagi, sejak dilancarkan, Discord telah mula menawarkan pelbagai penyatuan yang menyeronokkan dan berguna. Beberapa yang lebih popular adalah alat dan mod penukar suara. Inilah cara menukar suara anda di Discord.

Cara Mengubah Suara Anda dalam Discord pada PC Windows 10

Tidak ada cara rasmi untuk mengubah suara seseorang mengenai Discord. Anda boleh pergi ke tetapan suara dan video, pilih peranti input dan output, periksa sama ada mikrofon anda berfungsi dengan betul, sesuaikan volume input / output, pilih sama ada anda mahu menggunakan pilihan Aktiviti Suara atau Push to Talk, dan membuat pelbagai yang lain tweak. Namun, anda tidak boleh mengubah suara anda begitu sahaja.

Untuk mengubah apa yang pemain lain dengar dari mikrofon anda, anda mesti pergi ke pihak ketiga. Nasib baik, terdapat pelbagai aplikasi di pasaran untuk peranti Windows yang berfungsi dengan Discord. Berikut adalah beberapa pilihan dan cara menggunakannya:

  • Clownfish - Alat yang sangat mudah yang berfungsi dengan pelbagai platform sembang suara, termasuk Discord. Ia mudah disediakan dan merangkumi beberapa pilihan suara dan ciri suara. Ia juga percuma. Untuk menyiapkannya, muat turun pemasang dan pasang seperti yang anda lakukan dengan program lain. Mulakan permohonan. Ikon Clownfish akan muncul di baki sistem. Klik dua kali untuk mengaktifkan / mematikan perubahan suara.

  • Voicemod - Voicemod menawarkan pelbagai penapis suara untuk dipilih, serta banyak kesan. Aplikasi ini mudah digunakan dan berfungsi dalam masa nyata. Pasang alat, pergi ke tetapan Suara & Video Discord, dan pilih pilihan Voicemod Virtual Audio Device (WDM) sebagai peranti input.

  • VoiceMeeter - Ini adalah alat yang disukai oleh pengguna lanjutan. Sangat bagus untuk pencampuran audio masa nyata. Memasang aplikasi semudah memuat turun dan menjalankan pemasangan. Walau bagaimanapun, anda memerlukan pengetahuan pencampuran lanjutan jika anda ingin menggunakannya sepenuhnya.

Terdapat pelbagai alat lain untuk mengubah suara anda dalam Discord di pasaran, tetapi kami mempertimbangkan tiga pilihan yang disebutkan dengan tahap kerumitan yang berbeza-beza.

Cara Mengubah Suara Anda dalam Pertentangan pada Mac

Seperti Windows, menukar suara anda pada aplikasi Mac Discord menjadi lebih baik menggunakan pilihan perisian pihak ketiga. Anda boleh membuat penyesuaian audio yang sama seperti di atas, tetapi anda tidak akan dapat mengubah atau mencampurkan audio suara anda tanpa alat pihak ketiga. Berikut adalah dua alat macOS yang akan berfungsi dengan Discord pada komputer Apple:

  • MorphVox - Terutamanya, MorphVox dibuat untuk memberikan output audio yang jelas. Sejauh mana cuba meniru suara anda sendiri untuk lebih jelas. Ini adalah aplikasi yang berkembang yang menawarkan pelbagai ciri dan pilihan menukar suara, dari yang menyenangkan hingga berguna. Sayangnya, aplikasi ini tidak percuma, walaupun ia menawarkan percubaan percuma. Walaupun begitu, ia sangat bernilai. Menggunakannya semudah memasangnya dan bermain-main dengan pilihan suara.

  • Voxal Voice Changer -Mengubah dan menyamarkan suara seseorang adalah titik penjualan Voxal. Anda mendapat pelbagai pilihan lucu untuk dikerjakan, tetapi aplikasi ini dibuat terutamanya dengan menjaga agar tidak disebutkan namanya. Untuk menggunakannya, pasang Aplikasi Pengubah Suara dan buka. Kemudian, pilih pilihan Voxal di bawah senarai Perisian Input dalam tetapan Suara & Video Discord.

Cara Mengubah Suara Anda dalam Pergaduhan pada iPhone

Mencari aplikasi yang mengubah suara anda pada peranti iOS agak sukar. Sebilangan besar pengubah suara membolehkan anda merakam fail video / audio dengan suara yang diubah. Walau bagaimanapun, mereka tidak berfungsi dalam masa nyata.

Terdapat aplikasi berasaskan panggilan gurauan yang disebut Live Voice Changer yang berjalan di latar belakang dan mengubah suara anda dalam masa nyata. Dengan kata lain, selagi aplikasinya aktif, ia akan mengubah suara yang melalui mikrofon iPhone. Terdapat pelbagai pilihan suara lucu yang disertakan, seperti tupai, tomcat, Darth Vader, dan lain-lain. Anda juga mendapat penyamaan 12-band yang sangat mudah digunakan.

Muat turun aplikasi ini dari App Store, pilih pilihan suara, dan hidupkan aplikasinya. Kemudian, berkomunikasi secara normal melalui Discord, dan suara anda akan berubah secara automatik.

Cara Mengubah Suara Anda dalam Pergaduhan pada Peranti Android

Seperti halnya dengan peranti iOS, pasar Android tidak kaya dengan aplikasi masa nyata untuk menukar suara. Banyak aplikasi membolehkan anda merakam fail video / audio diri anda dengan suara yang berubah, tetapi ini tidak akan berfungsi dengan panggilan telefon dan aplikasi seperti Discord.

Voice Changer Mic for Gaming adalah aplikasi yang berfungsi hebat dengan Discord dan menawarkan pelbagai pilihan pertukaran suara yang menyeronokkan, dari Darth Vader dan Kylo Ren hingga Bane.

Membuat aplikasi berfungsi semudah memuat turun dan memasangnya menggunakan Google Play dan mengaktifkan pilihan suara. Kemudian, gunakan Discord secara normal, kerana aplikasi akan berjalan di latar belakang.

Mengapa Mengubah Suara Anda dalam Pertikaian?

Terutama, orang menggunakan aplikasi menukar suara untuk mengolok-olok dan bersenang-senang. Lagipun, komuniti permainan adalah mengenai ketawa dan situasi lucu. Buat sembang suara, putar semua orang untuk permainan yang biasanya anda mainkan, mulakan panggilan, dan dengarkan mereka dengan gementar setelah anda bercakap dengan suara Darth Vader. Ia tidak akan menjadi tua.

Walau bagaimanapun, ada sebab yang lebih serius mengapa anda mungkin mahu menukar suara anda di Discord. Salah satunya adalah tanpa nama. Sebilangan orang tidak suka suaranya didengar di khalayak ramai, dan mereka berhak menggunakan aplikasi yang mengubah suara. Walaupun telah dikonseptualisasikan sebagai aplikasi yang berfokus pada permainan, Discord digunakan oleh pelbagai komuniti yang terdiri dari cryptocurrency hingga perniagaan. Sebilangan orang mungkin ingin menyembunyikan suara sebenarnya, dan tidak ada yang harus menilai mereka untuk itu.

Terdapat sebab lain mengapa seseorang mungkin ingin memasang aplikasi penukar suara ke peranti mereka untuk digunakan pada Discord. Sebilangannya dibina dengan EQ dan pelbagai pilihan lain yang dapat membantu menjadikan suara anda lebih jelas dan seimbang. Ini bermaksud bahawa pemain lain akan mempunyai masa yang lebih mudah untuk memahami anda, meningkatkan gaya permainan anda.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah pengubah suara tidak sah?

Dengan sendirinya, tidak ada aplikasi pengubah suara yang menyalahi undang-undang. Walau bagaimanapun, melakukan jenayah, siber atau sebaliknya, menggunakan salah satu aplikasi yang disebutkan adalah haram. Ini termasuk penyamaran yang salah, taktik menakut-nakuti, buli, membuat ancaman, dan lain-lain. Sekiranya anda berhasrat menggunakan aplikasi pengubah suara dengan kapasiti ini, anda disarankan untuk mempertimbangkan semula.

Sekiranya anda dilaporkan mengenai Discord, para pembangun dapat dengan cepat mengetahui siapa diri anda, dan pada ketika itu anda mungkin akan dikenakan pendakwaan. Paling tidak, anda akan kehilangan akaun Discord anda. Sekiranya anda berhasrat untuk menggunakan pengubah suara untuk bersenang-senang, tidak salah melakukannya.

Adakah terdapat penukar suara Discord terbina dalam?

Malangnya, Discord tidak dilengkapi dengan pilihan perubahan suara terbina dalam. Alat semacam itu tidak tersedia sebagai tambahan rasmi. Walau bagaimanapun, setiap alat yang disebutkan dari senarai di atas adalah sah dan akan berfungsi sebagai penukar suara untuk sesi perbualan suara Discord anda.

Adakah Voicemod berfungsi dalam permainan?

Voicemod mula berfungsi sebaik sahaja anda mengaktifkannya. Sebaik sahaja anda mula berkomunikasi dengan rakan permainan anda, suara anda akan berubah menjadi yang anda pilih. Secara semula jadi, semasa anda memulakan permainan, anda masih akan menggunakan perbualan Discord yang sama. Dengan kata lain, ya, Voicemod pasti berfungsi semasa bermain permainan. Ia tidak akan menyenangkan seperti jika tidak.

Discord Suara Menukar

Kami harap anda menemui aplikasi yang sesuai untuk mengubah suara anda di Discord dengan peranti yang anda rencanakan untuk digunakan. Semua aplikasi dan alat pihak ketiga yang telah kami sebutkan berfungsi dengan Discord dan membawa pelbagai alat dan ciri ke meja.

Adakah terdapat aplikasi dari teks ini yang sangat anda kagumi? Adakah anda mempunyai soalan tambahan? Jangan ragu untuk memberitahu kami di bahagian komen di bawah.