Cara Memeriksa Sekiranya Airpod Masih Dibawah Jaminan

Tahun ini, Apple melancarkan AirPods terbarunya, dengan generasi ketiga yang dijadualkan untuk diikuti pada tahun 2020. Ia paling mudah "didengar" di pasaran, dan kritikan dan kebimbangan awal terbukti tidak berasas.

Cara Memeriksa Adakah Airpod Masih Dibawah Jaminan

Mereka adalah produk berkualiti tinggi dengan tanda harga yang sesuai - tidak jauh di atas rata-rata dalam kategori mereka, tetapi masih di antara periferal paling mahal di pasaran. Itu menjadikan kehilangannya menjadi bencana apabila mereka hilang atau berhenti bekerja.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara memeriksa sama ada AirPod anda masih dalam jaminan dan apa yang dilindungi oleh jaminan tersebut.

Waranti Terhad Satu Tahun Apple

Berita baiknya adalah bahawa semua AirPod dilindungi oleh jaminan pengeluar selama satu tahun dari hari pembelian. Berita buruk adalah bahawa jaminan merangkumi sedikit berharga. Banyak masalah yang berpotensi akan dikenakan bayaran di luar jaminan. Mereka tidak menyebutnya sebagai jaminan "terhad" untuk apa-apa!

airpod masih dalam jaminan

Sekiranya anda baru membeli sepasang AirPod tanpa liputan tambahan, jaminan ini pada dasarnya melindungi anda daripada bateri yang rosak. Sekiranya bateri anda mempunyai kecacatan pembuatan dan bahawa kecacatan itu termasuk dalam terma jaminan, anda boleh mendapatkannya secara percuma. Sekiranya kerosakan tidak dilindungi, anda perlu membayar penggantian.

Jaminan juga meluas ke cas pengecasan dengan sekatan yang sama. Ia tidak meliputi pemakaian biasa atau kerosakan yang tidak disengajakan. Ini juga tidak termasuk kerosakan dari pengubahsuaian yang tidak dibenarkan. Bahagian yang hilang boleh diganti dengan bayaran.

Cara Memeriksa Sekiranya Anda Masih Dilindungi

Sekiranya anda tidak pasti tentang kapan anda membeli AirPod, Apple mempunyai alat untuk memeriksa sama ada mereka masih dalam jaminan. Perlu diingat bahawa alat ini juga dapat digunakan untuk memeriksa status jaminan mana-mana produk Apple. Inilah cara ia berfungsi.

Pergi ke laman web Cek Liputan Apple. Di sana anda perlu memberikan beberapa maklumat mengenai AirPod anda.

Taipkan nombor siri ke medan di tengah-tengah skrin anda kemudian ketik kod Captcha di bidang seterusnya dan klik "Teruskan."

Anda akan menemui nombor siri di bahagian bawah penutup cas pengecas anda. Sebagai pilihan, anda boleh mendapatkannya pada bungkusan asal di sebelah kod bar.

saluran udara

Akhirnya, jika AirPod disambungkan ke peranti, anda boleh pergi ke Tetapan> Umum> Perihal> AirPod untuk nombor tersebut.

Apa yang Anda Cari

Apabila anda memasukkan nombor siri anda dan sistem mencari maklumat anda, anda akan melihat empat bahagian mengenai jaminan anda.

Kelayakan AppleCare

Bahagian ini menunjukkan sama ada anda masih boleh membeli AppleCare + untuk AirPod anda atau tidak. Ini memperpanjang jaminan satu tahun hingga dua tahun. Ia juga merangkumi sedikit liputan. Dua kejadian kerosakan tidak sengaja dilindungi dan dapat diperbaiki dengan bayaran tambahan $ 29 setiap kejadian. Anda boleh membeli ini semasa membeli produk Apple atau dalam 60 hari selepas pembelian.

Tarikh Pembelian

Bahagian ini menunjukkan jika Apple mempunyai rekod tarikh AirPod dibeli. Apabila anda menggunakan sokongan telefon, anda mungkin perlu memberikan tarikh ini sebagai sebahagian daripada pengesahan.

Kelayakan Sokongan Teknikal

Sebilangan besar produk Apple - termasuk AirPod - disertakan dengan sokongan telefon percuma selama 90 hari. Bahagian ini akan menunjukkan kepada anda jika anda masih layak mendapat sokongan teknikal melalui telefon.

Pembaikan dan Liputan Perkhidmatan

Ini adalah jaminan utama. Sekiranya dalam masa satu tahun dari pembelian anda, ini mesti aktif. Sekiranya tidak, anda perlu menghubungi Apple untuk melaporkan kesilapan itu. Anda akan mendapat maklumat tentang cara melakukannya di halaman ini. Anda memerlukan bukti pembelian yang sah untuk membuat kes anda sekiranya ada kesilapan.

Adakah AppleCare Berbaloi?

Harga untuk memperpanjang jaminan anda selama satu tahun lagi ialah $ 29. Itu cukup banyak wang, jadi adakah ia berbaloi? Mungkin, tetapi bukan untuk alasan yang mungkin anda fikirkan.

Rancangan ini merangkumi pembaikan atau penggantian dari juruteknik Apple yang sah pada fon telinga, bateri, kabel pengecasan, dan cas pengecasan. Seperti yang dinyatakan di atas, dua insiden kerosakan tidak sengaja juga dilindungi tetapi AirPod yang hilang tidak berlaku.

Walau bagaimanapun, ada satu lagi sebab mengapa jaminan yang dilanjutkan mungkin bernilai. Pengguna awal generasi pertama AirPods menyaksikan jangka hayat bateri mereka berkurang tepat pada sekitar dua tahun. Di bawah jaminan, caj penggantian bateri lebih murah $ 19 bagi setiap AirPod.

Oleh itu, jika anda berencana untuk menggunakan AirPod anda, dan bateri mula menunjukkan tanda usianya, pasti masuk akal untuk membelinya. Anda akan mengembalikan harga jaminan dan beberapa ketika anda mengganti bateri.

Cara Mencari Airpod yang Hilang

Airpod kecil, dan sangat mudah hilang. Seperti yang telah kita bincangkan di atas, Airpod yang hilang tidak dilindungi oleh jaminan Apple, jadi jika anda menghadapi masalah ini, anda boleh mencuba ini untuk mendapatkan semula Bluetooth yang hilang sebelum membeli alat ganti.

Kos satu penggantian pod boleh berkisar antara $ 69 hingga $ 89, belum lagi kos kes baru.

Anda boleh mengesan dan mencari Airpod anda yang hilang selagi syarat ini dipenuhi:

  • Anda telah menggunakan peranti Apple dengannya dan masih mempunyai peranti Apple itu - Ini bermaksud bahawa anda telah memasangkan iPhone, iPad, atau Mac pada suatu ketika sehingga ia akan muncul di iCloud.
  • Ia masih mempunyai hayat bateri - Bergantung pada berapa lama anda kehilangannya, anda memerlukannya untuk mempunyai sedikit tenaga.

Buka Cari iPhone Saya pada peranti Apple anda (anda juga boleh mengunjungi icloud.com dari penyemak imbas dan memilih pilihan Cari iPhone Saya). Tinjau senarai peranti sehingga anda melihat AirPod anda. Klik ‘Main Suara’ dan AirPod anda akan mula memainkan melodi muzik semoga dapat membantu anda mencarinya.

Sekiranya anda tidak berada dalam jangkauan, anda boleh memilih fungsi 'Mainkan Suara' dan ia akan mula dimainkan apabila anda berada dalam jangkauan.

Penting untuk diingat bahawa nada tidak terlalu kuat. Dengan andaian anda mencari di sekitar kawasan terakhir kali anda melihat AirPod anda, cuba pastikan kawasan itu sepi mungkin.

Soalan Lazim

AirPod saya masih dalam jaminan. Bagaimana saya mendapatkan bantuan?

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan bantuan dengan AirPod anda dari Apple. Pilihan pertama (dan selalunya pilihan terpantas) adalah mengunjungi Kedai Apple. Adalah idea yang baik untuk membuat janji temu sebelum pergi kerana kedai boleh sibuk pada waktu-waktu. u003cbru003eu003cbru003e Sayangnya, bagi banyak pengguna, kedai Apple hanya sedikit dan jauh. Sekiranya AirPod anda perlu diservis dan anda tinggal terlalu jauh untuk mengunjungi kedai fizikal, anda boleh menghubungi Apple secara langsung. Menggunakan u003ca href = u0022 // support.apple.com / contactu0022u003eApple Support pageu003c / au003e untuk mencari nombor telefon untuk lokasi anda, hubungi Apple tetapi bersiaplah untuk memberikan nombor siri AirPods untuk mendapatkan bantuan.

Saya tidak menemui nombor siri Airpod saya. Apa yang boleh saya lakukan?

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mencari nombor siri Airpod anda, kami mempunyai u003ca href = u0022 // www.techjunkie.com / find-view-airpods-serial-number / u0022u003artikel di sini u003c / au003 yang boleh membantu. Dengan andaian anda kehilangan kes dan nombor siri tidak muncul dalam tetapan telefon anda, hubungi Apple untuk mendapatkan bantuan tambahan.

Tiada yang kekal selamanya

Produk Apple terkenal dengan kualiti yang tinggi, tetapi produk terbaik juga tidak kekal selamanya. Sekiranya anda mengalami masalah dengan AirPod anda, Apple boleh membantu tetapi mungkin tidak akan percuma. Produk mereka semua dilengkapi dengan jaminan satu tahun percuma yang mungkin merangkumi semua atau sebahagian masalah.

Untuk mengetahui sama ada anda masih dilindungi, anda hanya dapat mengira masa dari tarikh pembelian anda. Sekiranya anda tidak tahu dengan tepat waktu, gunakan alat carian mereka. Yang anda perlukan hanyalah nombor siri dari bahagian dalam casing AirPods.