Cara Dapatkan Sembang di Skrin di OBS

Penglibatan penonton adalah bahagian penting dalam membina penonton streaming dan berbual adalah cara terbaik untuk berinteraksi dengan peminat anda. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mendapatkan sembang aliran ke studio OBS anda, maka anda telah sampai di tempat yang betul.

Cara Dapatkan Sembang di Skrin di OBS

Setelah tetingkap OSB anda mempunyai sembang aliran, pemancar lain akan lebih senang melihat kandungan dan sembang pada masa yang sama. Apa yang hebat dari kaedah ini ialah kaedah ini dapat diterapkan pada semua perkhidmatan streaming yang mempunyai ciri sembang pop timbul.

Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara berbeza untuk mendapatkan sembang aliran di skrin di OBS, dan juga menjawab beberapa soalan umum mengenai ciri sembang di OBS.

OBS adalah salah satu program terbaik untuk rakaman video dan streaming langsung. Ia digunakan untuk pelbagai penciptaan kandungan dalam talian seperti permainan, muzik, streaming pelbagai bahasa dan banyak lagi. Terlebih lagi, anda boleh memasangnya di Windows, Mac dan Linux. Perisian ini juga percuma, jadi anda tidak perlu risau tentang langganan bulanan dan bayaran tambahan.

OBS paling baik dijelaskan sebagai tempat di mana semua output dan input anda bertemu. Dengan kata lain, mikrofon, kamera, tangkapan permainan, dan aliran anda semua akan dikonfigurasi dalam OBS. Terdapat banyak ciri bawaan lain yang berguna yang akan membawa aliran anda ke tahap yang baru.

Salah satu ciri tersebut ialah kemampuan untuk menyambungkan sembang aliran ke tetingkap OBS anda. Anda boleh menggunakan ciri ini dengan perkhidmatan streaming lain, seperti Twitch, YouTube, Trovo, DLive, Mixer, Smashcast, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, pada masa ini tidak sesuai dengan YouTube Live dan Facebook Live, tetapi lebih banyak lagi kemudian.

Menambah sembang ke aliran OBS anda akan memudahkan penonton lain mengikuti semua tindakan, sambil tidak kehilangan apa-apa yang mungkin berlaku dalam sembang. Lebih-lebih lagi, setiap kaedah ini hanya memerlukan beberapa saat sahaja.

Cara Menambah Sembang Aliran

Seperti disebutkan sebelumnya, terdapat banyak perkhidmatan streaming yang dapat anda gunakan untuk tujuan ini. Oleh kerana Twitch adalah yang paling popular, kami akan menggunakannya sebagai contoh dalam panduan ini. Untuk menambahkan sembang aliran Twitch di OBS, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka Twitch dan pergi ke halaman profil akaun anda.

 2. Pergi ke bahagian sembang dan kemudian ke tetapan sembang.

 3. Pilih "Popout chat" dari senarai pilihan.

  Catatan: Dalam beberapa perkhidmatan penstriman, cari "Sembang timbul".

 4. Klik kanan pada URL dari tetingkap pop timbul dan salin.

 5. Lancarkan OBS.
 6. Klik "Lihat" di sudut kiri atas skrin anda.

 7. Pilih "Dok" dari menu lungsur turun.

 8. Pilih "Dokumen Penyemak Imbas Khusus ..." dari senarai pilihan drop-down baru. Ini akan membuka tetingkap baru.

 9. Namakan sembang anda di bawah bahagian "Nama dok". Pastikan anda memberikannya nama yang ringkas namun tidak dapat dilupakan.

 10. Di sebelah nama sembang, masukkan URL yang anda salin dari Twitch.

 11. Pilih "Terapkan."

Itu sahaja yang ada. Sembang aliran minimum akan muncul di sudut tetingkap OBS. Apa yang hebat dari ciri ini ialah kemampuan untuk mengalihkan sembang aliran, atau mengubah saiznya. Selain itu, ruang di mana anda boleh melakukan sembang aliran akan diserlahkan dengan warna biru, jadi anda akan tahu di mana anda boleh memindahkannya.

Sekiranya anda tidak memerlukan sembang aliran lagi, anda boleh menghapusnya dalam sekejap sahaja. Yang perlu anda lakukan adalah mengulangi langkah yang sama dari atas untuk membuka "Dokumen Penyemak Imbas Tersuai", dan dari situ anda dapat mematikan fitur sembang ini dengan cepat.

Cara Dapatkan Sembang Permainan Facebook

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Facebook Live tidak serasi dengan OBS. Oleh itu, Facebook Gaming tidak mempunyai ciri sembang timbul seperti perkhidmatan penstriman lain. Satu-satunya cara untuk membuat sembang di Facebook Gaming di OBS adalah dengan pemalam. Pilihan terbaik untuk ini ialah pemalam OBS.Live StreamElements.

Pemalam ini tidak memerlukan sebarang kos, dan juga serasi dengan YouTube dan Twitch. Ia juga dilengkapi dengan beberapa ciri berguna tambahan, seperti suapan di mana anda dapat mengesan aktiviti dan kawalan muzik. Ia juga mudah digunakan. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Muat turun pemalam.
 2. Teruskan memasang pemalam menggunakan arahan arahan.

 3. Dayakan pemalam.
 4. Buka di komputer anda.
 5. Log masuk menggunakan akaun Facebook anda.

Itu sahaja. Pemalam akan menarik sembang anda secara automatik, jadi anda tidak perlu risau tentang memerlukan kemahiran teknikal khas. Anda boleh memulakan streaming di Facebook Gaming dan merapatkan sembang aliran di tetingkap OBS anda.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Boleh Menambah Hamparan Sembang ke Aliran Dengan OBS?

Anda boleh menggunakan OBS untuk menambahkan hamparan sembang ke aliran anda. Sekali lagi, kami akan menggunakan Twitch sebagai contoh untuk perkhidmatan streaming. Perlu diingat bahawa anda perlu mempunyai versi OBS terbaru untuk menambahkan hamparan sembang ke aliran.

Ini caranya:

1. Jalankan OBS.

2. Gunakan penyemak imbas anda untuk pergi ke saluran anda.

3. Pergi ke bahagian sembang dan klik pada ikon tetapan di bahagian bawah.

4. Pilih "Popout Chat" dari senarai pilihan. Ini akan membuka tetingkap baru.

5. Salin URL dari tetingkap baru.

6. Kembali ke OBS dan klik "+" di sudut kiri bawah perisian.

7. Pilih "Penyemak Imbas."

8. Ketik nama untuk overlay sembang dan pilih "OK."

9. Tampal URL yang anda salin sebelumnya.

10. Sesuaikan saiz sembang jika anda mahu.

11. Pilih "OK" sekali lagi.

Setelah selesai, sembang Twitch baru akan muncul di tindanan anda. Apabila anda tidak lagi memerlukannya, anda boleh membuangnya secepat mungkin.

Bagaimana saya boleh Menambah Twitch Chat Box ke OBS Stream saya?

Anda juga boleh menggunakan StreamLab untuk menambahkan sembang Twitch ke aliran OBS anda. Lebih-lebih lagi, kaedah ini hanya memerlukan beberapa minit. Ikuti langkah di bawah untuk mengetahui bagaimana ia dilakukan:

1. Buka StreamLab pada penyemak imbas anda.

2. Log masuk menggunakan akaun Twitch anda.

Catatan: Jangan lupa untuk membenarkan kebenaran, atau anda tidak akan dapat melakukan ini sebaliknya.

3. Pilih "Semua Widget" dari senarai pilihan.

4. Teruskan ke "Kotak Sembang". Ini akan membawa anda ke halaman baru.

5. Sesuaikan penampilan sembang.

Catatan: Pada ketika ini, anda dapat memilih tema, warna, ukuran fon, panjang mesej, emoji, latar belakang, dan lain-lain. Jika anda mahu latar belakang anda telus, biarkan seperti sekarang.

6. Klik pada butang "Simpan Tetapan" di bahagian bawah halaman.

7. Salin URL widget.

8. Jalankan OBS.

9. Klik pada ikon "+" di sudut kiri bawah tetingkap.

10. Pilih "Penyemak Imbas" dari menu pop timbul.

11. Tampal URL di tetingkap baru.

12. Taipkan dimensi sembang.

13. Sesuaikan ciri lain jika diperlukan.

14. Pergi ke "OK" di sudut kanan bawah skrin.

Anda berjaya menambahkan sembang Twitch ke aliran OBS anda menggunakan StreamLabs.

Biarkan Penstriman Bermula

Sekarang anda tahu bagaimana menambahkan sembang aliran di skrin di tetingkap OBS anda. Anda juga tahu cara mendapatkan sembang Gaming Facebook, menambahkan hamparan sembang, dan menggunakan StreamLabs untuk menambahkan sembang Twitch ke aliran OBS anda. Sebaik sahaja anda melakukan sembang dan aliran anda di tempat yang sama, anda boleh memberi tumpuan kepada streaming tanpa perlu berulang-alik di antara kedua-dua tetingkap.

Adakah anda pernah menambahkan sembang aliran di tetingkap OBS anda sebelum ini? Adakah anda menggunakan kaedah yang kami jelaskan dalam panduan ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.