Cara Memeriksa Skor Tingkah Laku di Dota 2

Dota 2 mengambil kira pelbagai aspek pengguna mereka ketika menentukan siapa yang sesuai dengannya. Salah satu monitor mereka yang paling penting adalah betapa buruknya dan baiknya anda dengan pemain lain.

Cara Memeriksa Skor Tingkah Laku di Dota 2

Metrik ini dikenali sebagai skor tingkah laku anda dan mempunyai kesan yang signifikan dalam menentukan rakan sepasukan anda. Semakin rendah skor anda, semakin besar kemungkinan anda digandingkan dengan pemain beracun, sebab itulah anda ingin memerhatikan tingkah laku anda.

Dalam entri ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memeriksa skor tingkah laku anda di Dota 2.

Bagaimana Memeriksa Skor Tingkah Laku di Dota 2?

Walaupun Dota menggunakan sistem yang agak rumit untuk mengira skor tingkah laku anda, mendapatkan gambaran keseluruhan metrik agak mudah:

 1. Mulakan pelanggan anda.
 2. Tekan ikon profil di bahagian kiri atas skrin. Anda akan melihat sejarah perlawanan anda dan banyak statistik lain.

 3. Cari wajah tersenyum di bahagian bawah dan klik untuk mengakses ringkasan tingkah laku anda. Anda boleh melihat skor tingkah laku anda dan faktor-faktor yang mempengaruhinya, seperti pujian, laporan, dan permainan yang anda tinggalkan.

Bagaimana Melihat Skor Tingkah Laku di Dota 2 Melalui Steam Console?

Cara lain untuk mengakses skor tingkah laku anda adalah melalui konsol Steam. Ini sedikit lebih rumit daripada pendekatan sebelumnya, tetapi anda masih akan sampai ke destinasi anda dengan cepat:

 1. Mulakan Steam Library.

 2. Klik kanan pada ikon Dota 2.

 3. Akses harta tanah, dan tekan "Tetapkan Pilihan Pelancaran."
 4. Masukkan "-console" (hilangkan petikan).

 5. Tekan butang "OK".

Setelah mengaktifkan konsol, anda perlu menggunakan arahan tertentu untuk memeriksa skor tingkah laku anda:

 1. Lancarkan Dota 2.
 2. Bangunkan konsol anda dengan menekan butang “\” atau kunci lain yang mengikat arahan ini.
 3. Ketik "pembangun 1" dan tekan butang '' Enter ''.

 4. Masukkan baris berikut, "dota_game_account_debug" dan cari "behavior_score: XXXXX" anda.

Nombor selepas skor "tingkah laku" anda mewakili skor tingkah laku Dota 2 anda. Perlu diingat bahawa ia tidak semestinya muncul sebagai angka - ia juga boleh muncul sebagai nilai. Contohnya, jika tertulis "Normal", kelas anda adalah B, B +, A, atau A +.

Peringkat rendah diwakili oleh F, D, atau D +. Walaupun jarak D tidak mempunyai risiko larangan tinggi, anda hanya dapat bermain dengan pemain dengan skor yang serupa, yang dapat menjelaskan mengapa anda mungkin menghadapi pemain beracun.

Bagaimana Meningkatkan Skor Tingkah Laku Anda?

Tidak ada cara cepat untuk meningkatkan skor tingkah laku anda. Pengguna lain memilih mengikut cara mereka melihat permainan anda. Akibatnya, pemain yang tidak ramah mungkin memberikan anda undi tanpa mengira tingkah laku anda.

Walau bagaimanapun, anda secara amnya perlu memperlakukan pemain lain dengan hormat untuk meningkatkan skor tingkah laku anda, tanpa mengira sebarang kekalahan. Anda harus mengawal emosi negatif anda dan mengelak daripada mengeluarkannya pada pemain lain semasa perlawanan.

Cara termudah untuk mengelakkan komunikasi negatif adalah dengan menghadkan masa bercakap anda. Cobalah untuk bercakap hanya semasa membuat panggilan semasa pertandingan anda dan bukannya melakukan perbualan santai yang boleh berakhir dengan buruk. Apabila rakan sepasukan anda serius dan tegang, lebih baik tidak mengganggu mereka. Sebaliknya, apabila ahli pasukan anda banyak bercakap, pastikan anda masuk dan meninggalkan kesan yang baik.

Perkara lain yang perlu diingat ialah memuji rakan sepasukan anda apabila mereka berjaya memimpin pasukan anda ke gank atau melakukan pembunuhan secara solo. Jangan tunggu pemain lain memuji rakan sepasukan anda. Jadilah orang pertama yang melakukannya dengan hanya mengetik "kerja yang baik." Mereka akan menghargainya dan bahkan boleh memberikan pujian kepada anda selepas permainan.

Juga berguna untuk bertindak balas dengan betul terhadap perselisihan atau gangguan terhadap pasukan anda. Gunakan pertimbangan terbaik anda dengan sama ada menanggapi masalah tersebut atau mengabaikannya sama sekali. Contohnya, anda boleh bercakap atau menghubungi mangsa dan melihat apakah mereka baik-baik saja. Selain itu, pastikan anda melaporkan permusuhan pemain lain, walaupun tidak ditujukan kepada anda.

Soalan Lazim Tambahan

Teruskan membaca untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai skor tingkah laku Dota 2 anda.

Apakah Skor Tingkah Laku?

Seperti namanya, skor tingkah laku anda adalah metrik yang memantau tingkah laku Dota 2 dalam permainan anda. Sistem ini serupa dengan tahap sekolah rendah atau prasekolah anda. Anda mungkin memperoleh ‘G’ kerana Hebat atau ‘N’ kerana menjadi Nakal. Prinsipnya sama di sini.

Sekiranya anda pemain beracun, anda akan mendapat skor tingkah laku yang buruk. Sebaliknya, jika anda seorang pemain yang ramah dan baik, skor tingkah laku anda akan menjadi luar biasa. Walaupun tidak jelas bagaimana skor dikira, kemungkinan besar terdapat pada laporan dan pujian anda.

Skor digunakan untuk mencocokkan pengguna ketika mereka memasuki barisan mereka. Oleh itu, pemain beracun akan bergabung dengan rakan sepasukan dengan kelakuan yang serupa.

Bagaimana Saya Memeriksa Tingkah Laku Saya di Dota 2?

Anda boleh memeriksa skor tingkah laku anda di Dota 2 dengan mudah menggunakan pelanggan anda:

1. Lancarkan Dota 2 dan arahkan ke profil anda di bahagian kiri atas.

2. Tekan wajah tersenyum di bahagian bawah untuk melihat ringkasan tingkah laku anda, termasuk skor tingkah laku anda.

Apakah Skor Tingkah Laku yang Baik di Dota 2?

Skor tingkah laku anda disesuaikan dengan ringkasan tingkah laku anda. Skor maksimum yang anda dapat ialah 10,000. Skor tingkah laku yang baik adalah antara 9,000 dan 10,000, sedangkan pemain dengan skor yang baik mempunyai lebih dari 8,000 mata.

Sekiranya anda mempunyai sesuatu di bawah ambang ini, anda akan mula melihat semakin banyak pengguna dengan kelakuan yang buruk, dan pengalaman dalam permainan anda pasti akan menderita.

Bagaimana Saya Memeriksa Laporan Saya di Dota 2?

Dota 2 juga membolehkan anda memeriksa laporan anda:

1. Pergi ke Steam dan masukkan maklumat log masuk anda.

2. Navigasi ke bahagian "Permainan".

3. Pergi ke Dota dan pilih "Data Permainan Peribadi."

4. Jelajahi bahagian dengan menekan "Kategori", diikuti dengan "Subkategori".

5. Cari bahagian "Laporan Pemain Pertandingan Masuk" dan anda akan melihat laporan anda.

Bersikap Baik kepada rakan sepasukan anda

Skor tingkah laku yang rendah boleh menjadi sebab utama mengapa anda mungkin bekerjasama dengan pemain Dota beracun baru-baru ini. Syukurlah, sekarang anda tahu bagaimana untuk memeriksa skor tingkah laku anda dan mengambil tindakan untuk memperbaikinya. Secara keseluruhan, jangan bersikap agresif terhadap pengguna lain - tunjukkan positif, bersikap baik, dan laporkan gangguan, sama ada anda mangsa atau rakan sepasukan anda. Lama kelamaan, penilaian anda akan bertambah baik, dan anda akan mula melihat pemain yang lebih mesra dalam perlawanan anda.

Apakah skor tingkah laku Dota 2 anda? Adakah anda sudah mencuba menaikkannya? Seberapa sukar untuk mengekalkan ketenangan anda semasa perlawanan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.