Cara Menambah Tongkat Api Anda ke Alat Harmoni

Ramai orang ingin tahu sama ada alat kawalan jauh Harmony dapat digunakan untuk mengendalikan Amazon Firestick dan Amazon Fire TV. Jawapannya ialah iya. Dalam satu kenyataan rasmi oleh Pasukan Harmony rasmi, mereka mengesahkan bahawa alat kawalan jauh Harmony Express dan alat kawalan jauh berdasarkan Harmony Hub berfungsi dengan Fire OS.

Cara Menambah Tongkat Api Anda ke Alat Harmoni

Anda boleh menambahkan Firestick ke mana-mana alat kawalan jauh Harmony ini, kecuali alat kawalan jauh inframerah Harmony, yang tidak akan berfungsi dengan Amazon Firestick atau Amazon Fire TV.

Panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan mana-mana peranti Fire OS ke alat kawalan jauh Harmony yang serasi, dan juga cara mengawal beberapa aplikasi yang paling popular di dalamnya, seperti Netflix, YouTube, dll.

Bermula

Tidak lama lagi, anda akan dapat menggunakan Jarak Jauh Harmoni anda untuk mengawal Amazon Fire TV atau Amazon Firestick. Agar ini berfungsi, anda memerlukan aplikasi mudah alih Harmony, yang boleh anda muat turun dari halaman muat turun Harmony rasmi.

Sekiranya anda mengikuti pautan, anda akan melihat bahawa anda boleh memasang aplikasi ini untuk desktop, peranti iOS atau peranti Android. Cukup pilih peranti anda dan anda akan mendapat pautan muat turun langsung untuk Google Play dan App Store rasmi.

Anda juga perlu menyiapkan semuanya di Firestick atau Amazon Fire TV anda. Pastikan anda memasang aplikasi yang ingin anda kendalikan dengan Harmony Remote, seperti Hulu, YouTube, Netflix dan sebagainya.

Apabila anda selesai membuat persiapan, anda boleh terus menambah Firestick ke alat kawalan jauh Harmony.

amazon tvV

Tambahkan Firestick ke Mana-mana Jauh Harmoni (bukan IR)

Arahan berikut diambil dari halaman sokongan Logitech Harmony rasmi:

 1. Mulakan aplikasi Harmony pada peranti pilihan anda dan sambungkan ke hab Harmony.
 2. Klik pada butang Menu, diikuti dengan Harmony Setup, kemudian pilih Tambah / Edit Peranti dan Aktiviti, dan akhirnya pilih Peranti.
 3. Ketuk pilihan Tambah Peranti yang terletak di bahagian bawah skrin anda. Kemudian pilih Peranti Hiburan.
 4. Seterusnya, anda perlu memasukkan pengeluar dan nombor model peranti anda. Kemudian klik Tambah.
 5. Sekiranya anda mempunyai lebih dari satu Firestick atau Fire TV, pilih yang anda mahu tambahkan ke alat kawalan jauh Harmony.
 6. Apabila anda menambahkannya, Harmony akan meminta anda membuat aktiviti. Sahkan dengan Ya.
 7. Anda akan ditanya serangkaian soalan yang perlu anda jawab sebelum membuat aktiviti. Sokongan harmoni mencadangkan mematikan CEC setelah persediaan jika anda menggunakan Amazon Fire TV Cube.

Buat Aktiviti Amazon Firestick atau Amazon Fire TV

Anda boleh menambahkan aktiviti tambahan ke alat kawalan jauh Harmony anda dengan mudah. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Klik pada pilihan Aktiviti yang terletak di sebelah kiri pada skrin anda.
 2. Pilih pilihan Tambah Aktiviti.
 3. Pilih jenis aktiviti Firestick dan teruskan dengan Next.
 4. Sekali lagi anda perlu melalui banyak soalan sehingga anda dapat membina aktiviti tersebut.
 5. Setelah selesai, anda perlu menyegerakkan alat kawalan jauh Harmony. Arahan mesti diikuti.

Aktiviti Watch Amazon Firestick mesti dilancarkan dengan aplikasi Harmony untuk pertama kalinya.

Penyelarasan Jauh Harmoni

Menyegerakkan alat kawalan jauh Harmony sama sekali tidak sukar. Anda boleh menggunakan sambungan rangkaian Wi-Fi pada remote Harmony dengan hub. Sekiranya anda menggunakan aplikasi Harmony desktop, anda perlu menyegerakkan perubahan secara manual.

Perubahan yang anda buat pada aplikasi jarak jauh atau telefon pintar akan dilacak secara automatik melalui Harmony Cloud. Untuk menyegerakkan perubahan dengan alat kawalan jauh Harmony pilih Menu, diikuti dengan Tetapan, dan akhirnya Segerakkan Jauh.

Untuk menyegerakkan perubahan dengan aplikasi telefon pintar Harmony, pergi ke Menu, kemudian pilih Penyesuaian harmoni, dan akhirnya pilih pilihan Penyegerakan.

Cara Melancarkan Aktiviti Amazon Firestick

Melancarkan aktiviti Firestick juga mudah, ikuti langkah berikut:

 1. Sambung ke hab Harmony melalui aplikasi telefon pintar Harmony.
 2. Lancarkan aktiviti Watch Firestick. Anda akan mendapat pemberitahuan dari Harmony yang memberitahu anda untuk memulakan pemasangan Bluetooth.
 3. Pergi ke skrin utama Firestick menggunakan alat kawalan jauh Firestick.
 4. Terdapat sedikit perbezaan antara generasi pertama dan kedua Firestick. Pada Firestick generasi pertama, anda perlu memilih Tetapan, kemudian Pengawal, Firestick Remotes seterusnya, dan akhirnya Tambah Jauh Baru. Pada Firestick generasi kedua, anda harus memilih Tetapan, diikuti oleh Pengawal dan Peranti Bluetooth, kemudian Peranti Bluetooth Lain, dan Tambah Perangkat Bluetooth.
 5. Alat kawalan jauh Firestick dan Harmony anda akan berpasangan dalam masa beberapa saat. Jangan bimbang jika pasangan tidak berfungsi dengan serta-merta, ulangi langkah lagi sehingga peranti dipasangkan.

  tv amazon

Misi tercapai

Itu sahaja. Kini anda boleh menggunakan alat kawalan jauh Harmony untuk mengawal semua jenis aplikasi di Amazon Firestick atau Amazon Fire TV anda. Pada waktunya, anda akan melihat betapa praktikal dan bergunanya ini. Alat kawalan jauh juga boleh berfungsi dengan baik walaupun terdapat beberapa halangan dalam perjalanan.

Adakah anda suka menggunakan produk Logitech Harmony? Ceritakan pengalaman anda atau apa sahaja yang ingin anda bincangkan di bahagian komen di bawah.