Cara Memeriksa Nisbah KD anda di Destiny 2

Nisbah Kill to Death menentukan berapa banyak kematian yang anda dapat sebelum mati. Mengetahui statistik persaingan anda di Destiny 2, terutamanya nisbah KD, adalah wajar apabila anda berusaha meningkatkan permainan anda dengan mengukur kemahiran anda.

Cara Memeriksa Nisbah KD anda di Destiny 2

Untuk ini, memeriksa nisbah Kill to Death adalah faktor yang berkaitan kerana data yang baik tidak berbohong. Terdapat dua cara utama untuk melakukannya memeriksa KD anda. Panduan ini akan merangkumi semua ini dan sah untuk Destiny 2 tanpa mengira platform.

Cara Periksa Nisbah KD anda di Destiny 2

Sub-bahagian berikut akan menerangkan bagaimana nisbah yang berbeza berfungsi. Anda boleh melangkau ke sub-bahagian DestinyKD jika anda sudah mengetahui mengenai nisbah KD.

Jenis Nisbah KD

Sebelum melangkah lebih jauh, sangat penting untuk memahami apa nisbah yang berbeza untuk mendapatkan kesimpulan yang betul:

KD

Nisbah KD mengukur kemahiran pemain. Formulanya ialah:

Jumlah Pembunuhan / Jumlah Kematian

KA / D

KA / D mengira pembunuhan dan bantuan anda. Ia memberikan satu titik keseluruhan per assist dan dikira menggunakan:

Jumlah Pembunuhan + Jumlah Bantuan / Jumlah Kematian

KD / A

Berbeza dengan KA / D, KD / A hanya memberi ganjaran separuh mata setiap pertolongan. Rumusannya adalah:

Jumlah Pembunuhan + (Jumlah Bantuan / 2) / Jumlah Kematian

Cara Mentafsirkan Nisbah KD

KD 1.0 adalah purata. Ini bermaksud satu pembunuhan setiap kematian. Semakin besar bilangannya dari 1.0, semakin baik anda dan sebaliknya.

Nisbah KD anda boleh berbeza di pelbagai laman web kerana beberapa formula dan teknik. Sebagai contoh, tidak seperti sumber lain, laman web DestinyKD tidak mengumpulkan pembunuhan anda dari 0.99 hingga 1.00. Juga, semasa anda dapat memeriksa statistik padanan mod peribadi baru-baru ini, data perlawanan peribadi tidak termasuk dalam statistik mod permainan yang lain. Ini bermaksud bahawa perlawanan peribadi tidak mempengaruhi nisbah KD anda.

Tidak mustahil untuk memeriksa nisbah KD anda di Destiny 2 itu sendiri. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan laman web pihak ketiga seperti DestinyKD dan Destiny Tracker untuk memeriksa nisbah KD anda.

DestinyKD

Anda boleh mengesan dan berunding dengan kemajuan penjaga anda dalam Destiny PVP dengan menggunakan DestinyKD. Sebagai laman web khusus dalam Destiny’s Crucible PvP, ia menawarkan statistik untuk setiap mod permainan secara berasingan tanpa mengira platform apa yang anda gunakan untuk Destiny 2. Untuk mencari pemain, masukkan nama dan kod Bungie penuh mereka: BungieName # 0000.

Selain KD, anda juga dapat memeriksa berapa banyak pembunuhan yang anda perlukan untuk meningkatkan nisbah KD anda bersama dengan Loadout, Subclass, dan prestasi anda dalam pertandingan Crucible sebelumnya.

Penjejakan nisbah KD harian, dan bantuan direkodkan secara automatik selepas setiap permainan Crucible. Oleh itu, anda tidak perlu menghidupkannya secara manual.

Tukar Antara Statistik Perwatakan

Untuk beralih antara watak setelah mencari dengan tag pemain, tekan butang Tetapan. Ia berada di kiri atas. Perhatikan bahawa watak aktif terakhir dimuat terlebih dahulu.

Penjejak Destiny

Destiny Tracker adalah sebahagian dari ringkasan laman web yang mengesan dan menganalisis data permainan yang berbeza untuk menyampaikan maklumat pemain penting, seperti nisbah KD anda.

Di Destiny Tracker, anda juga boleh mengesan statistik Destiny 2 yang lain seperti:

  • Kemajuan anda

  • Pangkat
  • Sejarah perlawanan

  • Penjaga anda

  • Gear anda
  • Papan Pendahulu

Selain statistik permainan penting, anda juga boleh melihat Pangkalan Data Destiny 2 mereka. Ia adalah sumber yang baik untuk ulasan senjata dan barang-barang lain oleh pemain Destiny 2 yang lain.

Adakah Anda Mengalami Masalah Mencari Penjaga Anda?

Beberapa pemain Destiny menghadapi masalah mencari Penjaga mereka kerana ada masalah dengan API Bungie. Masalah ini biasanya menimpa pemain PC setelah menukar nama paparannya menjadi yang popular atau yang mengandungi watak khas. Untuk mengelakkan ini, log masuk ke laman web menggunakan akaun Bungie anda. Ini membantu mencari akaun anda dan menjadikan Penjaga anda muncul dalam carian standard.

Meningkatkan Nisbah KD Bergantung pada Faktor-faktor di Luar Perkakasan

Sekiranya nisbah KD anda lebih rendah daripada 1.0, anda boleh mencuba pendekatan baru untuk memperbaikinya. Sebagai contoh, sementara banyak pemain menganggap penembak sebagai permainan di mana anda mesti banyak berlari dan menembak, kebanyakan permainan menembak tidak sesuai untuk gaya permainan seperti itu.

Sebaliknya, adalah bijak untuk menyusun strategi dengan mempelajari perincian kecil, seperti mengintip rintangan dan bukannya menatap di tempat terbuka. Juga, pastikan peta mini tidak menipu anda untuk berfikir bahawa seseorang lebih dekat atau lebih jauh setelah mengintip dua kali. Melakukan ini dengan baik dapat menjimatkan banyak bertelur.

Walaupun harapan seperti ini berlaku dari semasa ke semasa, lebih baik mengharapkan yang tidak dijangka dan menyesuaikan diri dengan setiap situasi dengan sewajarnya. Untuk ini, anda boleh menukar antara senjata anda untuk jarak dan senario yang berbeza. Anda juga boleh beralih ke senjata yang dapat melawan senjata lawan dengan lebih baik. Ringkasnya, ini adalah tentang belajar memilih pertempuran dan mundur untuk bertahan hidup.

Walaupun nisbah KD yang tinggi diterjemahkan menjadi baik, tetap ada gunanya bersenang-senang ketika bermain, jadi cubalah untuk tidak menganggap nisbah itu terlalu serius.

Berapakah nisbah KD tertinggi anda di Destiny 2? Apakah nisbah KD yang anda sasarkan seterusnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.