Cara Memeriksa Jika Telefon Sprint Saya Tidak Berkunci

Terdapat banyak kelebihan untuk membeli telefon melalui pembawa anda, yang kebanyakannya berkaitan dengan penjimatan. Walau bagaimanapun, lambat laun, kebanyakan orang ingin menggunakan telefon dengan kad SIM yang lain.

Cara Memeriksa Jika Telefon Sprint Saya Tidak Berkunci

Bagi kebanyakan syarikat penerbangan, anda mesti memenuhi satu set syarat sebelum membuka kunci telefon anda, dan Sprint tidak terkecuali. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan tiga cara untuk memeriksa sama ada telefon Sprint anda tidak terkunci atau tidak.

Kaedah # 1: Periksa dalam Tetapan

Cara terpantas, tetapi kurang dipercayai, adalah pergi ke Tetapan telefon anda dan periksa sama ada anda boleh menggunakan operator rangkaian lain atau pilihan data selular. Kaedah ini tidak dijamin, tetapi memberi anda idea kasar mengenai sama ada telefon anda tidak terkunci atau tidak. Kemungkinan jika anda melihat beberapa penyedia disenaraikan, maka telefon pintar anda tidak terkunci.

Periksa Tetapan untuk Melihat apakah iPhone Anda Tidak Berkunci

 1. Buka Tetapan.
 2. Ketik Selular.
 3. Pilih Data Selular.
 4. Sekiranya anda dapat melihat Pilihan Data Selular, ini mungkin bermaksud telefon anda tidak terkunci.

Periksa Tetapan untuk melihat apakah Telefon Pintar Android Anda Tidak Berkunci

 1. Buka "Tetapan."

 2. Ketik "Netwrok & internet" atau "Rangkaian Mudah Alih" bergantung pada versi Android.

 3. Pilih "Pengendali Rangkaian" pada telefon lama atau "Rangkaian mudah alih" pada versi Android yang lebih baru.

 4. Pada telefon lama, langkau ke "Langkah 6." Pada versi Android yang lebih baru, teruskan dengan mengetuk "Mahir."

 5. Pilih "Pilih rangkaian secara automatik." Anda tidak perlu menggunakan gelangsar — ​​ketik baris di mana sahaja.

 6. Sekiranya anda melihat beberapa penyedia rangkaian disenaraikan, telefon pintar Sprint anda kemungkinan besar tidak terkunci.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, kaedah di atas biasanya menunjukkan sama ada telefon Sprint anda tidak terkunci atau tidak, tetapi tidak tepat 100%. Sekiranya ragu-ragu, teruskan ke pilihan lain.

Sekiranya Telefon Pecut Saya Tidak Berkunci

Kaedah # 2: Masukkan Kad SIM Lain dan Cuba

Sekiranya anda mempunyai kad SIM pembawa lain atau dapat meminjamnya, ini adalah masa yang tepat untuk menggunakannya. Kaedah ini dijamin 99.9% untuk mengesahkan jika telefon pintar anda tidak terkunci kerana jika penyedia perkhidmatan dimuat (tidak menunjukkan perkhidmatan), telefon anda tidak dikunci. Sekiranya tidak berfungsi, ia akan memberitahu anda "kad SIM tidak dikenali" atau yang serupa.

Sebaliknya, ia mungkin masih terkunci jika anda tidak dapat melakukan perkara di atas. Itu mengandaikan bahawa kad SIM berfungsi. Pastikan menggunakan kad SIM alternatif yang berfungsi untuk kaedah ini.

Kaedah # 3: Hubungi Sokongan Pelanggan

Anda selalu boleh menghubungi sokongan pelanggan Sprint dan meminta mereka memeriksanya untuk anda. Anda akan mendapat maklumat yang paling tepat serta cadangan apa yang perlu dilakukan untuk membuka kunci telefon anda atau mengaktifkan SIM baru. Anda tidak boleh melakukan prosedur ini melalui e-mel atau sembang, jadi prosedur ini mesti dilakukan melalui panggilan telefon. Berikut adalah nombor sokongan pelanggan Sprint.

Catatan: Anda mungkin perlu memanggilnya menggunakan kad SIM Sprint untuk membuktikan bahawa anda adalah pelanggan. Secara amnya, anda sentiasa dapat menghubungi pembekal menggunakan telefon pintar walaupun anda belum menyediakan perkhidmatan.

Syarat untuk Membuka Kunci Telefon Sprint

Setiap pembawa mempunyai syarat yang berbeza untuk membuka kunci telefon. Malangnya, Sprint mungkin mempunyai peraturan yang paling ketat. Berikut adalah syarat:

 1. Anda mesti menggunakan rangkaian Sprint sekurang-kurangnya 40 hari.
 2. Semua perjanjian penagihan, baki perkhidmatan, pembayaran sewa, dan ansuran telefon mesti dipenuhi.
 3. Telefon anda mampu membuka kunci kad SIM. Dengan kata lain, slot SIM harus diaktifkan.

Sekarang, inilah berita baik. Menurut laman web Sprint, telefon anda akan terkunci secara automatik (tanpa campur tangan pengguna) apabila anda memenuhi semua syarat di atas! Sekiranya telefon pintar anda tidak dibuka kunci dan anda fikir anda layak, menghubungi sokongan pelanggan adalah idea yang baik.

Sekiranya anda layak, mereka dapat membuka kunci telefon anda untuk anda, yang selalu menjadi pilihan yang lebih selamat daripada cuba membukanya sendiri atau menggunakan pihak ketiga. Namun, mereka mungkin memerlukan masa sehingga 72 jam untuk menyelesaikan permintaan anda.

Periksa Jika Telefon Pecut Tidak Berkunci

Tidak Berkunci atau Pembawa Telefon?

Terdapat perdebatan yang tidak pernah berakhir mengenai apakah lebih baik membeli telefon bimbit yang tidak dikunci atau telefon khusus pembawa yang terkunci. Itu bergantung pada perjanjian yang anda perolehi. Sekiranya anda tidak mahu membayar harga runcit untuk iPhone terbaru di muka, anda sudah tahu apa yang harus anda lakukan. Walau apa pun, terokai semua pilihan yang ada sebelum membuat keputusan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found