Cara Memeriksa Baki Kad Hadiah Starbucks Anda di iPhone atau Android

Terdapat dua kaedah yang boleh anda gunakan untuk memeriksa baki kad hadiah Starbucks anda - laman web atau aplikasi mereka di telefon anda. Mana-mana kaedah yang anda pilih, anda memerlukan akses internet. Bahkan aplikasi telefon tidak akan berfungsi di luar talian kerana perlu menyambung ke internet untuk menunjukkan keseimbangan semasa anda.

Cara Memeriksa Baki Kad Hadiah Starbucks Anda di iPhone atau Android

Dalam artikel ini, anda akan belajar bagaimana memeriksa baki wang anda, menambahkan wang ke kad anda, dan menebus ganjaran yang mungkin anda dapat dari iPhone atau peranti Android anda.

Periksa Baki dari Laman Web Starbucks

Periksa Baki Kad Hadiah Starbucks di Android

Sebaik sahaja anda memasuki mana-mana kedai Starbucks, anda seharusnya dapat menyambung ke Wi-Fi, memeriksa kad, memuat semula jika perlu, dan mengelakkan situasi memalukan. Ini adalah salah satu cara untuk memeriksa baki anda dan cara terpantas untuk melakukannya jika anda tidak mempunyai akaun pengguna berdaftar atau aplikasi yang terpasang pada peranti anda.

Inilah cara untuk memeriksa baki menggunakan laman web Starbucks:

  1. Pertama, tarik aplikasi penyemak imbas anda. Sebarang aplikasi penyemak imbas akan dilakukan.
  2. Kedua, pergi ke laman web Starbucks.
  3. Tatal ke bahagian bawah halaman untuk mencari Periksa Baki
  4. Masukkan nombor kad anda ke ruangan pertama. Ia adalah nombor 16 digit di bahagian belakang kad anda. Pastikan tidak menggunakan ruang atau tanda sempang.
  5. Kemudian taipkan kod keselamatan. Untuk mendedahkan kod keselamatan 6 digit, anda perlu menggaru kotak di bawah nombor kad.
  6. Klik Periksa Baki
  7. Maklumat akan didedahkan hanya dalam beberapa saat, bergantung pada hubungan anda.

Jelas anda boleh melakukan ini dari iPhone, telefon pintar Android, atau mana-mana peranti lain yang boleh menyambung ke internet. Yang menarik juga ialah anda tidak memerlukan akaun Starbucks untuk melihat maklumat kad hadiah. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memuatkan semula kad, anda perlu mendaftar akaun dan log masuk.

Sekiranya anda pengguna berdaftar, anda boleh log masuk dan pergi ke Kad Saya bahagian. Dari sana anda boleh memilih kad yang ingin anda periksa. Mengklik pada mana-mana kad akan memaparkan semua maklumat yang relevan termasuk baki.

Ini menjimatkan masalah anda untuk menggaru kotak atau memasukkan kod 16 digit yang panjang.

Aplikasi Starbucks

Aplikasi Starbucks tersedia untuk iPhone dan Android. Anda boleh menemuinya di App Store dan di Google Play. Anda boleh melakukan banyak perkara dari aplikasi, seperti membuat pesanan di muka, membayar dengan telefon anda, memperoleh ganjaran, menghantar kad hadiah, mengurus kad hadiah anda, mencari kedai, petua cuti, dll.

Anda juga boleh menggunakan aplikasi untuk memeriksa baki kad anda jika anda tidak mahu melalui laluan penyemak imbas.

1. Memeriksa Baki pada iPhone

Log masuk ke akaun Starbucks anda dan lancarkan aplikasinya. Pilih Bayar pilihan. Cari baki di sudut kiri atas skrin untuk melihat apakah anda mempunyai cukup pesanan sebelum atau jika tiba masanya untuk menambah kad lagi.

Periksa Baki Kad Hadiah Starbucks di iPhone

2. Memeriksa Baki pada Peranti Android

Lancarkan aplikasi Android. Ketik ikon 4 baris di sudut kiri atas skrin. Ketik Segarkan Imbangan apabila ada dan tunggu maklumat baru dipaparkan.

Perkara Lain Yang Boleh Anda Lakukan dari Aplikasi

Perkara menarik lain yang boleh anda lakukan dari mana-mana aplikasi Starbucks ialah menetapkan fungsi tambah nilai automatik. Untuk melakukannya, ikuti jalan ini: Bayar> Urus> Muat Semula Auto. Dari skrin itu, anda dapat menetapkan baki minimum.

Setelah baki kad anda jatuh di bawah had itu, kad akan habis secara automatik. Sudah tentu, ini hanya akan berlaku sekiranya kad kredit terpaut anda mempunyai cukup wang. Anda juga boleh menetapkan ciri tambah nilai automatik untuk tarikh tertentu dan bukannya baki tertentu.

Ingin tahu lebih banyak faedah yang terdapat pada penggunaan aplikasi Starbucks dan mempunyai kad Starbucks? Bagaimana bunyi kopi ulang tahun percuma?

Sekiranya anda telah menggunakan kad anda di mana-mana kedai Starbucks dalam 12 bulan terakhir menjelang hari lahir anda, anda akan menerima mesej di aplikasi anda dua hari sebelum hari lahir anda. Pada hari lahir anda, anda dapat pergi ke mana-mana kedai Starbucks dan menebus minuman percuma anda dengan menunjukkan barista kad atau aplikasi mudah alih anda.

Periksa Baki Kad Hadiah Starbucks

Ini menjadikan anda layak untuk hampir semua perkara di menu. Anda tidak boleh meminta minuman beralkohol atau dulang servis, tetapi anda boleh meminta minuman buatan tangan, minuman dalam botol, atau satu barang makanan.

Dan ingat bahawa ini bukan hanya satu perkara - anda boleh melakukan ini pada hari lahir anda setiap tahun.

Pemikiran Akhir

Terdapat tiga faktor utama yang menjadikan aplikasi Starbucks sangat senang. Pertama, pembayaran untuk kopi anda sangat mudah, sama ada anda sudah berada di kedai atau ingin membuat pesanan lebih awal. Pada saat tertentu, anda juga hanya tinggal beberapa ketukan untuk memeriksa baki atau mengisi semula kad anda. Akhirnya, anda boleh menebus ganjaran kesetiaan, yang selalu bagus, terutamanya jika anda sering menjadi pelanggan.