Cara Memeriksa Mesej Teks Verizon Dalam Talian

Bayangkan diri anda mengharapkan pesanan teks yang sangat penting yang tidak dapat anda lewatkan. Anda sentiasa memeriksa telefon anda, menunggu mesej teks itu muncul.

Cara Memeriksa Mesej Teks Verizon Dalam Talian

Amat mengerikan jika anda terlupa telefon bimbit anda di suatu tempat dan tidak dapat memeriksa mesej dan membalasnya dengan segera. Atau adakah ia?

Sekiranya anda menggunakan Verizon, anda sama sekali tidak perlu risau tentang masalah ini. Ini kerana Verizon membolehkan penggunanya memeriksa mesej mereka secara dalam talian. Sudah tentu, ini bermakna anda boleh menunggu pesanan teks itu di komputer anda, di mana sahaja anda berada.

Inilah cara anda menyemak pesanan teks Verizon dalam talian.

Lihat Mesej Teks Verizon Anda Dalam Talian

Melihat mesej teks Verizon anda dalam talian sebenarnya agak mudah, dan semua orang boleh melakukannya. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah mudah ini, dan anda dapat mengakses semua teks Verizon anda di komputer anda dalam masa yang singkat:

 1. Lawati laman web Verizon dengan mengklik di sini.

 2. Isi bidang yang diperlukan dan log masuk dari penyemak imbas web anda.
 3. Pilih Akaun di laman utama My Verizon.
 4. Klik pada Teks Dalam Talian.

 5. Baca dan terima terma dan syarat.
 6. Pilih perbualan di sebelah kiri untuk melihat mesej.

Sekiranya anda mempunyai akaun perniagaan, anda harus log masuk ke Perniagaan Saya. Semua yang lain adalah sama.

Sekiranya anda ingin membalas mesej atau menghantar yang baru dalam talian, anda juga boleh melakukannya. Langkahnya hampir sama, dan yang perlu anda lakukan ialah mengisi medan yang diperlukan di sebelah kanan.

Masukkan nombor telefon yang ingin anda kirimkan di bidang "Kepada:". Anda boleh memasukkan hingga 10 nombor sekaligus.

Selepas itu, buat pesanan teks di medan berlabel Mesej Anda dan klik Kirim. Jumlah maksimum watak yang boleh anda gunakan dalam pesanan teks anda ialah 140.

Sekiranya anda ingin menghantar lampiran dengan mesej teks anda, anda perlu tahu bahawa mereka mungkin tidak berfungsi untuk nombor yang tidak menggunakan Verizon. Oleh itu, anda hanya perlu menghantar lampiran ke nombor Verizon, untuk memastikannya.

Selain menggunakan laman web Verizon untuk menerima dan mengirim pesanan teks, anda juga boleh melihat-lihat kedai dan membeli peralatan mereka. Mereka menawarkan aksesori, teknologi boleh pakai, jam pintar, komputer riba, tablet, telefon pintar, dan banyak lagi.

Untuk melayari kedai mereka, klik “Shop” di laman web rasmi mereka.

Gunakan Aplikasi Verizon Messages Plus

Sekiranya anda mahukan penyelesaian yang lebih elegan atau tidak mahu log masuk ke laman web Verizon sepanjang masa, anda boleh menggunakan aplikasi Verizon Messages Plus.

aplikasi verizon

Aplikasi Verizon Messages Plus boleh dimuat turun dari App Store untuk iPhone dan Google Play Store untuk telefon Android. Aplikasi ini juga tersedia sebagai aplikasi desktop dan aplikasi web dari laman web rasmi Verizon. Aplikasi ini membolehkan anda memeriksa pesanan teks Verizon anda pada mana-mana peranti kapan pun anda mahu, di mana sahaja anda berada.

Muat turun aplikasi Verizon Message Plus ke peranti pilihan anda. Setelah memuat turun aplikasinya, ia akan meminta anda menyegerakkan telefon dari mana anda mahu memantau mesej teks.

Anda boleh menyegerakkan telefon bimbit anda dengan memasukkan nombor telefon anda. Selepas itu, Verizon secara automatik akan menghantar pesanan teks pengesahan ke nombor yang telah anda masukkan.

Mesej teks ini akan mengandungi kod pengesahan yang perlu anda masukkan dalam aplikasi itu sendiri. Kemudian, pilih nama samaran, dan anda sudah bersedia.

Aplikasi ini akan memaparkan senarai perbualan anda. Anda juga akan dapat menghantar teks dari aplikasi ini dan membuat dan menguruskan sembang kumpulan.

Dengan kemas kini baru-baru ini, aplikasi ini membolehkan anda menggunakan ciri berikut:

 1. Mod pemanduan - lumpuhkan mesej masuk dan pemberitahuan untuk mengelakkan terganggu semasa memandu
 2. Panggilan Suara HD
 3. Panggilan Video HD
 4. Penjadualan Mesej
 5. Banyak emoji dan GIF

Pengguna juga boleh membuat GIF mereka sendiri dan mengedit foto dengan ciri yang baru ditambahkan.

Semak Mesej Teks Verizon Dalam Talian

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan anda mengenai ciri pesanan teks dalam talian Verizon.

Adakah kos pesanan teks dalam talian Verizon lebih banyak?

Tidak. Ciri pesanan teks adalah sebahagian daripada rancangan telefon bimbit anda. Tidak ada caj tambahan untuk menggunakan ciri ini. Namun, jika anda melebihi had data anda, mungkin terdapat caj yang berlebihan.

Bolehkah saya menghantar mesej kepada seseorang yang tidak mempunyai Verizon?

Tentunya! Selagi penerima yang anda hubungi mempunyai nombor telefon A.S. yang sah, anda boleh menghantar dan menerima mesej secara dalam talian.

Hantar dan Terima Mesej Teks Verizon Dalam Talian

Kedua kaedah ini menjadikan perkara lebih mudah bagi pengguna Verizon kerana mereka tidak perlu membawa telefon bimbit mereka ke mana-mana dan bimbang kehilangan mesej penting. Selagi mereka mempunyai akses ke komputer yang terhubung dengan internet, mereka dapat mengakses pesanan teks mereka hanya dalam beberapa langkah mudah.

Juga, memasang aplikasi Verizon Messages Plus membolehkan pengguna bertukar teks dengan lebih mudah dan membalas dengan lebih pantas.