Cara Memeriksa Siapa yang Memiliki Pelayan Discord

Beberapa pelayan Discord yang paling berjaya hari ini mempunyai ratusan atau ribuan ahli yang berinteraksi di platform secara berkala. Dalam beberapa kes, terdapat beberapa ribu siaran pada hari tertentu. Mungkin ada masalah besar yang ingin anda bincangkan dengan pemiliknya satu persatu

Cara Memeriksa Siapa yang Memiliki Pelayan Discord

Cara Memeriksa Siapa yang Memiliki Pelayan Discord

Setiap pelayan mempunyai pemilik dan setidaknya satu moderator yang ditugaskan untuk mengawasi perbualan, membuat pengumuman, dan mengeluarkan anggota yang tidak mematuhi panduan pelayan, di antara banyak tugas lain.

Discord telah merancang alat yang dapat membantu anda mengkategorikan ahli. Contohnya, nama orang yang mempunyai hak pentadbiran boleh ditentukan dengan warna tertentu. Sebaliknya, alat seperti itu tidak wajib, jadi membezakan antara anggota boleh menjadi agak rumit.

Nasib baik, ada beberapa cara untuk mencari siapa yang memiliki pelayan Discord.

1. Memeriksa melalui Tetapan Pelayan

Pembangun perselisihan faham bahawa kadang-kadang anda memerlukan bantuan daripada pemilik pelayan. Atas sebab ini, pemilik mempunyai mahkota di sebelah nama mereka. Untuk melihat siapa mereka:

  1. Lancarkan Discord dari aplikasi desktop atau penyemak imbas dan masukkan kelayakan anda untuk log masuk.

  2. Navigasi ke pelayan yang berminat dan klik pada kotak nama pelayan. Ini akan membuka bahagian pengurusan pelayan.

  3. Klik pada "Tetapan Pelayan."

  4. Klik pada "Ahli." Ini akan mendedahkan senarai semua anggota pelayan.

  5. Tatal senarai sehingga anda melihat ahli yang mempunyai mahkota di sebelah nama mereka.

Itu sahaja. Setelah menemui pemiliknya, anda boleh memulakan sembang dengan segera mengirimi mereka mesej.

2. Membuat Pertanyaan

Walaupun mahkota adalah ciri yang sangat didambakan yang dilengkapi dengan pelbagai keistimewaan untuk pemilik Discord, tidak semua pemilik dengan bangga memaparkannya. Ada yang boleh memutuskan untuk melepaskannya jika mereka tidak ingin menarik perhatian yang tidak perlu, dan Discord menyediakan cara untuk melakukan itu. Sekiranya tidak ada mahkota, sangat sukar untuk memberitahu siapa pemiliknya. Perkara yang baik adalah anda masih boleh membongkar identiti mereka, berkat tipuan yang berguna.

Apabila pemilik pelayan Discord memutuskan untuk melepaskan mahkota, mereka masih mengekalkan hak pentadbiran. Mereka masih akan muncul dalam senarai Pentadbir pelayan, hanya tidak akan ada tanda yang jelas (mahkota) yang dapat menolong mereka sebagai pentadbir super.

Oleh itu, untuk mengetahui siapa pemiliknya, anda boleh menghantar mesej kepada Pentadbir atau dua orang dan meminta mereka memberikan maklumat ini kepada anda. Untuk DM Pentadbir, klik pada nama pengguna mereka. Ini akan membuka sembang peribadi antara anda berdua.

Sekiranya anda cukup bernasib baik, anda boleh mendaftarkan DM pemiliknya pada kali pertama.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah perbezaan antara pemilik dan pentadbir di Discord?

Pemiliknya adalah pengguna super dengan akses menyeluruh ke semua yang ada di pelayan Discord. Mereka dapat mengubah tetapan, menambah dan menghapus peranan, memuat naik media file, menguruskan izin, dan mengeluarkan anggota dari pelayan mengikut budi bicara mereka. Mereka juga dapat mengubah nama pelayan atau bahkan membuat atau menghapus saluran sesuka hati.

Pentadbir adalah pengguna yang diberi hak istimewa oleh pemiliknya. Mereka dapat melakukan semua yang boleh dilakukan oleh pemilik, kecuali mereka tidak dapat menendang mana-mana Pentadbir atau pemilik lain dari pelayan. Di samping itu, mereka tidak boleh menurunkan raja dan mengambil alih mahkota kecuali pemiliknya memutuskan untuk melepaskannya dengan rela hati. Pentadbir mempunyai lebih banyak kuasa daripada ahli tetapi tidak mempunyai pemerintahan bebas seperti yang dimiliki oleh pemiliknya.

Amankan Kehadiran Anda

Discord telah datang jauh, tetapi masih jauh dari platform yang sempurna. Seperti platform media sosial yang lain, ia dibelenggu oleh pelbagai masalah, di antaranya ialah ketidakmampuan untuk memeriksa pengguna dengan betul semasa mereka bergabung. Ini bermaksud akan ada anggota yang tidak mahu menghormati batasan peribadi atau melibatkan orang lain dengan hormat dan hormat.

Mengenali pemilik pelayan Discord bermaksud anda tahu dengan siapa anda boleh bercakap apabila anda memerlukan pertolongan. Ini juga boleh dibilang memberi anda saluran terbaik untuk berkongsi idea anda dan mencadangkan penambahbaikan yang dapat mendorong pelayan ke tahap berikutnya.

Adakah anda peminat Discord? Adakah anda tahu siapa yang memiliki semua pelayan yang anda sertai?

Mari terlibat dalam bahagian komen di bawah.