Cara Menambah Rakan di Apex Legends

Apex Legends adalah permainan berpasukan, dan semasa anda boleh bermain secara solo, beberapa perkara lebih baik dengan rakan. Anda boleh bermain dengan pasukan rawak atau memuatkan dua rakan untuk bermain di lapangan. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan rakan ke pertandingan di Apex Legends dan menjadi rakan sepasukan yang baik dalam permainan.

Aspek pasukan adalah salah satu ciri penting Apex Legends yang menjadikannya berbeza dengan permainan battle royale yang lain. PUBG dan Fortnite kedua-duanya mempunyai permainan pemain tunggal, dan sementara anda dapat bekerjasama dengan yang lain, tidak ada aspek pasukan yang tidak terpisahkan seperti yang ada di sini. Anda memuat permainan, dan jika anda tidak bersama dua rakan, anda akan secara automatik digabungkan dengan dua orang yang tidak dikenali untuk bermain.

Dalam banyak permainan, bekerjasama dengan random tidak akan berakhir dengan baik, tetapi ia berfungsi dengan baik di Apex Legends untuk beberapa sebab. Sistem ping banyak membantu, tetapi ada juga tahap tanggungjawab yang ringan untuk bermain berpasukan. Anda tahu anda tidak perlu bermain sebagai satu pasukan, tetapi anda juga tahu anda akan bertahan lebih lama jika anda melakukannya. Ini bermakna anda sering menyumbang secara aktif dalam permainan berpasukan, walaupun itu bukan perkara biasa.

Menambah Rakan dalam Apex Legends

Menambah rakan dalam Apex Legends mempunyai dua peringkat.

Anda mula-mula menambahkan rakan anda dari Origin ke pelancar Origin sehingga anda dapat melihat ketika mereka berada dalam talian.

Seterusnya, anda menambahkan rakan Asal anda dan pengguna lain pada peranti atau perkhidmatan yang berbeza ke Apex Legends sehingga anda dapat menambahkannya ke pertandingan seterusnya — termasuk Origin, Steam, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S and X, dan Nintendo Tukar. Satu-satunya kelemahan dengan rakan dan permainan silang platform ialah kemajuan anda tidak berlaku dari satu peranti ke peranti yang lain — sekurang-kurangnya belum.

Cara Menambah Rakan Asal ke Pelancar Asal

 1. Buka "Asal" pelancar dan pilih "Kawan" menu di bahagian atas.

 2. Pilih "Tambah rakan ..." dari menu lungsur turun.

 3. Masukkan nama pengguna Asal, nama sebenar, atau alamat e-mel mereka di dalam kotak, kemudian klik "Cari" untuk menerima keputusan berdasarkan kriteria yang dimasukkan.

 4. Cari rakan dalam hasil carian dan klik "Lihat profil."

 5. Sahkan bahawa anda mempunyai orang yang betul, kemudian klik "Kirim Permintaan Rakan" semasa dalam profil mereka.

 6. Pengesahan permintaan akan dipaparkan, menunjukkan "Permintaan Teman Dikirim" di halaman profil mereka.

Rakan yang berjaya ditambahkan menggunakan langkah-langkah di atas boleh bermain permainan apa pun dengan anda, bukan hanya Apex Legends.

Cara Menambah Rakan ke Apex Legends Sahaja

Menambah Steam Friends ke Apex Legends

 1. Lancarkan Apex Legends.

 2. Klik pada yang kecil "Kawan" ikon (ikon 3 orang) di bahagian kanan bawah skrin.

 3. Pautkan Akaun Steam anda ke Apex Legends dengan mengklik "AKAUN TEKAN LINK." Sekiranya anda sudah menghubungkan Steam, lompat ke "Langkah 8."

 4. Di tetingkap baru, klik pada "Log masuk melalui STEAM" butang.

 5. Tingkap Steam dibuka. Masukkan kelayakan masuk Steam anda dan klik "Log masuk."

 6. Tetingkap muncul, mengesahkan bahawa akaun Steam berjaya dihubungkan ke Apex Legends.

 7. Sekiranya anda tidak melihat tetingkap pengesahan di atas atau Apex Legends belum memaparkan akaun Steam anda yang dipautkan, cuba lagi "Langkah 3-6." Tetingkap masuk Steam muncul sekali lagi, tetapi ia harus menunjukkan akaun anda dan bukannya skrin masuk.

 8. Di layar Apex yang muncul, rakan Steam anda muncul di senarai "Friends" dan akaun Steam yang dipautkan anda dipaparkan di bahagian kiri bawah layar. Hanya pemain Steam yang mendaftar di Apex yang akan dipaparkan.

Menambah Rakan PC dan Konsol (Rakan Lintas Platform) ke Apex Legends

 1. Lancarkan "Apex Legends."

 2. Klik pada "Kawan" ikon di bahagian kanan bawah.

 3. Klik pada "Cari kawan" di bahagian kiri bawah.

 4. Di medan carian, taipkan "Nama profil, nama sebenarnya, atau alamat e-mel" rakan yang ingin anda tambahkan ke Apex Legends, kemudian pilih "CARI." Nama profil boleh berasal dari Steam, Origin, Playstation, Xbox, atau Nintendo.

 5. Hasil carian muncul di bawah teks yang anda masukkan. Ikon di sebelah setiap profil mewakili peranti profil (PC / Mac atau Game Console).

 6. Arahkan kursor ke profil yang dipilih dan "Klik kiri" untuk menghantar permintaan rakan.

 7. Skrin pengesahan muncul, menunjukkan kepada anda bahawa permintaan berteman dihantar.

 8. Setelah rakan menerima permintaan anda, pergi ke halaman Apex utama dan klik “+” ikon di sebelah kiri atau kanan watak anda untuk menambahkannya ke pesta anda atau untuk menyertai mereka.

Agaknya, penyediaannya adalah sama pada semua peranti.

Bermain dengan Kawan di Apex Legends

Teamplay adalah bahagian tengah Apex Legends, yang lebih penting daripada banyak permainan lain. Ya, ini adalah penembak, tetapi ini juga pertempuran, dan beberapa pemain yang akan anda hadapi sangat bagus. Sekiranya anda dapat bermain sebagai satu pasukan dan menyelaraskan serangan anda, anda akan menjadi juara dalam masa yang singkat! Senario ini adalah mengapa menambah rakan ke Epic Legends adalah mustahak. Kumpulkan pasukan anda, keluar dari sana, dan bersenang-senanglah dengan "Royale"!