Cara Memaparkan Gambar Anda di TV dengan Chromecast

Google Chromecast adalah salah satu peranti media streaming yang paling berpatutan di luar sana hari ini. Setelah memperolehnya baru-baru ini, saya harus mengatakan bahawa saya cukup kagum. Menjadi alat dan pro teknologi bukanlah syarat untuk menggunakan permata kecil ini. Banyak yang boleh anda lakukan dengan Chromecast; ia meniup fikiran saya.

Cara Memaparkan Gambar Anda di TV dengan Chromecast

Chromecast sejauh ini adalah peranti media penstriman yang paling mudah dan pelbagai yang saya temui. Untuk titik harga $ 35 dan pelbagai kegunaan, anda tidak akan kecewa dengan pembelian anda.

Semua Google Apps berfungsi dengan Chromecast Google, tentu saja. Anda juga boleh mendapatkan senarai lengkap aplikasi yang serasi dan boleh dimuat turun di sini. Mereka mempunyai apa sahaja dan semua yang anda perlukan untuk menghiburkan diri dan sibuk selama berjam-jam. Tonton TV, filem, atau sukan; mendengar muzik; main permainan . . . dan senarai itu berterusan. Saya sudah terpikat - dan anda juga akan.

Walaupun terdapat banyak perkara yang dapat anda lakukan dengan Chromecast Google anda, siaran ini hanya akan menjadi tutorial mengenai cara menggunakan Chromecast anda untuk melihat foto anda di TV anda.

Paparkan Gambar di TV dari Penyemak Imbas Chrome di PC anda

Pastikan komputer dan Chromecast Google berada di rangkaian Wi-Fi yang sama, jika anda mempunyai lebih dari satu. Sebilangan besar kediaman mempunyai sambungan Wi-Fi 2.4ghz dan 5ghz. Saya mencadangkan sambungan 5ghz untuk mengalami prestasi terbaik.

  1. Buka penyemak imbas Google Chrome di komputer anda dan pasang pelanjutan Google Cast dari kedai Web Chrome.Sambungan pelakon Google
  2. Log masuk ke akaun Google anda di penyemak imbas Chrome. Klik pada ikon Google Apps dan pilih aplikasi Foto.Foto Google
  3. Pilih ikon Google Cast dan pilih peranti Chromecast anda. Boom — anda bersambung.

Pemilihan Chromecast

  • Apabila anda membuka lebih daripada satu tab di penyemak imbas Chrome, pilih "Hantar tab ini."

TV anda kini harus memaparkan tab Foto Google anda dari Chrome di televisyen anda melalui Chromecast. Lihat, itu mudah, bukan? Sekarang klik gambar anda pada masa lapang.

Mari beralih ke cara kedua anda dapat menggunakan Google Chromecast untuk memaparkan gambar di TV anda.

Paparkan Gambar di TV Dari Telefon Bimbit Anda (iPhone atau Android)

Anda perlu memasang aplikasi Foto Google. Tidak ada? Tidak ada masalah — terus ke Google Play atau gedung Apple App dan muat turun Aplikasi Foto Google ke telefon anda.

  1. Buka Aplikasi Foto Google pada telefon pintar Android atau Apple anda.Aplikasi Foto Google
  2. Ketik ikon transmisi Chromecast untuk menyambung ke peranti Chromecast anda.Sambungkan Peranti
  • Mula menatal gambar anda di telefon anda dan anda juga akan melihatnya dipaparkan di layar TV anda.
  • Apabila anda sudah bersedia memutuskan sambungan telefon anda dari Chromecast, cukup ketuk ikon transmisi sekali lagi dan ketuk "Putuskan sambungan".Putuskan sambungan peranti

Di sana anda memilikinya — dua cara mudah untuk berkongsi atau menikmati gambar anda di TV anda dengan Google Chromecast.