Bolehkah Chromecast Stream Xfinity ke Televisyen Anda?

Chromecast telah memantapkan dirinya sebagai salah satu peranti penstriman terbaik di pasaran, kerana ia membantu pengguna menghantar kandungan dari satu peranti ke peranti lain dengan lancar. Ia menjadikan TV anda sebagai peranti pintar dengan menghubungkannya dengan peranti lain dan pelbagai platform penstriman.

Bolehkah Chromecast Stream Xfinity ke Televisyen Anda?

Dalam artikel ini, kami akan menjawab persoalan apakah Chromecast dapat mengalirkan Xfinity, dan apa lagi yang dapat anda streaming pada peranti Google yang kecil namun kuat ini.

Bolehkah Chromecast Stream Xfinity?

Ya, anda boleh menstrimkan kandungan ke peranti Chromecast dari portal Xfinity Stream dan aplikasi Xfinity Stream. Setelah mengemas kini aplikasi Xfinity Stream, anda boleh menghantar filem dan rancangan TV kegemaran anda dengan mudah ke mana-mana peranti Chromecast tanpa gangguan.

Strim dari Portal Aliran Xfinity

Inilah cara anda dapat menstrim Xfinity ke Chromecast melalui Stream Portal:

 1. Log masuk ke portal Xfinity Stream dengan ID dan kata laluan.
 2. Sambungkan ke peranti Chromecast anda dengan mengklik butang "Casting".
 3. Apabila anda disambungkan, butang akan menjadi putih padat.
 4. Klik butang "Casting" dan pilih peranti Chromecast tempat anda ingin menghantar program.

Strim dari Aplikasi Aliran Xfinity

Sekiranya anda ingin menyambungkan Chromecast anda dengan aplikasi Xfinity Stream, inilah caranya:

 1. Buka aplikasi Xfinity Stream pada peranti anda dan log masuk.
 2. Pergi ke "Tetapan" dan cari pilihan "Aliran" dan ketuk togol untuk menghidupkannya.
 3. Ketuk ikon "Cast" di bahagian atas aplikasi. Anda akan melihat semua peranti yang tersedia disambungkan ke Chromecast yang siap untuk penghantaran.
 4. Ketik pada peranti untuk menghantar. Setelah anda memulakan penghantaran, ikon "Cast" akan menjadi putih pekat.
 5. Pilih program yang akan dihantar melalui Chromecast.

Chromecast Stream Xfinity

Menghantar ke TV anda dengan Chromecast

Menonton media anda di layar TV besar adalah cara yang hebat untuk menikmati aplikasi streaming kegemaran anda. Yang anda perlukan hanyalah telefon atau tablet dengan aplikasi Google Home terpasang - yang juga membolehkan anda mengawal Chromecast - dan anda sudah siap.

Sebelum anda memulakan transmisi, pastikan peranti anda semua berada di rangkaian Wi-Fi yang sama dan aplikasi Google Home anda adalah versi terbaru. Sekiranya semuanya teratur, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka aplikasi Google Home dan ketuk butang "Cast".
 2. Ketuk pada peranti yang anda ingin menghantar kandungannya.
 3. Apabila ikon "Cast" anda disambungkan, ia akan berubah warna.
 4. Apabila anda memutuskan untuk berhenti menghantar, ketik butang "Cast" dan kemudian ketuk "Putuskan sambungan".

Faedah Menggunakan Tapak yang Diaktifkan Chromecast

Mentransmisikan ke TV anda adalah cara terbaik untuk menggunakan aplikasi penstriman mudah alih pada skrin yang lebih besar daripada yang ada di telefon atau tablet anda. Untuk menggunakan aplikasi apa pun dalam sistem aplikasi Google Home, anda harus memastikan bahawa aplikasi itu diaktifkan, kerana itulah satu-satunya cara ia berfungsi dengan baik. Laman web yang diaktifkan Chromecast menawarkan faedah seperti:

Berkualiti Tinggi

Tapak yang diaktifkan Chromecast pada umumnya menyajikan kandungan berkualiti tinggi yang kelihatan hebat ketika berada di skrin TV. Kualiti suara selalunya 5.1 bunyi surround, yang dapat anda hargai sepenuhnya ketika menggunakan sistem bunyi sekeliling.

Hayat Bateri yang Lebih Baik

Laman web yang diaktifkan transmisi dimainkan terus di Chromecast dan tidak mempunyai kesan negatif nyata pada bateri peranti anda.

Cara Mengetahui Laman Web Mana yang Diaktifkan Chromecast

Pada masa ini, banyak laman web yang memaparkan video diaktifkan, dan yang baru menambah ciri itu setiap minggu. Cara termudah untuk mengetahui sama ada laman web diaktifkan cast adalah mencari ikon pemeran di sebelah pemain video.

Alternatif untuk Xfinity di Chromecast

Sekiranya anda mahukan lebih banyak aplikasi atau pilihan untuk penstriman video, berikut adalah beberapa yang lain untuk anda pertimbangkan:

Chromecast Xfinity

Hulu

Cubalah aplikasi ini dengan percubaan Hulu percuma, dan anda akan mendapat akses kepada banyak kandungan hiburan percuma. Platform Hulu memberi anda akses ke banyak program dan filem rangkaian.

Netflix

Salah satu platform penstriman dalam talian terbesar menawarkan banyak filem dan rancangan TV yang hebat untuk anda. Cubalah dan lihat sama ada ia berfungsi untuk anda dan keluarga.

TV YouTube

YouTube telah memutuskan untuk masuk ke dalam permainan streaming dengan menawarkan kandungan dari rangkaian hebat seperti ABC, Fox, NBC, Comedy Central, dan banyak lagi.

TV Pluto

TV Pluto memberi anda akses ke perpustakaan besar lebih daripada 100 saluran TV live-streaming dan ribuan jam rancangan dan filem. Bahagian terbaik ialah anda dapat menonton semua itu secara percuma.

Video Perdana

Ambil kesempatan dengan Prime Video untuk menikmati rangkaian dan siri asli dan lebih daripada 90,000 filem dialirkan terus ke peranti anda. Dengan Amazon Prime, anda akan mendapat akses eksklusif ke lebih banyak lagi Amazon Originals serta rancangan TV yang popular.

HBO Max mempunyai salah satu pilihan siri dan filem terbaik, dengan akses eksklusif ke kandungan HBO kegemaran anda bila-bila masa yang anda mahukan.

Jauhkan

Google melancarkan Chromecast pertama pada tahun 2013, dan kini berada dalam generasi keempat peranti. Mereka semakin pantas, mempunyai sambungan yang lebih kuat, dan menyokong kandungan HD.

Sekarang setelah anda mengetahui bagaimana Chromecast dapat mengalirkan Xfinity dan bagaimana membuatnya berfungsi, anda akan menikmati peranti Chromecast anda lebih banyak lagi. Apakah platform penstriman video kegemaran anda? Mana yang paling banyak anda gunakan di Chromecast?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.