Chrome Terus Membeku semasa Menonton Video YouTube - Apa Yang Perlu Dilakukan

Apa yang boleh anda lakukan sekiranya Chrome anda terus membeku ketika menonton video YouTube? Masalah ini bukan hanya di YouTube. Ia juga boleh berlaku pada video dari laman web lain. Ia semudah gagap sebelum main semula disambung sehingga berhenti beberapa saat sebelum video dimainkan semula. Walaupun masalah kecil, ia boleh menjengkelkan.

Chrome Terus Membeku semasa Menonton Video YouTube - Apa Yang Perlu Dilakukan

Sebilangan besar daripada kita menonton video dalam talian sepanjang masa sehingga sebarang kelambatan atau gangguan main balik akan menjadi masalah besar. Berita baiknya ialah terdapat beberapa cara untuk mengatasi masalah ini. Banyak bergantung pada apa yang salah, jadi seperti biasa dengan perkara seperti ini, perlu melakukan semua langkah ini dengan teratur dan berhenti setelah diperbaiki.

Chrome terus membeku ketika menonton video YouTube

Pembekuan atau kegagapan boleh berlaku dalam situasi yang berbeza. Kadang kala main semula skrin penuh yang berhenti atau tidak akan dimainkan. Pada masa lain mungkin tetingkap YouTube standard yang terus membeku. Main balik mungkin tergagap semasa main balik juga dan tidak ada kaitan dengan sambungan internet anda.

Berikut adalah beberapa perkara untuk cuba memperbaiki pembekuan Chrome semasa menonton video YouTube. Atau apa-apa video untuk perkara itu.

Matikan pecutan perkakasan

Di atas kertas, jika anda mempunyai kad grafik yang baik, penggunaan pecutan perkakasan semestinya merupakan perkara yang baik. Ia tidak selalu dan sebenarnya boleh merendahkan pengalaman anda. Cuba matikan untuk melihat apakah ia membantu.

 1. Buka Chrome dan gunakan menu tetapan tiga titik di kanan atas.

 2. Pilih Tetapan, tatal ke bawah ke Tetapan Lanjutan dan pilih.

 3. Tatal ke Sistem dan togol Gunakan pecutan perkakasan apabila tersedia untuk dimatikan.

 4. Uji semula menggunakan video.

Biarkan menu tetapan terbuka selama satu minit kerana kami akan memerlukannya lagi jika itu tidak berfungsi. Sekiranya video anda masih tergagap, cuba kosongkan cache dan kuki.

Kosongkan cache dan kuki di Chrome

Saya tidak tahu mengapa ini berfungsi, tetapi saya sudah mula-mula melihatnya. Oleh kerana ia adalah penyelesaian yang mudah, kami juga boleh mencubanya.

 1. Tatal ke Privasi dan keselamatan dalam Tetapan di Chrome.

 2. Pilih Hapus data penyemakan imbas.

 3. Pilih Sepanjang masa dan pilih Hapus data.

 4. Uji semula di YouTube.

Sekiranya berjaya, bagus, jika tidak beralih ke pembaikan seterusnya.

Periksa sambungan Chrome anda

Sambungan Chrome tertentu telah diketahui memperlambat penyemak imbas atau mengganggu penggunaan biasa. Mungkin bernilai memeriksanya. Sekali dalam Sambungan, lumpuhkan satu pelanjutan pada satu masa, uji semula di YouTube dan bilas dan ulangi sehingga anda sama ada menguji semuanya atau mendapati yang melambatkan.

 1. Ketik sama ada ‘chrome: // extensions’ ke tab baru atau gunakan Menu, Lebih Banyak Alat, Sambungan.

 2. Gunakan togol di kiri bawah setiap kotak sambungan untuk menghidupkan atau mematikan.

 3. Uji semula setelah melumpuhkan setiap peluasan individu untuk mengasingkan apa-apa yang mungkin membekukan video anda.

Kadang-kadang, semasa proses mempercepat Chrome, anda mungkin telah mematikan Javascript secara tidak sengaja. Pastikan ini bukan masalahnya, kerana melumpuhkan Javascript boleh mendatangkan malapetaka pada pengalaman YouTube anda.

Tetapkan semula Chrome

Menetapkan semula Chrome menetapkan semua pilihan kembali ke lalai. Sekiranya penyesuaian mengganggu main balik video, ini harus memperbaikinya. Ini bermaksud anda perlu mengkonfigurasinya mengikut keinginan anda setelah selesai.

 1. Pilih ikon menu tiga titik di kanan atas Chrome.

 2. Pilih Tetapan dan tatal ke bawah ke Tetapan Lanjutan dan pilih.

 3. Pilih Tetapkan Semula Tetapan dan Tetapkan Semula.

 4. Uji semula video untuk melihat apa yang berlaku.

Gunakan alat tetapan semula Chrome

Walaupun anda telah memeriksa sambungan yang salah dan menetapkan semula untuk menghapus penyesuaian yang mengganggu video YouTube, ada pilihan lain. Alat tetapan semula Chrome. Ini terutama untuk menghapus perisian hasad atau kesalahan serius pada penyemak imbas tetapi nampaknya berfungsi juga dengan pembekuan video.

 1. Buka Chrome dan pilih tiga titik dan kemudian Tetapan.

 2. Pilih Tetapan dan tatal ke bawah ke Tetapan Lanjutan dan pilih.

 3. Di bawah Tetapkan semula dan bersihkan, pilih Bersihkan komputer.

 4. Pilih Cari.

Alat ini akan mencari kod, perisian hasad atau sebagainya yang mungkin mengganggu cara kerja krom.

Pasang semula Chrome

Sekiranya tetapan semula tidak berfungsi, pilihan utama anda adalah memasang semula Chrome. Ini adalah pilihan nuklear tetapi jika terdapat kerosakan atau tetapan fail yang menyebabkan pembekuan, ini harus memperbaikinya.

 1. Nyahpasang Chrome dari menu nyahpasang sistem anda.

 2. Muat turun salinan baru Chrome dari Google dan pasangkannya.

 3. Uji semula video anda.

Kemas kini semuanya

Sekiranya tidak ada langkah yang berfungsi untuk menghentikan pembekuan Chrome semasa menonton video YouTube, anda mungkin ingin mencuba mengemas kini pemacu grafik dan audio anda. Pemacu lama yang mempengaruhi pemutaran video tidak mungkin tetapi memandangkan kami telah mencuba segala yang lain dan pemacu baru memberi manfaat kepada komputer anda secara keseluruhan, perlu dicuba.

Sekiranya itu tidak menghentikan pembekuan Chrome semasa menonton video YouTube, anda mungkin perlu mencuba penyemak imbas lain!