Bagaimana Menuntut Bits Anda di Twitch

Bits adalah salah satu mata wang Twitch yang digunakan streamer untuk menjana wang dari platform. Biasanya disumbangkan oleh penonton dalam jumlah yang banyak, Bit ini akan bertambah sehingga anda cukup untuk menarik diri, dan kemudian mereka dipindahkan ke akaun bank anda. Sekiranya anda ingin mengetahui cara menuntut Bits di Twitch, anda berada di tempat yang tepat!

Cara Menuntut Bits anda di Twitch

Twitch sudah lama wujud dan kini berada di puncak popularitinya. Kemudahan penggunaan, kesederhanaan dalam menyiapkan aliran, dan pelbagai kandungan telah memastikan kejayaan Twitch yang berterusan. Keupayaan untuk streamer menghasilkan sedikit wang semasa mereka melakukan streaming juga tidak merugikan.

Terdapat banyak cara untuk mendapatkan wang di Twitch, sumbangan langsung, tajaan, afiliasi, barang dagangan, dan semua jenis barang. Sebagai streamer pemula, Bits akan menjadi sebahagian besar pendapatan anda. Anda juga boleh menambahkan pautan "PayPal.me" ke aliran anda untuk pembayaran langsung. Walau apa pun, Twitch Bits masih menjadi raja.

Apa itu Twitch Bits?

Twitch Bits adalah mata wang yang disumbangkan kepada pita oleh penonton untuk mengucapkan terima kasih atas kerja mereka. Ini adalah sistem sumbangan yang semata-mata bergantung kepada kemurahan hati anda. Pita tidak dibenarkan meminta atau meminta sumbangan secara langsung. Sebagai gantinya, mereka harus menyampaikan kandungan yang baik secara konsisten yang membuat anda ingin menghiburkan mereka.

Penonton membeli Bit menggunakan Amazon Payments atau PayPal. Setelah mendaftar dengan Twitch, anda boleh menambahkan salah satu pilihan sebagai kaedah pembayaran dan kemudian membeli Bits anda. Bit boleh didapati dalam jumlah 100, 500, 1000, 1500, 5000, 10000, dan 25000. Setiap pakej bit sepadan dengan jumlah tunai yang sedikit berbeza, bergantung pada kadar pertukaran.

Membeli Bit adalah mudah.

  1. Log masuk ke Twitch dan pergi ke mana-mana saluran.
  2. Pilih Dapatkan Bit di kanan atas aliran.
  3. Pilih bilangan bit yang ingin anda beli dan pilih kaedah pembayaran.
  4. Bayar jumlah yang diberikan dan tunggu beberapa saat sehingga inventori anda dikemas kini.
  5. Bilangan bit yang anda beli mesti muncul.

Bersorak dengan Bits di Twitch

Setelah anda mempunyai Bits dalam akaun Twitch anda, apa yang anda lakukan dengan mereka? You Cheer streamers untuk mengucapkan terima kasih atas kerja mereka. Walaupun anda membeli secara blok, anda tidak perlu Bersorak dalam jumlah yang sama. Sekiranya anda tidak pasti apa yang perlu disukai, tonton aliran sebentar untuk menentukan jumlah purata Sorakan, kemudian pergi dari sana.

Untuk Bersorak, ketik ‘cheer200 meneruskan usaha yang baik’ atau yang serupa. Bahagian ‘cheer200’ adalah jumlah bit yang anda sumbangkan, dan ia diperlukan. Dalam contoh di atas, jumlah sumbangan adalah 200 Bits. Selebihnya mesej terserah kepada anda dan sepenuhnya pilihan.

Ingatlah untuk memeriksa jumlahnya sebelum menekan Kirim. Semua sumbangan tidak dapat dipulihkan, jadi jika anda secara tidak sengaja meletakkan ‘cheer2000’ dan bukan ‘cheer200’, anda akan menghantar petua kepada pita!

Menuntut Bits anda di Twitch

Mendapat bayaran dari Twitch tidak semudah yang sepatutnya. Daripada hanya mengeluarkan wang semasa anda membuatnya, Twitch mempunyai sistem berbelit-belit yang menyimpan wang anda selama 15 hari sebelum membayarnya. Dulu 60 hari, jadi beberapa perkara telah bertambah baik, tetapi masih lebih rumit daripada yang seharusnya.

Anda tidak 'menuntut' Bits anda di Twitch; mereka dikumpulkan dan dibayar secara berkala untuk anda. Twitch Affiliate, sebagai salah satu jenis pilihan memperoleh dipanggil, memerlukan pendapatan $ 100 sebelum pengguna menerima pembayaran. Apabila anda tidak menghasilkan banyak pada hari-hari awal akaun Twitch Affiliate, pembayaran bulanan anda akan dilancarkan (bulan ke bulan) sehingga anda mencecah $ 100. Kemudian, 15 hari selepas itu, anda akan dibayar.

Sistem ini dipanggil Net-15 dan berjaya Net-45, yang memerlukan 45 hari untuk membayar anda, yang menggantikan jangka masa pembayaran 60 hari yang asal. Sistem pembayaran Twitch semakin baik, tetapi apabila bank dan sistem pembayaran lain dapat melakukan pembayaran segera, sistem ini masih berpanjangan.

Twitch menyokong pembayaran melalui transfer bank, PayPal, transfer bank, eCheck, dan cek. Kaedah pembayaran yang tepat bergantung pada tempat tinggal anda. Terdapat juga kos pembayaran, dan tidak murah. Panduan Twitch mengenai bayaran dan pembayaran memberikan lebih banyak maklumat jika berminat.

Sebagai penutup, Twitch Bits adalah cara terbaik bagi penonton untuk menyokong streamer kegemaran mereka dan dorongan yang sangat baik untuk streamer untuk mengekalkan kualiti dan konsistensi. Ia adalah gelung maklum balas yang benar-benar berfungsi. Bersama cara lain untuk menjana pendapatan di platform, Bits menambah sedikit perbelanjaan tambahan untuk hidup anda dengan usaha yang minimum, terutamanya jika anda bermain permainan!