Cara Menuntut Akaun Nama Pengguna Instagram Tidak Aktif

Pasaran untuk Nama Pengguna Instagram

Sekiranya anda membuat akaun Instagram dan memikirkan nama pengguna yang sempurna yang menggambarkan keperibadian atau misi anda, anda mungkin menyedari bahawa akaun yang tidak aktif mempunyai nama pengguna. Bagi syarikat dan pemengaruh yang berusaha untuk memulakan kehadiran Instagram, mempunyai nama pengguna yang betul adalah berharga.

Akaun yang tidak aktif adalah akaun yang ditinggalkan atau tidak digunakan untuk jangka masa yang panjang. Sekiranya profil mempunyai nama pengguna yang sangat anda perlukan, tidak ada cara langsung untuk mendapatkannya, tetapi ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan.

Membeli Nama Pengguna Instagram

Terdapat banyak pasaran sekunder di mana pemegang nama pengguna yang baik dapat menjualnya dengan jumlah mulai dari beberapa ratus dolar hingga puluhan ribu.

Sebahagian besarnya, orang yang menjana nama menjual wang adalah mereka yang mencatat akaun mereka pada awal hari dan mempunyai pandangan jauh untuk memilih nama pengguna yang akhirnya dikehendaki oleh orang lain atau perniagaan.

Kadang-kadang nama menjadi berharga kerana filem atau rancangan, atau album keluar. Tiba-tiba, ‘BigBangTheory’ berubah menjadi akaun yang sangat baik untuk pelajar fizik menjadi harta yang sangat dicari. Sekiranya profil menjadi "tidak aktif", anda mungkin dapat memperoleh nama pengguna.

Mencari Maklumat Perhubungan Mereka

Hanya kerana akaun tidak aktif tidak bermaksud pemiliknya tidak ada. Mungkin mereka akan senang menjual profil lama mereka kepada anda. Walau bagaimanapun, berhubung dengan mereka mungkin merupakan bahagian yang sukar.

Sudah tentu, anda boleh menghantar Mesej Langsung di platform Instagram itu sendiri. Walaupun, jika orang tersebut tidak aktif di Instagram, ada kemungkinan besar mereka tidak akan melihat DM anda dalam jangka masa yang lama sekiranya mereka melihatnya sama sekali.

Anda boleh menyemak bio akaun untuk mencuba dan mendapatkan maklumat mengenainya. Terdapat beberapa perkara yang perlu dicari di sini.

Sebilangan orang meletakkan alamat e-mel kenalan di bio mereka atau bahkan URL laman web peribadi mereka. Sekiranya demikian, pencarian anda mungkin sudah berjaya.

Orang lain lebih mementingkan privasi dan tidak meletakkan maklumat hubungan langsung seperti itu di sana. Walau bagaimanapun, mereka mungkin merangkumi pautan atau rujukan ke akaun media sosial mereka yang lain, seperti halaman Facebook atau biografi LinkedIn mereka. Sekiranya anda mempunyai nama orang ini, anda sentiasa boleh mencari di laman media sosial yang berbeza dan menghantar mesej kepada mereka.

Sekiranya anda tidak tahu berapa banyak yang boleh ditawarkan, anda mungkin mencari akaun yang serupa di laman pasaran akaun Instagram seperti InstaSale dan melihat harga profil dengan persamaan.

Bolehkah Anda Mendapatkan Nama Pengguna Instagram Tidak Aktif?

Instagram akan membersihkan pengguna yang tidak aktif akhirnya. Tindakan ini menawarkan cara lain untuk mendapatkan nama pengguna anda.

Adakah Instagram akan Memadamkan Akaun Tidak Aktif?

Ya, mereka akan menghapus akaun yang tidak aktif, walaupun masa yang diperlukan untuknya berbeza bergantung pada keperluan laman web.

Contohnya, pembersihan biasanya berlaku secara rawak, atau paling tidak ia berlaku secara rawak. Selalunya pembersihan ini berlaku pada akhir tahun.

Tunggu Pembersihan Instagram

Sekiranya akaun yang anda mahukan benar-benar tidak aktif dan tidak mempunyai banyak atau kandungan apa pun di dalamnya, ada kemungkinan besar ia akan dibersihkan dari pangkalan data Instagram. Itu bukan jaminan, tetapi akaun yang tidak aktif yang anda mahukan mungkin digugurkan, dan nama pengguna akan tersedia lagi.

Instagram tidak mengumumkan jadual pembersihannya, jadi anda tidak akan memberitahukan anda untuk mula mencuba mengambil nama pengguna dalam senarai anda. Cara terbaik untuk mengesan pembersihan adalah dengan mengikuti salah satu akaun Instagram yang selalu terkenal dengan senarai pengikut yang agak stabil dan memeriksa jumlah pengikut mereka setiap hari.

Sekiranya mereka mempunyai ribuan pengikut, maka sekurang-kurangnya sebilangan pengikut tersebut adalah akaun spam atau bot, dan penyingkiran akan mengurangkan senarai pengikut mereka dengan jumlah pengguna yang tidak sepele. Sekiranya akaun anda yang dipantau meningkat dari 9,341 pengikut menjadi 9,102 pengikut semalam (dan tidak ada beberapa catatan skandal yang menyebabkan kehilangannya), kemungkinan bagus bahawa Instagram melakukan pembersihan, dan beberapa nama pengguna kini dapat diambil.

Tanda Dagangan atau Hak Cipta Nama

Anda boleh melalui proses mendapatkan paten secara dalam talian. Setelah paten diperoleh, anda boleh melaporkan akaun yang tidak aktif ke Instagram. Walaupun ini mungkin memerlukan masa dan perbelanjaan tambahan, ini adalah pilihan untuk anda.

Ramai pengguna telah melaporkan kejayaan dengan meminta Instagram memindahkan akaun. Apabila anda memegang tanda dagangan pada nama, anda boleh berpendapat bahawa akaun pelanggan anda yang ada membingungkan. Pelanggaran hak cipta boleh menjadi cara yang berkesan untuk mendapatkan nama pengguna Instagram anda.

Sekiranya anda memegang cap dagang atau hak cipta seperti itu, anda dapat mengajukan laporan pelanggaran hak cipta / cap dagang dan berusaha untuk menuntut nama tersebut sebagai milik anda.

Sekiranya akaun itu aktif dan sering digunakan, anda mungkin menghadapi kesukaran untuk berjaya dengan kaedah ini.

Mendapatkan tanda dagangan baru adalah proses yang rumit dan mahal, tetapi mendapatkan perlindungan hak cipta cukup mudah. Setiap kali anda membuat sesuatu yang asli, anda mempunyai hak cipta tersirat; anda boleh mengemukakan pendaftaran hak cipta rasmi untuk mengesahkan tuntutan undang-undang anda, tetapi tuntutan dibuat dengan merujuk karya, bukan dengan tindakan mengajukan tuntutan. Dengan kata lain, anda mesti menggunakan nama itu secara konsisten dan membuktikan kerosakan yang boleh ditanggungnya jika orang lain menggunakannya.

Sudah tentu, anda juga boleh melaporkan masalah hak cipta secara langsung ke Instagram. Pergi ke pautan ini di laman web Instagram dan buat laporan.

Pilih Nama yang Sama

Walaupun ini kelihatan jelas, memilih nama pengguna yang serupa adalah kaedah termudah untuk menyediakan akaun Instagram anda. Menambah garis bawah atau nombor adalah mudah dan berkesan.

Panjang nama pengguna Instagram boleh memuat hingga 30 aksara dan mengandungi huruf, angka, titik, dan garis bawah. Spesifikasi ini memberi anda sedikit kelonggaran dalam membuat nama dekat dengan yang anda inginkan. Anda mungkin perlu menggunakan sedikit imaginasi, tetapi selebihnya harus cukup mudah.

Sekiranya anda menjalankan perniagaan, tambahkan bandar atau lokasi pada nama anda. Anda boleh melakukan perkara yang sama untuk nama keluarga atau yang lain. Langkah ini dapat membantu mengekalkan jenama anda dan menambahkan pengecam tempatan cepat yang mungkin sesuai untuk anda. Anda juga boleh menambahkan jenis perniagaan pada namanya.

Penyelesaian Untuk Jenama Lebih Besar

Sekiranya anda merupakan perniagaan yang lebih penting atau jenama yang lebih mantap, penambahan ‘rasmi’ atau ‘sebenar’ di hujung akaun Instagram anda juga boleh berfungsi. Artis dengan nama biasa sering melakukan ini, jadi anda juga boleh.

Anda harus berhati-hati dalam mencontohi jenama yang sudah ada. Katakan anda membuat akaun untuk Perisian Microsoft. Sekiranya demikian, itu adalah nama akaun yang sah - tetapi jika anda mencapai tahap kejayaan dan keterlihatan di mana Microsoft melihat akaun anda, mereka akan segera mematikan anda dengan menggunakan alat dagang dan hak cipta yang sama seperti yang saya jelaskan di atas. Anda tidak boleh melanggar harta intelek orang lain yang dilindungi sama seperti yang tidak boleh dicerobohi milik anda.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mendapatkan nama pengguna tetapi tidak ada akaun dengannya, ingatlah bahawa ada yang disetel secara peribadi. Sekiranya ini berlaku, nama pengguna tidak tersedia, dan anda tidak dapat mencari akaun.

Membuat Akaun Tetapi Tidak dapat log masuk

Beberapa pengguna telah melaporkan bahawa mereka telah membuat akaun Instagram baru dengan nama pengguna yang sempurna dan menerima mesej ralat "Maaf, Sesuatu Yang Salah". Mengklik pilihan ‘Cuba Lagi’ atau cuba log masuk tidak berfungsi. Malangnya, nama pengguna telah diambil, dan anda tidak dapat log masuk. Jadi apa yang perlu anda lakukan sekiranya ini berlaku?

  • Anda boleh menghubungi Sokongan Instagram, yang mungkin bermanfaat atau tidak. Sekiranya anda mempunyai tangkapan skrin mesej ralat atau nama pengguna, itu akan menjadi bagus.
  • Cuba gunakan aplikasi atau penyemak imbas web yang lain untuk log masuk ke akaun Instagram baru anda. Ini boleh menjadi gangguan sederhana dengan aplikasi.
  • Log masuk dengan Facebook dan lihat apakah akaun baru anda dipaparkan. Dengan andaian anda menggunakan kelayakan masuk yang serupa, akaun baru mungkin muncul.
  • Tunggu beberapa jam, kemudian cuba log masuk semula ke akaun Instagram anda.

Situasi di atas boleh mengecewakan apabila anda membuat nama pengguna Instagram yang sempurna dan tidak dapat mengakses akaun. Mencuba petua yang telah kami gariskan dapat membantu anda mendapatkan kembali akses.

Soalan Lazim

Adakah Instagram memadamkan pengguna yang tidak aktif?

Ya, tetapi setelah beberapa lama. Walaupun kami tidak mengetahui proses yang tepat, Instagram menyatakan bahawa penting untuk log masuk ke akaun anda untuk mengelakkan pembersihan. Syarikat tidak memberikan jangka masa untuk profil dibersihkan.

Apa yang boleh saya lakukan sekiranya memerlukan bantuan dengan akaun Instagram atau nama pengguna saya?

Instagram memang mempunyai laman web bantuan yang boleh anda lawati untuk mendapatkan bantuan atau jawapan untuk pelbagai perkara. Sekiranya anda tidak dapat mengakses akaun anda atau jika seseorang mengaksesnya secara tidak sah, periksa Pusat Bantuan Instagram.

Berapa lama masa yang diperlukan agar nama pengguna tersedia setelah seseorang menghapus akaunnya?

Instagram belum memberikan kata rasmi mengenai perkara ini. Namun, banyak pengguna melaporkan mereka dapat mengambil nama itu sebaik sahaja pemilik asal menghapus akaun mereka. Perlu diingat, profil perlu dihapuskan secara kekal. Sekiranya anda cuba membeli nama pengguna dari pengguna lain, pastikan anda telah memperoleh nama pengguna sebelum mengirim pembayaran.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found