Cara Menuntut Tanah di Minecraft

Tidak ada yang menyukai penceroboh harta peribadi mereka. Ini berlaku untuk kehidupan sebenar tetapi juga Minecraft. Pemain sering membina dunia unik dan indah mereka dan mereka mahu mengekalkannya seperti itu. Malangnya, selalu ada penderitaan dan troll yang ingin merosakkan kesenangan untuk semua orang.

Cara Menuntut Tanah di Minecraft

Kaedah terbaik untuk menuntut tanah di Minecraft adalah memasang plugin pencegahan kesedihan atau plugin tanah yang menuntut. Beberapa pelayan juga mempunyai perintah tuntutan tanah terbina dalam. Artikel ini akan mengajar anda cara menggunakan perintah dan plugin tersebut dan menjaga keselamatan dunia anda.

Plugin Tuntutan Tanah

Tempat terbaik untuk mula menuntut tanah di Minecraft adalah pemalam dengan nama yang sama - Tanah Menuntut. Ini adalah plugin keselamatan untuk melindungi dunia anda, dan anda boleh menuntut hampir semua tanah dengan ukuran apa pun dengannya. Satu-satunya sekatan adalah jumlah maksimum blok yang boleh anda tuntut, dan bahkan boleh dikonfigurasikan.

Yang perlu anda lakukan ialah memuat turun pemalam ini secara percuma di sini dan memilih fail yang sesuai dengan versi permainan anda. Kemudian pindahkan pemalam ke folder Minecraft anda untuk pemalam, dan mulakan semula pelayan anda.

Terdapat perintah untuk mengunci blok, menuntut tanah, tidak menuntut tanah, dan banyak lagi. Ikuti pautan ini ke halaman pemalam rasmi di mana anda dapat melihat senarai arahan dan kebenaran.

Pembangun juga secara aktif menjawab soalan dalam komen di bawah, di mana anda juga boleh mendapatkan banyak maklumat berguna.

Plugin Pencegahan Kesedihan

Pencegahan Kesedihan mungkin merupakan pemalam tuntutan tanah terbaik untuk Minecraft. Ia jauh lebih banyak daripada itu. Ia menghentikan semua bentuk kesedihan bahkan sebelum ia berlaku. Dengan pemalam ini, anda tidak perlu mengambil banyak pentadbir atau memasang pemalam rumit yang lain.

Anda juga tidak perlu mematikan sebarang ciri permainan untuk menggunakannya. Anda boleh memuat turun pemalam ini untuk pelbagai versi permainan di sini. Seperti Tuntutan Tanah, ianya percuma. Sebilangan besar pelayan Minecraft tidak memerlukan konfigurasi tambahan untuknya. Sangat mudah digunakan dan anda juga tidak perlu membimbing pemain kerana ia akan mengajar mereka sendiri.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai ciri ini di laman rasmi ini. Terdapat manual dan senarai besar ciri-cirinya. Apa yang hebat tentang pemalam ini ialah ia tidak terlalu menuntut, yang bermaksud RAM dan CPU anda tidak akan menderita. Anda juga tidak perlu membuat sandaran pangkalan data atau dunia anda.

Cara Menuntut Tanah di Minecraft dengan Plugin ini

Setelah anda menuntut tanah menggunakan plugin Grief Prevention, pemain lain tidak akan dapat membina di kawasan anda, mencuri dari anda, atau membunuh haiwan anda. Troll sembang akan disenyapkan secara automatik, dan anda juga boleh melarang akaun sekunder. Terdapat juga perlindungan bertelur.

Untuk membuat tuntutan tanah, anda hanya perlu meletakkan dada. Anda akan mendapat tuntutan tanah 9 × 9 di sekitar dada, yang merupakan pusatnya.

Anda akan melihat blok emas di keempat-empat sisi tuntutan tanah anda, yang berfungsi sebagai sempadannya. Anda hanya mempunyai satu dada untuk tuntutan tanah, tetapi anda boleh mendapatkan lebih banyak tuntutan tanah di kemudian hari. Sekiranya anda ingin mengubah semula tuntutan tanah anda, gunakan perintah / AbandonClaim untuk menghapusnya dan kemudian letakkan dada anda di tempat lain.

Plugin Pencegahan Kesedihan

Anda boleh membiarkan pemain lain membina tuntutan anda dengan / Amanah dan melepaskan kepercayaan dengan / UnTrust. Terdapat banyak ciri lain yang dapat anda lihat dalam manual. Untuk tuntutan tanah tambahan, anda boleh memilih atau menyumbang kepada pelayan, atau mengambil bahagian dalam acara khas. Ini berbeza dari pelayan ke pelayan.

Tuntutan Tanah pada Pelayan yang Berbeza

Setiap pelayan Minecraft mempunyai sekumpulan peraturannya sendiri. Banyak dari mereka memberi anda pilihan untuk menuntut tanah. Liberty Minecraft adalah salah satu daripadanya; anda boleh melihat senarai arahan di panduan tuntutan tanah ini. Sebagai contoh, peraturan mereka menyatakan bahawa tuntutan tanah akan tamat setelah dua bulan tidak aktif.

Pelanggan dan penderma tidak terpengaruh dengan peraturan itu. Di pelayan ini, anda boleh membeli blok tuntutan, menjualnya, mencari tuntutan tanah anda, meninggalkannya, mempercayai pemain dengan tuntutan anda, dll. Anda boleh membuat tuntutan dengan kapak emas anda dengan mengklik kanan. Terdapat arahan terperinci di laman web rasmi.

Altitude adalah pelayan Minecraft lain di mana anda boleh menuntut tanah dengan mudah. Ikuti pautan itu untuk mendapatkan semua maklumat mengenai tuntutan tanah di pelayan mereka. Ia cukup mudah; anda hanya memerlukan tongkat untuk mengimbas kawasan tersebut untuk tuntutan orang lain dan sekop emas. Anda mendapatkannya secara percuma semasa anda memasukkan perintah / tuntutan.

Terdapat banyak perintah seperti / daftar tuntutan untuk melihat senarai harta tanah dan / kepercayaan anda untuk membenarkan orang lain menggunakan tanah anda juga. Sekali lagi, yang terbaik adalah memeriksa alttd.com untuk melihat semua perintah.

Tuntutan Tanah pada Pelayan yang Berbeza

Penjaga Pencari

Mengklaim tanah di Minecraft tidak sesulit yang disangka, dan juga pencegahan kesedihan. Yang anda perlukan hanyalah pelayan yang baik dan beberapa pemalam. Sudah tentu, adalah yang terbaik untuk memeriksa laman web rasmi pelayan anda untuk mendapatkan maklumat yang lebih mendalam mengenai arahan dan tuntutan tanah tambahan.

Adakah anda berjaya mendapatkan tuntutan tanah di pelayan anda? Adakah anda menikmati pengalaman permainan tanpa duka? Beritahu kami dalam komen di bawah.