Cara Menambah Google Home ke Samsung SmartThings

Hab Samsung Smart Things membolehkan anda menyambungkan tanpa wayar semua peranti isi rumah pintar dan menggunakannya bersama-sama. Bahagian terbaik - Laman Utama Google juga dapat disambungkan ke SmartThings.

Cara Menambah Google Home ke Samsung SmartThings

Dengan cara ini anda boleh menggunakan arahan suara untuk mengawal semua peranti pintar di rumah anda - nyalakan atau matikan lampu, atur pemanasan, dan kunci pintu.

Nasib baik, Google Home dan Samsung SmartThings dapat berhubung dengan mudah melalui aplikasi yang ditentukan. Artikel ini akan membimbing anda melalui prosesnya.

Menghubungkan Laman Utama Google dan Perkara Pintar - Keperluan

Sebelum anda menyambungkan SmartThings dan Google Home, ada beberapa perkara yang harus anda persiapkan. Pertama, anda harus memuat turun aplikasi Google Home (Android, iOS) sehingga anda dapat mengatur perangkat, dan aplikasi SmartThings (Android, iOS) untuk menyesuaikan peranti SmartThings anda.

Buat akaun di kedua platform. Kemudian, pastikan bahawa akaun Google Home pada aplikasi telefon pintar anda sama dengan yang anda pasangkan dengan peranti Google Home anda.

Akhirnya, pastikan semua peranti pintar disambungkan ke rangkaian wayarles yang sama. Sekarang, anda boleh terus menghubungkan kedua-dua hab tersebut.

Tambahkan Laman Utama Google ke SmartThings

Apabila anda menyediakan peranti yang diperlukan dan menyediakan aplikasinya masing-masing, anda boleh terus menyambungkan Google Home dan SmartThings. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Lancarkan aplikasi Google Home.
 2. Ketik ikon Kompas di bahagian bawah skrin.

  kompas

 3. Pilih "Tetapan."
 4. Pergi ke "Pembantu."
 5. Tekan "Kawalan Rumah."

  kawalan rumah

 6. Pilih butang "Tambah" (tanda tambah) di bawah bahagian "Peranti". Ia berada di kanan bawah skrin.

  Tambah

 7. Pilih "SmartThings."

  perkara pintar

 8. Masukkan maklumat akaun SmartThings anda.
 9. Tekan "Seterusnya."
 10. Taipkan kata laluan anda.
 11. Pilih "Log Masuk."

  Sekarang, anda perlu memilih lokasi anda dari senarai dan tekan "Authorize." Sekarang, semua peranti di lokasi ini akan dibenarkan.

 12. Ketik "Selesai."
 13. Tekan "Faham" ketika diminta untuk mengesahkan penyiapan.

Setelah selesai menyambungkan SmartThings ke Google Home, anda boleh menetapkan peranti tertentu ke bilik tertentu di dalam aplikasi.

Tambahkan Peranti ke Bilik

Ruangan yang sebelumnya telah anda siapkan di aplikasi Google Home anda tidak akan berfungsi dengan aplikasi SmartThings anda. Oleh itu, anda perlu menambahkan peranti ke bilik di Google Home Control supaya anda dapat mengawalnya dengan Google Assistant.

Apabila anda menambahkan peranti SmartThings ke bilik dengan kawalan Google Home, anda boleh mengawal beberapa peranti secara berkumpulan. Inilah yang anda perlukan:

 1. Lancarkan aplikasi Google Home.
 2. Ketuk ikon "Menu" (tiga garis mendatar) di kiri atas skrin.
 3. Pilih "Kawalan Rumah."
 4. Tekan "Bilik."
 5. Ketuk ikon "Tambah" (tanda tambah) di kanan bawah layar.
 6. Pilih bilik yang ingin anda tambahkan. Jika anda ingin menambahkan ruangan baru, ketuk butang "Custom Room" di bahagian bawah layar.
 7. Pilih "Selesai."
 8. Tekan tab "Peranti".
 9. Pilih peranti yang ingin anda tambahkan ke bilik.
 10. Pilih bilik.

Anda boleh menetapkan beberapa peranti ke ruangan, atau bahkan menambahkan beberapa bilik ke aplikasi. Setelah selesai, anda boleh mengarahkan semua peranti SmartThings anda dengan Google Home.

Mengawal SmartThings dengan Google Home

Setelah peranti SmartThings dan Google Home disambungkan, anda boleh mengawal semuanya menggunakan suara anda. Berikut adalah beberapa arahan yang boleh anda gunakan:

"OK Google, tetapkan lampu ruang tamu menjadi 20 peratus."

"OK Google, hidupkan pemanasan."

"OK Google, matikan semua lampu."

"OK Google, terangkan cahaya di dapur."

Ini adalah beberapa pesanan yang tidak terkira banyaknya yang boleh anda gunakan. Semuanya bergantung pada peranti yang anda miliki di aplikasi SmartThings dan bilik yang telah anda tetapkan. Oleh itu, anda harus mencuba semua kemungkinan kombinasi. Tetapi ingat, selalu mulakan dengan: "OK, Google."

Keinginan Anda Adalah Perintah Peranti

Apabila Google Home anda menjadi sebahagian daripada hub SmartThings, anda boleh duduk dan berehat. Sekiranya anda sudah terselip dan siap tidur dan anda ingat bahawa anda belum mematikan lampu bilik mandi - katakan saja. Google Home akan melakukannya untuk anda.

Adakah anda telah menambahkan Google Home ke hab SmartThings anda? Bagaimana keseluruhan persediaan berfungsi, adakah terdapat masalah? Kongsi pengalaman anda dengan sistem inovatif ini di bahagian komen di bawah.