Cara Meningkatkan Pasukan di Clash of Clans

Sebab paling umum strategi serangan di Clash of Clans gagal adalah pasukan yang anda gunakan tidak disamakan. Walaupun unit biasa akan berfungsi dengan baik untuk tutorial permainan dan beberapa ketika selepas itu, pasukan baseline kurang bersedia untuk mengambil istana yang lebih kuat. Itulah sebabnya peningkatan pasukan sangat penting dalam mendapatkan nilai maksimum dari unit anda dan merampas lebih banyak sumber dari musuh.

Cara Meningkatkan Pasukan di Clash of Clans

Sekiranya anda baru memulakan permainan dan tidak tahu bagaimana meningkatkan pasukan, kami sedia membantu. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara kerja peningkatan pasukan dan perkara yang harus anda utamakan.

Cara Meningkatkan Pasukan di Clash of Clans

Dalam Clash of Clans, pasukan ditingkatkan dengan meneliti peningkatan di Makmal. Bangunan ini tersedia pada awal permainan, dan anda tidak akan menghadapi masalah untuk mencapai tahap itu dengan mengikuti tutorial dan meletakkan beberapa bangunan pengumpulan sumber penting.

Inilah cara anda boleh menaik taraf pasukan di Clash of Clans:

 1. Capai Dewan Bandaraya tingkat 3.

 2. Ketuk butang "Beli".

 3. Pilih "Makmal" dari senarai. Letakkan bangunan di peta (di dalam pangkalan anda).

 4. Ketik Makmal untuk memaparkan tindakan yang ada.

 5. Ketuk butang "Sumber".

 6. Pilih unit yang anda mahu tingkatkan. Pada tahap 1, Makmal hanya dapat menaik taraf orang Barbari, Pemanah, dan Goblin sekali sahaja.

 7. Tingkatkan Dewan Bandaran anda untuk mendapatkan akses ke peringkat Makmal yang lebih tinggi untuk lebih banyak peningkatan.

Pada mulanya, pemain hanya mempunyai akses ke unit dan ejaan yang sangat asas, dan peningkatan tidak memerlukan banyak masa. Walau bagaimanapun, tahap Dewan Bandaran kemudian menambah unit Dark Elixir, yang memerlukan Dark Elixir untuk menaik taraf di Makmal. Masa peningkatan boleh berlangsung selama berhari-hari ketika anda menambahkan komponen tertentu ini.

Cara Meningkatkan Pasukan Lebih Cepat

Oleh kerana permainan ini membatasi anda untuk memiliki hanya satu Makmal pada satu masa, tahap Balai Bandaran kemudian dapat secara signifikan menahan kemajuan peningkatan pasukan anda. Masa adalah salah satu sumber yang paling berharga di Clash of Clans, dan dengan peningkatan Makmal bernilai lebih dari 1,500 hari, mendapatkan nilai yang terbaik daripada peningkatan pasukan adalah penting. Terdapat beberapa cara untuk mempercepat penyelidikan di Makmal dan mendapatkan hasil yang lebih baik.

Permata

Anda boleh membayar Permata (mata wang premium) untuk sebarang peningkatan Makmal untuk menyelesaikannya dengan serta-merta. Kos permata untuk peningkatan lebih baik berbanding dengan penyembuhan Pahlawan atau permintaan untuk pasukan Clan Castle. Walau bagaimanapun, ini adalah penggunaan sumber daya berharga yang secara umum tidak digalakkan untuk pemain. Ia juga akan memakan banyak kos dalam jangka masa panjang jika anda bergantung padanya.

Ramuan Penyelidikan

Ramuan penyelidikan mempercepat penyelidikan 24 kali selama satu jam, dengan berkesan menghilangkan 23 jam dari satu tugas penyelidikan. Potensi Penyelidikan berharga Permata atau Pingat Liga untuk dibeli. Mereka memberikan nilai yang serupa, jika sedikit lagi, dengan menggunakan Permata untuk menyelesaikan peningkatan dengan serta-merta pada jangka masa yang lebih lama. Walau bagaimanapun, nilainya meningkat dengan ketara untuk masa peningkatan yang lebih pendek, yang membolehkan anda mengantarkan lebih banyak item semasa sesi. Anda juga boleh mendapatkan tawaran harian yang dapat mengurangkan kos Research Potion, yang boleh menjadi lebih menguntungkan.

Buku Perjuangan

A Book of Fighting dapat melangkau pemasa penyelidikan pasukan dengan serta-merta. Oleh kerana buku berharga sejumlah besar Permata untuk dibeli dan hanya berfungsi untuk satu peningkatan, ada baiknya memasukkannya ke dalam peningkatan yang berlangsung lebih dari seminggu.

Palu Pertempuran

Hanya tersedia dengan menghabiskan Pingat Liga di League Shop, setiap Hammer dapat memintas kos dan pemasa sumber peningkatan satu pasukan. Mereka berharga di peringkat kemudian apabila peningkatan pasukan menjadi sangat mahal dan juga berlangsung selama lebih dari dua minggu pada satu masa.

Jangan Berhenti Meningkatkan

Mungkin nasihat terbaik untuk meratakan pasukan lebih cepat adalah jangan biarkan Makmal duduk terbiar. Oleh kerana pemain hanya boleh mempunyai satu Makmal yang melakukan peningkatan, menggunakan Laboratorium adalah hambatan yang dirancang untuk memperlambat kemajuan pemain. Walaupun terdapat lebih banyak peningkatan bangunan yang perlu dilalui, tiga hingga lima pembangun yang ada dapat menghasilkan hasil yang lebih baik dan memungkinkan untuk lebih banyak pengoptimuman.

Apabila masa penyelidikan lebih rendah, antarkan masa penyelidikan yang lebih lama pada waktu malam, atau apabila anda tahu anda akan pergi sebentar. Mengatur strategi barisan membolehkan anda kembali meneliti dan menyelesaikan peningkatan yang lebih pendek sepanjang hari.

Kos sumber juga dapat meningkatkan kesulitan. Walaupun memerlukan sekitar 1534 hari untuk menyelesaikan semua tugas penyelidikan di Makmal (pada bulan Ogos 2021), waktu yang diperlukan untuk mengumpulkan sumber yang diperlukan dapat menjadi lebih lama. Melabur dalam peningkatan penting terlebih dahulu untuk mendapatkan akses kepada pasukan utama yang lebih baik dan merampas lebih banyak sumber musuh.

Senarai Peningkatan Peningkatan dalam Clash of Clans

Walaupun tahap Makmal pertama hanya membolehkan anda meningkatkan sebahagian pasukan permulaan anda sekali, tahap masa depan memungkinkan peningkatan yang lebih berbeza untuk pasukan dan mantra. Secara keseluruhan, semua pasukan akhirnya dapat ditingkatkan ke tahap maksimum mereka dengan Makmal yang ditingkatkan.

Berikut adalah syarat untuk meningkatkan Makmal mengikut tahap:

 • Tingkat 1: Dewan Bandaran 3, mengambil masa satu minit dan 5000 Elixir
 • Tingkat 2: Dewan Bandaran 4, mengambil masa satu jam dan 25 000 Elixir
 • Tingkat 3: Dewan Bandaran 5, mengambil masa dua jam dan 75 000 Elixir
 • Tingkat 4: Dewan Bandaran 6, mengambil masa empat jam dan 150 000 Elixir
 • Tingkat 5: Dewan Bandaran 7, mengambil masa lapan jam dan 300 000 Elixir
 • Tingkat 6: Dewan Bandaran 8, mengambil masa 16 jam dan 600 000 Elixir
 • Tingkat 7: Dewan Bandaran 9, memerlukan satu hari dan 1 200 000 Elixir
 • Tingkat 8: Dewan Bandaran 10, mengambil masa dua hari dan 2 500 000 Elixir
 • Tingkat 9: Dewan Bandaran 11, mengambil masa empat hari dan 5 000 000 Elixir
 • Tingkat 10: Dewan Bandaran 12, mengambil masa enam hari dan 8 000 000 Elixir
 • Tingkat 11: Dewan Bandaran 13, mengambil masa sembilan hari dan 10 000 000 Elixir
 • Tingkat 12: Dewan Bandaran 14, mengambil masa 12 hari dan 12 000 000 Elixir

Semua peningkatan pasukan yang memerlukan Elixir boleh didapati di jadual di bawah. Keperluan tahapnya minimum, bermakna anda masih boleh melakukan peningkatan sekiranya Makmal anda berada di tahap yang lebih tinggi.

Dan inilah carta peningkatan pasukan yang memerlukan Dark Elixir:

Soalan Lazim Tambahan

Apa pasukan terbaik untuk ditingkatkan di CoC?

Sekiranya anda menggunakan pasukan tertentu untuk menyerang musuh secara berkala, lebih baik anda terus meningkatkannya. Apabila peniaga kerosakan utama anda naik level, unit lain hanya akan menambah kerosakan kecil. Pada mulanya, setiap titik kerosakan penting, dan masa agak minimum, jadi sebaiknya tingkatkan unit secara menyeluruh secepat mungkin.

Unit peringkat lebih tinggi tidak memerlukan masa yang lama untuk menghasilkan tetapi memerlukan lebih banyak kos untuk dibuat oleh Elixir, jadi anda boleh melancarkan jumlah serangan berkualiti tinggi yang sama dalam jangka masa yang sama dengan syarat anda mempunyai sumber untuk mendorong kempen.

Selain itu, Clash of Clans menerima patch kemas kini secara berkala yang dapat mengubah keseimbangan antara pasukan. Memastikan semua pasukan tetap sama rata dapat membolehkan anda menukar gear dengan lebih lancar setelah berlaku perubahan yang ketara.

Tingkatkan Pasukan untuk Serangan Lebih Baik dalam Clash of Clans

Di CoC, setiap peningkatan kecil bertambah dari masa ke masa. Jangan buang masa menghantar pasukan yang tidak cekap pada musuh anda. Tingkatkan pasukan di Makmal, dan anda akan mendapat pasukan petugas yang siap untuk menangani pertahanan dalam masa yang singkat.

Apa strategi anda untuk meningkatkan pasukan di Clash of Clans? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.