Clash Royale: Cara Mendapatkan Permata

Sebagai mata wang premium Clash Royale, Permata adalah sahabat baik pemain yang serius. Mereka mempunyai banyak fungsi yang meningkatkan permainan pemain. Walau bagaimanapun, kerana kekurangan Permata, mendapatkannya sukar.

Clash Royale: Cara Mendapatkan Permata

Namun, kekurangan tidak semestinya anda tidak dapat menyusun strategi untuk meningkatkan peluang anda untuk menerima Permata.

Teruskan membaca untuk kaedah utama mendapatkan Permata. Kami akan mengajar anda bagaimana mendapatkannya dan bagaimana anda boleh menggunakannya. Selalu ada pilihan untuk membayar wang sebenar, tetapi Clash Royale juga memberi anda Permata jika anda cukup kerap bermain.

Cara Mendapatkan Permata di Clash Royale

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan Permata di Clash Royale. Sebilangan besar kaedah adalah percuma kecuali untuk pengisaran dan penternakan. Namun, kaedah terbaik dan terpantas adalah dengan membayar Permata.

Sekiranya anda tidak mahu membayar Permata, kaedah berikut akan sangat membantu. Mereka tidak menghasilkan banyak, tetapi dengan kesabaran dan kawalan diri, anda akhirnya akan mendapat banyak Permata.

Main untuk Kali Pertama

Setiap pemain yang membuat akaun mendapat 100 Permata secara percuma. Semasa membuat akaun baru secara automatik memberikan 100 Permata itu, anda tidak dapat memindahkan Permata ke akaun utama anda, jadi kaedah ini hanya berfungsi sekali untuk kebanyakan pemain.

Memeriksa Kedai Setiap Hari

Kedai kadangkala memberikan Permata percuma kepada pemain hanya untuk mendaftar masuk. Anda mungkin harus menunggu selama seminggu atau lebih sebelum anda menemui semula tawaran ini.

Kadang-kadang, Permata adalah sebahagian daripada tawaran dalam permainan, tetapi anda harus membayar wang untuk Permata ini. Sekiranya anda pemain bebas untuk bermain (F2P), anda tidak akan dapat memanfaatkannya.

Cuba periksa Kedai setiap hari kerana anda tidak pernah tahu kapan permainan akan memutuskan untuk memberkati anda dengan beberapa Permata percuma. Sepuluh Permata sudah cukup untuk memulakan Kejohanan, dan menabung akhirnya akan terbayar.

Bermain Jalan Trofi

Anda boleh memperoleh Trofi daripada memenangi pertempuran, dan Trofi akhirnya menghasilkan Permata. Trofi ini diperoleh dari kiraan Trofi lawan anda, dan jumlah Trofi yang anda peroleh atau kalah bergantung pada kiraan lawan anda berbanding dengan jumlah anda. Sekiranya lawan mempunyai lebih banyak daripada anda, anda akan kehilangan lebih sedikit Trofi.

Dengan idea asas ini, anda boleh terus memperjuangkan pemain lain untuk Trofi. Pertarungan bermula dari karier Trophy Road anda. Semakin banyak Trofi yang anda dapat, semakin baik ganjaran yang anda terima. Sekiranya anda dapat memperoleh Trofi yang mencukupi, anda boleh mendapatkan beberapa Permata apabila anda mencapai tanda aras tertentu.

Contohnya, memperoleh 900 Trofi akan menjaringkan 50 Permata. Ganjaran Permata seterusnya adalah 50 Permata, tetapi anda hanya boleh menuntut ganjaran ini setelah memperoleh 2,900 Trofi. Sebaik sahaja anda mencapai 5,000 Trofi, anda akan mendapat lebih banyak Permata sebagai hadiah berulang. Anda harus terus mencari lokasinya kerana mereka sedikit berubah.

Sekiranya anda berjaya melonjak melebihi 5,000 Trofi, anda mungkin akan mendapat lebih banyak Permata daripada pemain yang lebih lemah. Jalannya panjang, tetapi dengan beberapa latihan dan keberuntungan, anda boleh berjaya.

Membuka Dada Mahkota

Dada Mahkota masing-masing mengandungi dua hingga empat Permata. Anda mendapatkannya dengan bermain permainan dan melawan pemain lain. Walau bagaimanapun, anda hanya dapat menerima satu Crown Chest setiap hari.

Perlu diingat bahawa anda memerlukan 10 Mahkota untuk membuka kunci Dada Mahkota, dan anda harus mengumpulkan semua 10 dalam 24 jam. Sekiranya tidak, anda tidak akan dapat membuka Crown Chest. Sekiranya anda cukup bermain setiap hari, anda dijamin mendapat sekurang-kurangnya dua Permata.

Bermain dalam Cabaran Acara Khas atau Kejohanan Global

Bersukacitalah jika salah satu peristiwa itu berlaku. Hadiah dari kedua-duanya boleh merangkumi Permata, walaupun anda hanya memperolehnya sebagai hadiah sekali sahaja. Oleh itu, kami tidak mengesyorkan bergantung pada kaedah ini sebagai kaedah utama anda mendapatkan Permata.

Mendapatkan Item Sihir Pendua

Anda hanya dapat memperoleh beberapa Item Sihir beberapa kali. Sekiranya anda mendapat tambahan, permainan akan mengubahnya menjadi Permata.

Salah satu contohnya ialah Book of Cards. Semua pemain hanya dapat memiliki satu Buku yang jarang sekali dalam inventori mereka. Sekiranya anda mendapat yang lain, anda akan menerima amaran dari permainan. Menerima amaran akan menukar Buku Kad menjadi 100 Permata.

Walaupun terdapat empat langka Book of Cards, semuanya memberi anda 100 Permata. Perhatikan bahawa Buku Buku adalah dalam kategorinya sendiri dan tidak termasuk dalam empat buku yang lain.

Syiling Ajaib adalah cara yang sama. Hanya ada satu jenis Magic Coin, tetapi anda hanya dapat memilikinya satu demi satu. Mendapatkan pendua juga akan mengubahnya menjadi 100 Permata setelah mesej amaran.

Menyertai Clan Wars

Clan Wars melibatkan lima Clan yang saling bertengkar dalam pelbagai acara. Anda akan mendapat ganjaran yang lebih baik dan Tran Klan apabila anda memperoleh kemenangan. Semua Perang Clan berlangsung selama empat hingga lima minggu.

Sekiranya anda cukup berpartisipasi semasa Perang Klan dan Klan anda mencapai Garis Akhir, anda akan mendapat banyak hadiah. Walaupun tidak sampai ke Finish Line tetap memberi anda banyak rampasan. Kadang-kadang, anda boleh mendapatkan Permata daripada menyertai Clan Wars, tetapi anda tidak akan mendapat hadiah sehingga berakhirnya Perang.

Cara Dapatkan Permata Lebih Cepat di Clash Royale

Malangnya, tidak ada jalan pintas untuk mendapatkan lebih banyak Permata di Clash Royale. Satu-satunya cara bagi pemain F2P untuk mendapatkan Permata adalah bermain permainan secara berkala dan intensif. Menggiling untuk Permata memerlukan log masuk setiap hari, memeriksa kedai, dan mendapatkan Trofi untuk Jalan Trofi.

Mungkin ada cabaran di mana anda dapat memperoleh beberapa Permata tambahan, tetapi ini hanya bertahan lama. Cabaran cenderung memberi anda lebih banyak Permata daripada biasa, bahkan hingga 100.

Kadang kala, YouTuber atau tinjauan lain mungkin memberi anda kad hadiah Google Play atau Apple Store. Anda boleh menggunakannya untuk membeli beberapa Permata jika anda cenderung.

Walau bagaimanapun, jarang ada wang percuma tanpa anda menghabiskan masa bermain permainan. Hadiah jarang berlaku, dan anda mungkin tidak memenangkannya. Kaedah terbaik untuk mendapatkan Permata dengan cepat adalah dengan mengisar.

Cara Memulihara Permata

Selain memperoleh Permata, belajar bagaimana membelanjakannya dengan cekap dan memulihara adalah sangat penting. Berikut adalah beberapa cara untuk memanfaatkan sepenuhnya Permata berharga anda.

Bermain Cabaran Klasik

Cabaran Klasik berharga Permata untuk dimainkan, tetapi anda akan memperoleh beberapa kad dan Emas jika anda memenangi pertempuran yang cukup. Tidak seperti bermain Grand Challenges, yang memerlukan 100 Permata untuk dimainkan; namun, ia kurang berisiko, dan anda kehilangan lebih sedikit Permata.

Luangkan Permata untuk Memulakan Semula atau Melanjutkan Cabaran Acara Khas

Kadang kala, patut dilakukan untuk mendapatkan ganjaran. Itu sangat bergantung pada acara tersebut, tetapi anda boleh mempertimbangkan untuk membelanjakan beberapa Permata untuk hadiah jika hadiah banyak Emas.

Jangan Lakukan Perkara Ini

Permata sangat berharga, jadi tidak digalakkan menggunakannya untuk membeli barang di Kedai kecuali anda mendapat tawaran hebat. Anda akan dapati bahawa cabaran menang lebih bermanfaat daripada membeli barang yang sama terus dari Kedai.

Membelanjakan Permata untuk mempercepat permintaan Kad, membuka Peti Dada, atau melangkau tahap di Pass Royale anda juga sangat membazir, dan ada cara yang lebih baik untuk menggunakan Permata anda. Dada akhirnya dibuka, dan anda hanya perlu mendapatkan peringkat dengan memerangi pemain lain.

Adakah Terdapat Hacks atau Glitches untuk Dapatkan Permata Percuma?

Terdapat banyak maklumat bertentangan di luar sana mengenai soalan ini. Banyak bot mengebom utas dan forum dengan godaan peretasan dan eksploitasi Permata percuma tanpa usaha. Bagi pemain F2P yang tidak dapat atau tidak akan mengeluarkan wang, ini sangat menarik.

Walau bagaimanapun, sebilangan pengguna mendakwa bahawa ini hanya penipuan. Supercell, pengembang Clash Royale, telah menerapkan langkah-langkah keselamatan yang mencegah penipuan dan peretasan. Oleh itu, banyak impian untuk mendapatkan Permata percuma melalui peretasan dihancurkan.

Sebarang tuntutan gangguan dan peretasan untuk permainan adalah laman web yang boleh memberikan virus komputer anda. Kami tidak mengesyorkan mengkliknya untuk keselamatan anda.

Walaupun anda menyerah pada godaan untuk menggunakan peretasan yang berfungsi, ia mungkin membawa akibat, termasuk larangan permainan. Ingatlah bahawa permata yang anda miliki akan hilang selamanya jika anda kehilangan akaun kerana adanya larangan.

Pengguna lain juga melaporkan bahawa perisian menipu juga membuat anda bermain dengan penipu lain, mengalahkan tujuan menipu. Oleh kerana setiap orang mempunyai kelebihan yang luar biasa, anda tidak akan dapat mengatasi yang lain di sana.

Bangkit dan Bersinar, Masa untuk Menggiling

Beberapa perkara di dunia percuma tanpa usaha, termasuk Permata di Clash Royale. Kaedah ini akan membantu anda mendapatkan beberapa Permata, tetapi anda juga harus bermain permainan dengan kerap. Malangnya, tidak ada 'hack-rich-quick' hack atau kesalahan yang dapat mempercepat proses ini; melainkan anda bersedia untuk berpisah dengan sejumlah wang yang sukar diperoleh.

Berapa banyak Permata yang anda ada di Clash Royale? Apakah ganjaran Permata yang paling ketara yang anda terima? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.