Cara Menghapus & Menghapus Semua Acara dari Kalendar Google

Kalendar Google adalah komponen Google Apps yang banyak saya gunakan, bersama dengan Gmail, Google Docs, Google Sheets, dan sebagainya.

Cara Menghapus & Menghapus Semua Acara dari Kalendar Google

Saya sangat menyukai Kalendar Google kerana percuma, disatukan dengan aplikasi lain, boleh diakses dari mana sahaja, termasuk telefon Android saya dan sangat mudah digunakan.

Sekiranya anda bergerak dari Outlook atau aplikasi kalendar lain, mungkin memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri, tetapi setelah anda menyesuaikan diri dengan menggunakan Kalendar Google, Anda tidak akan melihat ke belakang.

Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara membersihkan semua acara dari Kalendar Google anda tetapi juga akan menggariskan beberapa teknik lain untuk menguruskan kalendar anda juga.

Salah satu sebab anda mungkin ingin menghapus semua acara dari Kalendar Google anda adalah jika anda mengimport acara dari Outlook. Kadang kala, proses penghijrahan ini dari Outlook ke Kalendar Google membuat peristiwa pendua untuk setiap item yang diimport sehingga anda berakhir dengan dua dari semuanya.

Sekiranya anda membersihkan semua acara dari Kalendar Google, anda masih mempunyai semua acara di Outlook atau aplikasi lain untuk disalin lagi.

Kosongkan semua acara dari Kalendar Google

Kalendar Google semudah dikendalikan seperti semua aplikasi Google yang lain tetapi kadang-kadang memerlukan sedikit penggalian untuk mencari pilihan tertentu. Berikut adalah arahan untuk membersihkan semua acara dari Kalendar Google di desktop atau komputer riba anda menggunakan penyemak imbas web:

 1. Log masuk ke Kalendar Google di sini.
 2. Klik ikon gear di bahagian kanan atas
 3. Kemudian pilih Tetapan dari menu tarik-turun
 4. Pilih kalendar yang ingin anda hapus dari menu di sebelah kiri bawah.
 5. Setelah memilih lajur, tatal ke bawah tetapan kalendar sehingga anda menemui Buang kalendar
 6. Di bawah keluarkan kalender klik Padam
 7. Anda akan menerima amaran bahawa "Anda akan menghapus semua acara dalam kalendar secara kekal. Tindakan ini tidak boleh dibuat asal. Adakah anda mahu meneruskan? "
 8. Klik Padam Kekal

Ini akan menghapus semua acara di kalendar supaya anda dapat memulakannya baru.

Buat acara baru di Kalendar Google

Setelah semua acara dihapuskan, anda kini boleh membuat acara baru di kalendar atau mengimport lagi dari Outlook atau aplikasi kalendar lain. Anda juga boleh membuat kalendar baru jika anda mahu.

Untuk membuat kalendar baru, ikuti arahan berikut:

 1. Log masuk ke Kalendar Google.
 2. Pilih ikon gear di bahagian kanan atas
 3. Pilih Tetapan dari menu tarik-turun
 4. Klik Tambah kalendar dari menu kiri yang akan berkembang untuk menunjukkan lebih banyak pilihan
 5. Klik pada Buat Kalendar Baru
 6. Taipkan a Nama dan Penerangan untuk kalendar baru anda.
 7. Kemudian klik Buat Kalendar

Anda kini mempunyai kalendar baru di mana anda boleh mengimport kalendar dari Outlook atau aplikasi lain.

Import Acara dari Outlook ke Kalendar Google

Sekiranya anda beralih dari Outlook ke Kalendar Google, anda dapat mengimport satu dari yang lain dengan cepat. Ia dapat membuat entri berganda tetapi sekarang anda tahu bagaimana untuk mengosongkan kalendar anda, anda boleh mencuba semula import sehingga berjaya.

 1. Buka Outlook dan pilih Kalendar.
 2. Pilih Simpan Kalendar dari kanan dan simpan sebagai fail iCalendar.
 3. Pilih Julat Tarikh dan tetapkan julat pilih Kalendar Seluruh.
 4. Pilih OK dan Simpan.
 5. Buka Kalendar Google dan pilih Tetapan.
 6. Pilih Import & Eksport di panel menu sebelah kiri.
 7. Pilih fail dari komputer anda dan import fail iCalendar yang baru anda buat.
 8. Pilih Import dan tunggu sehingga selesai.

Bergantung pada ukuran kalendar Outlook anda, ini mungkin memerlukan beberapa detik atau satu atau dua minit. Sekiranya anda bernasib baik, tidak akan ada masalah kemasukan pendua tetapi proses ini rentan terhadapnya.

Buat Acara Kalendar dari Carian Google

Trik Kalendar Google yang kemas yang dapat menjimatkan masa anda adalah kemampuan membuat acara kalendar dari dalam Carian Google.

Sekiranya anda menggunakan Google sebagai mesin pencari lalai anda, anda dapat memasukkan acara dan membuatnya secara langsung dari carian tanpa masuk terus ke Kalendar anda, walaupun anda harus masuk ke akaun Google anda. Ikuti arahan ini untuk menambahkan acara kalendar dari Carian Google:

 1. Taipkan acara di bar Carian Google. Contohnya, anda boleh memasukkan 'janji temu dengan doktor haiwan pada jam 3:30 petang'.
 2. Klik carian dan Google akan memberi anda pilihan untuk Buat Acara
 3. Klik Buat Acara untuk membuat acara di kalendar anda
 4. Anda kemudian boleh mengedit acara jika diperlukan.

buat acara kalendar google dari carian google

Tambahkan kalendar minat ke Kalendar Google

Walaupun kami menggunakan Kalendar Google untuk menguruskan pekerjaan dan kehidupan, anda juga dapat menggunakannya untuk mengesan acara lain juga.

Terdapat pelbagai pilihan untuk dipilih. Saya mempunyai satu yang mengikuti NFL. Terdapat beberapa sukan dan aktiviti lain juga.

 1. Log masuk ke Kalendar Google.
 2. Pilih ikon roda gigi di kanan atas dan pilih Tetapan.
 3. Pilih Tambah kalendar dari menu sebelah kiri dan pilih Cari kalendar yang menarik.
 4. Pilih satu pilihan dari senarai dan tandakan kotak di sebelahnya untuk diimport.

Apabila anda kembali ke kalendar anda, anda akan melihat peristiwa tersebut ditambahkan pada paparan utama anda. Saya mempunyai semua permainan yang akan datang dalam kalendar saya, jadi saya tahu siapa yang bermain siapa, di mana dan kapan. Terdapat pilihan selain bola sepak sekalipun.

Jadi itulah cara membersihkan semua acara dari Kalendar Google. Kami juga meliputi membuat kalendar baru, membuat acara dari Carian Google, mengimport dari Outlook dan menambahkan kalendar yang menarik.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang cara memanfaatkan Kalendar Google secara maksimal, lihat Cara Berkongsi Kalendar Google dan Cara Menyegerakkan Semua Kalendar Google anda dengan iPhone.

Adakah anda mempunyai helah dan petua Kalendar Google untuk dikongsi? Sekiranya ada, sila beritahu kami mengenai mereka di bawah dalam komen!