Cara Menghapus Sejarah Melihat Tongkat Api

Sekiranya anda berkongsi Fire Stick anda dengan rakan atau keluarga, ada kemungkinan bahawa pada suatu ketika, mereka akan menonton sesuatu yang tidak menarik bagi anda. Pada masa lain, anda membuka filem atau rancangan TV dan akhirnya tidak menyukainya.

Cara Menghapus Sejarah Melihat Tongkat Api

Walaupun masalah ini sendiri tidak banyak masalah, ia dapat membelokkan "Apa yang perlu ditonton seterusnya"Cadangan Amazon dan senarai terbaru di Fire Stick anda. Artikel ini memberikan arahan mengenai cara membersihkan sejarah Firestick anda untuk memastikan bahawa anda tidak perlu melalui Peppa Pig untuk sampai ke The Mandalorian.

Sejarah Fire Stick anda akan menunjukkan aplikasi anda yang paling baru dilihat sedangkan sejarah Video Perdana dan aplikasi penstriman anda yang lain akan menunjukkan kandungan yang paling baru anda tonton. Untuk tujuan artikel ini, kami akan mengkaji pilihan anda untuk membersihkan sejarah yang baru ditonton.

Bolehkah Anda Mengeluarkan Aplikasi yang Baru Ditonton di Firestick?

Pertama sekali, anda mungkin ingin menyembunyikan aplikasi yang ditunjukkan oleh Fire Stick anda yang paling baru anda tonton. Aplikasi ini muncul di bahagian atas halaman utama Fire Stick anda. Malangnya, satu-satunya cara untuk membuang sejarah ini adalah dengan menyahpasang aplikasi sepenuhnya.

Walaupun agak melampau, anda boleh membuang aplikasinya dengan melakukan ini:

 1. Gunakan alat kawalan jauh Fire TV anda untuk mengklik 'Tetapan' di bahagian atas halaman utama Fire Stick anda.
 2. Klik pada ‘Aplikasi’.
 3. Klik pada ‘Aplikasi Terurus’
 4. Klik pada aplikasi yang ingin anda alih keluar dari Fire Stick anda dan klik 'Nyahpasang'.
 5. Sahkan proses di tetingkap pop timbul yang muncul.

Sekarang aplikasi akan dikeluarkan dari Fire Stick anda dan dari sejarah aplikasi terbaru anda.

Cara Menghapus Item dari Senarai Yang Baru Ditonton

Malangnya, membuang sejarah tontonan dari Fire TV Stick anda tidak semudah menghapus sejarah penyemak imbas anda. Amazon menggunakan semua yang anda lihat untuk memberi anda cadangan mengenai apa yang harus ditonton seterusnya. Oleh itu, adalah kepentingan terbaik mereka untuk menyimpan senarai perkara yang telah anda tonton untuk mencuba dan memujuk anda untuk menyewa atau membeli sesuatu yang berkaitan.

Nampaknya ada tidak ada cara untuk benar-benar memadam sejarah tontonan di Fire Stick dari Fire Stick. Laman web lain mengesyorkan membuka sejarah, memilih rancangan TV atau filem, dan memilih pilihan "Alih keluar dari yang baru ditonton". Itu memang berkesan, tetapi hanya sebentar. Apabila anda kembali ke skrin utama, anda akan melihatnya kembali dalam karusel yang baru ditonton. Jadi, bagaimana anda memadamkan sejarah tontonan di Fire Stick? Berikut adalah perinciannya.

Sebelum memulakan, pastikan bahawa anda memasang Fire Stick anda ke TV anda, bahawa TV dihidupkan, dan Fire Stick anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi anda dengan betul.

Keluarkan Sejarah Tontonan dari Akaun Amazon Anda menggunakan Penyemak Imbas

Fire Stick terikat dengan akaun Amazon anda, yang bermaksud bahawa sejarah anda akan dicabut dari dalam akaun tersebut. Itu mungkin sebab anda tidak dapat menghapus sejarah tontonan di Fire Stick anda dengan jayanya. Inilah yang anda buat.

 1. Buka penyemak imbas log masuk ke akaun amazon anda.

 2. Klik pada "Akaun dan Senarai"Di bahagian kanan atas halaman, kemudian pilih" Senarai Tontonan Anda. "

 3. Klik ikon gear di bahagian kanan atas. kemudian klik pada "Tetapan."

 4. Anda mungkin mendapat arahan untuk log masuk semula. Klik "Aktiviti."

 5. Pilih "Lihat Sejarah Tontonan.”

 6. Klik “Video yang telah anda tonton. " kemudian pilih filem dan rancangan yang ingin anda alih keluar dan pilih "Keluarkannya dari video yang anda tonton. " Penghapusan satu demi satu adalah satu-satunya pilihan.

Langkah-langkah di atas harus menghapus video yang dipilih dari senarai yang anda lihat di Fire Stick anda. Setelah menyelesaikan penghapusan melalui akaun Amazon anda, anda juga boleh mencuba menetapkan semula Fire Stick anda atau menghapus kandungan yang dilihat yang disimpan di Fire Stick. Apa pun, menyelesaikan langkah di atas tidak akan membuang kandungan yang dibeli dari Pustaka Video anda (kaedah tidak akan), jadi anda masih dapat menonton apa sahaja yang telah anda bayar.

Soalan Lazim

Bolehkah saya memadamkan semuanya dari Fire Stick saya?

Mungkin anda mahu menyegarkan Fire Stick anda. Ini bermaksud menghapus semua sejarah, aplikasi, dan tajuk. Anda boleh melakukan tetapan semula kilang sepenuhnya tetapi apabila anda masuk semula ke akaun Amazon, sejarah, aplikasi dan cadangan sebelumnya mungkin dimuat semula.

Untuk menetapkan semula kilang anda, Fire Stick terus butang belakang di sebelah kanan pad arah selama sepuluh saat. Dalam pop timbul yang muncul pilih ‘Factory Reset’.

Anda juga boleh membatalkan pendaftaran Amazon Fire Stick anda dari halaman Akaun Amazon. Cukup klik pada 'Kandungan dan Peranti' dari lungsur turun Akaun di laman utama Amazon (di sudut kanan atas. Kemudian, pilih 'Peranti' dari bahagian atas halaman baru yang muncul. Klik pada Fire Stick yang anda mahu ingin membatalkan pendaftaran, kemudian klik pada nama peranti (ia adalah pautan hiper). Di sebelah kanan, anda akan melihat dua pilihan: 'Deregister' dan 'Delete Voice Recordings'. Pilih 'Deregister' dan ikuti arahannya. Ini akan keluarkan semua maklumat akaun Amazon anda dari Fire Stick.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found