Cara Menghapus Cache Anda di Hulu

Sekiranya anda pengguna Hulu, anda mungkin menyedari bahawa kandungannya hanya bertambah baik. Rancangan seperti The Handmaid's Tale, Castle Rock, atau Shill memikat penonton di seluruh dunia. Tetapi bayangkan jika ada sesuatu yang menghalangi anda menikmati karya asli Hulu kegemaran anda?

Cara Menghapus Cache Anda di Hulu

Kadang-kadang, kerana kerosakan fail cache, Hulu tidak akan disiarkan juga. Anda mungkin mendapat mesej ralat yang memberitahu anda bahawa anda perlu membersihkan cache penyemak imbas anda dan memulakannya semula. Dalam artikel ini, anda akan melihat cara membersihkan cache di setiap penyemak imbas dan aplikasi Hulu.

Mengosongkan Cache Penyemak Imbas

Salah satu cara yang paling popular untuk menonton Hulu adalah melalui penyemak imbas. Yang perlu anda lakukan ialah log masuk ke akaun anda dan memilih rancangan atau filem yang anda mahukan. Tetapi untuk memastikan penyemak imbas anda berada di tahap terbaik, sangat penting untuk membersihkan cache dengan kerap.

Tetapi itu adalah sesuatu yang dilupakan oleh semua orang, tentunya ada masalah. Berikut adalah langkah-langkah untuk membersihkan cache untuk Chrome, Firefox, dan Safari:

hulu

Chrome

Proses untuk Chrome adalah sama sama ada anda menggunakannya di komputer Mac atau Windows, dan prosesnya:

 1. Pilih tiga titik menegak di sudut kanan atas Chrome.
 2. Pilih "Lebih banyak alat."
 3. Pilih "Hapus data penyemakan imbas ..."
 4. Anda boleh memilih noktah. Sekiranya anda ingin menghapus semua cache, pilih "Sepanjang masa."
 5. Pilih kotak yang bertuliskan, "Gambar dan fail yang disimpan dalam cache."
 6. Pilih "Hapus data."

Firefox

Sekiranya penyemak imbas pilihan anda adalah Firefox, prosesnya sangat serupa dan. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Pergi ke menu Firefox.
 2. Klik "Sejarah".
 3. Klik "Hapus Sejarah Terkini ..."
 4. Pilih "Segala-galanya" untuk jangka masa.
 5. Tandakan kotak "Cache" (tidak perlu memeriksa perkara lain.)
 6. Pilih "Kosongkan Sekarang."

Selepas anda mengosongkan wang tunai, mungkin lebih baik memulakan semula Firefox. Dengan cara itu, perubahan akan berlaku dengan serta-merta.

Kosongkan Cache Hulu

Safari

Untuk semua pengguna Mac yang bergelut dengan streaming Hulu, membersihkan cache di Safari sangat mudah. Ikuti sahaja langkah berikut:

 1. Dari menu, pilih "Safari."
 2. Pilih "Keutamaan."
 3. Pilih "Tab Privasi."
 4. Pilih "Urus Data Laman Web."
 5. Pilih "Alih Keluar Semua."
 6. Pilih "Buang Sekarang" dan sahkan.

Sekarang anda tahu cara mengosongkan cache dari semua penyemak imbas utama yang menyokong Hulu. Sekiranya masalah itu berlaku semula, ini mungkin bermaksud bahawa anda perlu melakukannya lagi.

Mengosongkan Cache pada Peranti Android

Untuk menonton Hulu pada peranti Android anda, pertama anda perlu memuat turunnya dari Play Store. Tetapi jika anda menghadapi masalah di telefon atau tablet, anda dapat membersihkan cache dan data dengan cepat.

Untuk kebanyakan peranti Android, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke Tetapan peranti anda dan kemudian buka Aplikasi.
 2. Tatal dan ketik aplikasi Hulu.
 3. Pilih "Penyimpanan" dan kemudian "Kosongkan Cache."
 4. Anda juga dapat memilih "Hapus Data" untuk mengoptimalkan aplikasi lebih jauh. Perlu diingat bahawa ini akan menghapus maklumat log masuk anda.

hulu asli

Anda juga dapat membersihkan cache di Android TV. Prosesnya sangat serupa dengan aplikasi mudah alih. Cukup pergi ke Tetapan> Aplikasi> Hulu dan klik pada "Clear Cache."

Mengosongkan Cache pada Peranti iOS

Untuk iPhone dan iPad, sebaiknya periksa berapa banyak simpanan yang digunakan Hulu pada masa ini. Kemudian, untuk mengosongkan ruang, pasang semula aplikasi. Inilah cara anda melakukannya:

 1. Pergi ke skrin utama anda dan pilih aplikasi Hulu. Tekan dan tahan sehingga anda melihat "X."
 2. Tekan sekali lagi dan kemudian pilih "Padam."
 3. Cari Hulu lagi di App Store dan pasangkannya pada peranti anda.

Selepas itu, buka semula Hulu dan lihat apakah pengalaman penstriman anda tidak terganggu. Sejauh Apple TV, keadaannya sama. Satu-satunya cara untuk menyingkirkan fail cache adalah dengan menghapus dan memuat turun aplikasinya semula.

Hulu Cache

Kebersihan Penyemak Imbas dan Aplikasi

Mengosongkan fail Cache anda kelihatan seperti tugas, dan itulah sebabnya kebanyakan orang lupa untuk melakukannya. Tetapi sangat penting untuk memaksimumkan kelajuan dan prestasi peranti dan aplikasi anda. Juga, jika anda menggunakan rangkaian awam, ini adalah menjaga keselamatan anda dalam talian.

Sekiranya aplikasi Hulu anda tertinggal atau tidak berfungsi, membersihkan cache di penyemak imbas anda kemungkinan akan memperbaiki bug kecil. Tambahan, memasang semula aplikasi dari semasa ke semasa akan membebankan peranti anda.

Adakah anda pernah membersihkan Hulu Cache sebelum ini? Adakah anda pernah memasang semula aplikasinya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.