Cara Menghapus Yang Baru Ditonton di Amazon Fire TV Stick

Kita hidup di zaman media streaming. Di mana pun anda melihat, sepertinya setiap syarikat ingin memanfaatkan era baru yang telah kita lalui. Dari syarikat gergasi yang memulakan revolusi media, seperti Netflix, Hulu, dan Amazon, hingga syarikat yang berusaha mendapatkan dengan rancangan masa depan mereka sendiri, termasuk AT&T, Apple, dan Disney, pengguna di Amerika Syarikat dan seluruh dunia telah mendapati diri mereka melaju ke arah ekosistem streaming yang mirip dengan monopoli kabel pada akhir 90-an dan 2000-an, di mana masing-masing Tayangan asal "mesti ditonton" ada di saluran yang berbeza dengan bayaran bulanan yang berbeza yang dilampirkan pada garis bawah. Banyak yang dapat dinavigasi, terutama jika anda hanya ingin mengabaikan kebisingan yang berasal dari industri media dan hanya ingin menonton hiburan yang berkualiti.

Di TechJunkie, tujuan utama kami adalah untuk membantu anda mengatasi kekeliruan yang sering berlaku dengan teknologi, dan itu -Cara Menghapus dari yang Baru Ditonton di Amazon Fire TV Stick termasuk perkhidmatan streaming. Sekiranya anda mencari kaedah termudah untuk menonton platform media baru seperti Netflix atau Hulu, barisan peranti Amazon Fire TV adalah tempat yang bagus untuk bermula, dan walaupun terdapat beberapa peranti yang berbeza untuk dipilih, Fire Stick adalah banyak pengguna telah terbiasa dengan menonton filem dan rancangan TV. Fire Stick adalah teknologi yang mudah dipelajari, tetapi kadang kala, ini sukar bagi pendatang baru ke platform ini. Contohnya: mengapa Tontonan Baru-baru ini disekat dengan begitu banyak tajuk yang anda periksa sebelumnya? Dalam panduan ini, kami akan melihat cara membersihkan Penjelasan Baru-baru ini agar lebih mudah untuk melihat tajuk.

Apa itu Tongkat Api Amazon?

Amazon Fire TV Stick, dikenali sebagai "Fire Stick", adalah peranti streaming kecil yang dihasilkan oleh Amazon yang membolehkan anda menonton video yang disiarkan melalui sambungan internet ke televisyen anda. Walaupun bukan peranti Amazon Fire TV yang pertama, sejauh ini adalah yang paling popular, dan bersaing secara langsung dengan Roku dan Google Chromecast di pasaran peranti aliran anggaran.

Peranti disambungkan ke bahagian belakang televisyen anda melalui HDMI (sama ada dengan tongkat itu sendiri atau menggunakan penyesuai yang digabungkan untuk sambungan yang ketat), dan menyambung ke sambungan WiFi rumah anda untuk menyampaikan media terus ke televisyen anda menggunakan aplikasi, sama seperti telefon pintar anda . Ia disalurkan melalui kabel microUSB yang disertakan, dipasang di bahagian belakang televisyen anda atau ke penyesuai AC, dan memerlukan sedikit ruang di belakang televisyen anda. Alat kawalan jauh baru-baru ini dikemas kini, dan kini dapat mengawal kekuatan dan kelantangan televisyen anda, selain pilihan main / jeda dan navigasi biasa pada alat kawalan jauh.

Bagaimana Menghapus Item dari Senarai yang Baru Ditonton?

Katakanlah anda menonton siri dokumentari kegemaran anda, ibu anda menonton sabunnya, sementara ayah menonton rancangan realiti kegemarannya. Anda juga mempunyai beberapa rakan dan dengan mereka anda menonton beberapa filem bola sepak dan aksi. Dengan semua pertunjukan dan filem yang saling tumpang tindih, senarai "Baru Ditonton" mungkin kelihatan agak sibuk dan sukar dinavigasi sekiranya anda ingin mencari episod siri dokumentari itu dan menontonnya sekali lagi.

Jadi untuk membersihkan senarai, ada penyelesaian yang cepat dan mudah. Sebelum memulakan, anda ingin memastikan TV anda menyala dan Fire TV Stick anda disambungkan dengan betul. Kemudian, kami akan mencari pelbagai cara untuk membersihkan senarai anda.

Skrin utama

Bagi kebanyakan orang, ini mungkin yang anda cuba bersihkan pada peranti anda, kerana senarai yang Baru Ditonton adalah salah satu perkara pertama yang ditunjukkan di skrin utama anda. Berdasarkan aktiviti anda, Fire TV Stick akan memaparkan sekumpulan cadangan dari bahagian "Terkini" di halaman "Beranda". Saranan akan ditunjukkan dalam bentuk karusel. Sekiranya anda ingin mengeluarkan item (tanpa mengira jenisnya) dari korsel, cukup pergi ke item tersebut dan pilih pilihan "Alih keluar dari Terkini". Ini akan mengeluarkan item dari korsel dan senarai "Baru Ditonton". Sekali lagi, memadam item dari korsel tidak akan mengeluarkannya dari perpustakaan atau dari peranti anda.

Namun, jika anda lebih suka membuang kandungan tertentu dari senarai Filem atau TV, anda juga boleh melakukannya di tab yang sesuai di bahagian atas skrin.

Alih keluar Rancangan TV

Sekiranya anda mahu mengalih keluar rancangan TV, ikuti jalan ini. Pertama, arahkan ke tab "TV" di "Menu Utama" dan pilih. Selepas itu, anda harus mencari rancangan TV yang ingin anda hapuskan dari senarai. Setelah anda mencarinya, anda harus memilih pilihan "Alih keluar dari yang Baru Ditonton". Fire Stick anda kemudian akan membuang item yang tidak diingini dari Baru Ditonton. Ulangi proses yang sama jika anda mempunyai item tambahan untuk dikeluarkan. Namun, ini tidak akan menghapus item dari "Perpustakaan Video", kerana kandungan yang anda beli ada di awan dan tidak dapat dihapus melalui perangkat Fire TV.

Buang Filem

Sekiranya anda ingin membuang filem tertentu dari Baru Ditonton, prosedurnya hampir sama dengan yang di atas. Pertama, cari tab "Filem" di "Menu Utama" dan akses. Selepas itu, cari filem yang ingin anda hapus dari senarai dan pilih. Kemudian, pilih pilihan "Alih keluar dari yang Baru Ditonton". Sekiranya terdapat lebih banyak video untuk dikeluarkan, ulangi langkah-langkah ini jika perlu. Ingatlah bahawa ini tidak akan mengeluarkan filem dari "Perpustakaan Video" anda.

Kesimpulannya

Mempunyai Kekacauan yang Baru Ditonton boleh menjadi tidak selesa, terutamanya bagi pengguna yang berkongsi Fire TV Stick mereka dengan rakan sebilik atau keluarga. Oleh itu, sangat berguna untuk mengetahui cara membersihkannya dari semasa ke semasa. Semoga artikel ini menarik dan bermanfaat.