Cara Menghapus Yang Baru Ditonton di Disney Plus

Disney Plus dilancarkan pada 12 November 2019, dan pelancarannya hampir lancar. Tetapi kerana berjuta-juta orang mula menggunakan perkhidmatan pada hari pertama, beberapa masalah dan masalah sistem dijangka.

Cara Menghapus Yang Baru Ditonton di Disney Plus

Sebagai contoh, bagi banyak pengguna, bahagian yang Baru Ditonton tidak ada selama beberapa hari. Walau bagaimanapun, ciri itu kembali dan, secara semula jadi, ramai yang ingin mengetahui cara membersihkan item yang tidak diingini daripadanya. Mari lihat bagaimana ia dilakukan. Selain itu, terdapat beberapa petua mengenai kandungan terbaik yang terdapat di platform.

Bermula Dengan Mendaftar

Sebelum memulakan streaming filem Disney kegemaran anda di Disney Plus, anda perlu mendaftar untuk mendapatkan akaun. Mulakan dengan mendaftar di sini untuk percubaan minggu percuma, atau dapatkan filem, rancangan, dan sukan kegemaran anda dengan satu harga rendah dengan menggabungkan Disney Plus, Hulu, dan ESPN Plus di sini!

Kosongkan Yang Baru Ditonton

Tidak seperti Hulu atau Netflix, Disney + belum menambahkan bahagian sejarah tontonan atau bahkan pilihan untuk menghapus sejarah tontonan anda. Ini sangat disayangkan kerana seperti platform lain, Disney + membuat cadangan berdasarkan pilihan anda yang lalu.

Jadi, tanpa pilihan untuk membuang sejarah tontonan, apa yang boleh anda lakukan untuk menyesuaikan pilihan Disney + anda.

Buang Kandungan Senarai Tontonan

Walaupun daftar "Baru Ditonton" ditambahkan, syarikat masih belum menambahkan pilihan untuk menghapus kandungannya. Tetapi, anda boleh memadam item dari Senarai Tontonan anda. Untuk membezakannya, anda harus menambahkan item ke Senarai Tontonan yang mungkin ingin anda tonton kemudian. Ini menjadikannya lebih mudah untuk mencari kandungan yang ingin anda tonton (terutamanya jika anda mempunyai anak-anak yang menonton filem yang sama berulang-ulang kali).

Untuk membuang kandungan dari Senarai Tontonan anda, lakukan ini:

Lancarkan Disney Plus pada peranti anda dan pergi ke Senarai Tontonan di bahagian atas antara muka.

Cari item yang ingin anda alih keluar dan tekan butang "Tanda Centang" di sudut lakaran kecilnya. Ini akan mengeluarkannya dari senarai anda.

Ini akan berfungsi hampir sepanjang masa, tetapi kadang-kadang mungkin tidak berfungsi, menghalang anda daripada membuang item tertentu. Anda mungkin perlu mencuba beberapa kali, tetapi akhirnya akan berjaya.

Penyelesaiannya

Oleh kerana anda tidak dapat menghapus sejarah tontonan Disney + anda, anda harus mencari beberapa jalan penyelesaian untuk mengawal kandungan yang anda cadangkan. Sama seperti platform penstriman lain, Disney + membolehkan anda membuat profil individu.

Anda bukan sahaja harus menyediakan profil individu untuk setiap pengguna, tetapi anda juga boleh menghapus dan menambahkan profil yang anda perlukan. Untuk menjadi jelas, profil pertama adalah profil utama. Sekiranya anda benar-benar berkecil hati tentang ketidakmampuan anda untuk menghapus kandungan yang ditonton sebelumnya, lakukan ini:

Akses Disney + dan klik pada ikon profil anda di sudut kanan atas.

Seterusnya, ketik ‘Edit Profil’.

Kemudian ketik ikon ‘+’ di bahagian tengah skrin.

Kini, anda mempunyai profil masuk baru. Apabila anda sudah bersedia untuk menghapus sejarah tontonan anda, hapus profil dan mulakan yang baru. Sehingga November 2020, ini adalah penyelesaian terbaik yang pernah kita lihat.

Perlu diingat bahawa anda tidak dapat menghapus profil utama. Oleh itu, jika anda cuba menggunakan penyelesaian ini untuk membersihkan kandungan yang ditonton, anda perlu membuat profil sekunder.

Apa yang perlu ditonton di Disney Plus

Seperti yang dijanjikan, kami akan memberikan cadangan untuk beberapa kandungan terbaik untuk ditonton di Disney Plus.

Orang Mandalorian

Dicipta oleh Jon Favreau, pencipta Iron Man, filem yang memulakan Marvel Cinematic Universe, siri ini ditayangkan pada 12 November dengan pelancaran perkhidmatan streaming. Ia dibuat dalam gaya Space Western yang sudah biasa, yang terletak di alam Star Wars 5 tahun selepas peristiwa Return of the Jedi.

Plot ini berpusat pada pemburu karunia Mandalorian yang berkeliaran di luar jangkauan Republik Baru. Watak utama dimainkan oleh Pedro Pascal, yang terkenal dengan persembahannya yang luar biasa dalam siri Narcos, dan kerana persembahannya yang disukai tetapi berumur pendek dalam Game of Thrones.

Walaupun juruterbang telah menerima beberapa ulasan yang beragam, masih banyak lagi yang dapat diterokai, dan ini mungkin menjadi siri Star Wars yang dinanti-nantikan oleh peminat.

Gravity Falls

Gravity Falls adalah siri animasi yang sangat kreatif dan lucu yang dicipta oleh Alex Hirsch, yang mengikuti adik-beradik kembar Dipper dan Mabel Pines ketika mereka menghabiskan musim panas di perangkap pelancong Grunkle (Great-uncle) Stan mereka di Gravity Falls, Oregon.

Episod mempunyai garis panduan yang tidak biasa dengan liku-liku yang tidak dijangka, dengan sebilangan besar watak sampingan yang lucu dan menarik. Siri ini secara amnya episodik, walaupun episod itu bersambung untuk membentuk narasi yang lebih besar dan terlalu melengkung.

Walaupun gaya seni yang berwarna-warni dan bertenaga menghiburkan untuk anak-anak, pengetahuan yang kompleks, watak unik, dan lelucon lucu menjadikan persembahan itu bagus untuk orang dewasa.

Kim Kemungkinan

Siri ini memfokuskan kepada Kim Possible, seorang gadis remaja yang kelihatan biasa berusaha menangani tekanan sekolah menengah. Kelainannya ialah dia juga merupakan agen super kuat, tangkas, dan pintar dari organisasi global yang melindungi dunia dari kejahatan.

Dia ditemani oleh rakan sekolah menengahnya dan sepakan sampingannya, Ron Stoppable, seorang remaja yang kekok dan tidak cekap tetapi sangat bertuah. Tikus tahi lalatnya bernama Rufus, dan genius komputer berusia 10 tahun yang dikenali sebagai Wade.

Kim menghadapi banyak musuh yang berbeza sepanjang siri ini, dengan yang utama adalah saintis gila Dr Drakken dan saingan sekolah menengahnya Bonnie Rockwaller. Hebat untuk kanak-kanak dan orang dewasa!

X-Men: Siri Animasi

Salah satu siri superhero animasi yang paling sering dikendalikan sepanjang masa, X-Men: The Animated Series mengikuti pengembaraan beberapa X-Men yang paling popular - Wolverine, Storm, Cyclops, Professor X, dan Magneto. Oleh kerana watak X-men dalam filem biasanya tidak diterima dengan baik di kalangan peminat, siri animasi secara meluas dianggap mewakili versi terbaik mereka yang pernah dibawa ke layar.

Reka bentuk dan animasi rancangan itu mungkin kurang dan kadang-kadang dialognya sedikit menjengkelkan, tetapi itu semua menambah rasa nostalgia yang diinginkan oleh banyak peminat. Plot ini merangkumi beberapa jalan cerita terbesar dari komik X-Man, jadi terdapat banyak kisah untuk dilibatkan.

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Dicipta oleh Robert Zemeckis, Who Framed Roger Rabbit adalah sebuah karya dengan gabungan aksi-aksi dan urutan animasi yang menakjubkan, yang disusun dalam plot gaya filem-noir. Kisah ini mengisahkan seorang detektif swasta Bob Hoskins yang bekerjasama dengan arnab kartun untuk menyelesaikan misteri pembunuhan.

Semasa filem, mereka bertemu dengan beberapa watak animasi paling terkenal yang pernah dibuat, seperti Bugs Bunny, Donald Duck, dan juga Mickey Mouse. Filem ini dipuji kerana persembahan lakonan terkemuka dan gaya animasi, menjadikannya seperti kartun di ruangan yang sama dengan para pelakon. Ini pasti klasik yang mesti dilihat.

Mary Poppins (1964)

Jane dan Michael Banks adalah anak dari keluarga kaya yang akan mendapatkan pengasuh baru. Mereka terkejut dengan kedatangan Mary Poppins yang ajaib dan aneh yang, melalui satu siri petualangan fantastik, mengajar anak-anak mengenai kehidupan. Filem ini menggabungkan urutan aksi langsung dan animasi dan merupakan kejayaan aksi langsung Walt Disney. Nombor muzik dari filem itu sangat berkesan sehingga anda tidak dapat menahannya lama setelah filem itu berakhir.

Permulaan yang Relatif untuk Disney Plus

Walaupun terdapat beberapa masalah antara muka, Disney Plus mempunyai permulaan yang cukup baik. Dengan begitu banyak kandungan Disney klasik yang sudah ada dan filem dan rancangan TV baru di cakrawala, ia mungkin menjadi salah satu perkhidmatan penstriman terbesar di luar sana.

Adakah anda mempunyai masalah sejak pelancaran? Adakah anda dapat mengedit senarai yang Baru Ditonton? Apa filem dan rancangan TV kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.