Cara Mengurus dan Menutup Aplikasi di Amazon Fire Tablet

Anda fikir kita semua akan tahu bagaimana menutup aplikasi sekarang tetapi kadang-kadang sistem yang berbeza melakukan perkara dengan cara yang berbeza. Kadang-kadang ada baiknya kita menyegerakan dengan cepat bagaimana tingkah laku peranti tertentu.

Cara Mengurus dan Menutup Aplikasi di Amazon Fire Tablet

Hari ini, saya akan membuat liputan mengurus dan menutup aplikasi pada tablet Amazon Fire.

Aplikasi di Amazon Fire Tablet

Aplikasi adalah sos rahsia yang menjadikan tablet dan telefon pintar lebih berguna. Mereka menggunakan alat yang dipasang oleh vendor untuk menawarkan segalanya dari keselamatan hingga permainan dan apa sahaja yang anda bayangkan. Sebilangannya akan ditawarkan oleh syarikat-syarikat yang mapan sementara yang lain akan dikeluarkan oleh pemaju amatur. Masing-masing melakukan sesuatu yang sedikit berbeza atau dengan cara yang sedikit berbeza.

Amazon Fire menggunakan versi Android yang diubah suai yang disebut Fire OS. Walaupun tidak begitu berbeza, ia pasti kelihatan. Kelebihannya ialah jika anda tahu bagaimana menggunakan peranti Android, anda mungkin akan dapat menggunakan Amazon Fire. Sekiranya anda dapat menggunakan Google Play Store untuk memuatkan aplikasi, anda akan dapat melakukan hal yang sama dengan Amazon Appstore.

OS Fire Amazon

Perbezaan utama, selain dari rupa adalah bahawa Amazon Fire OS tidak menggunakan Google Play Store tetapi Amazon App Store sendiri. Sebab Amazon Fire sangat murah adalah kerana ia digunakan sebagai peneraju kerugian untuk membawa anda ke dalam ekosistem Amazon. Dengan menjadikan Api murah, lebih banyak orang akan membelinya. Semakin banyak yang ada di luar sana, semakin besar kemungkinan anda membeli aplikasi, buku, filem atau produk digital lain dari Amazon. Di sinilah mereka menjana wang mereka.

Urus dan Tutup Aplikasi di Kindle Fire

Untuk melihat aplikasi di Amazon Fire, hidupkan Amazon Fire anda dan navigasi di skrin utama. Sebilangan besar aplikasi yang dipasang akan mempunyai ikon di sini supaya anda dapat mengaksesnya dengan cepat. Lihat-lihat dan lihat apa yang anda ada.

 • Untuk melancarkan aplikasi, ketuk ikon. Ia mesti dibuka dan mula berfungsi dengan segera.
 • Untuk menghapus aplikasi, ketuk dan tahan ikon. Pilih Keluarkan dari Peranti apabila ia muncul dan mengesahkan pilihan anda.
 • Untuk menutup aplikasi, pilih ikon persegi di bahagian bawah layar untuk menunjukkan semua aplikasi yang terbuka. Pilih X di kanan atas masing-masing untuk ditutup.

Memasang Aplikasi Baru ke Amazon Fire Tablet

Untuk memasang aplikasi baru ke Amazon Fire, anda menggunakan Amazon Appstore. Ini adalah tempat rasmi untuk mendapatkan aplikasi baru. Ia bukan satu-satunya tempat tetapi saya akan membahasnya dalam satu minit. Beberapa versi Kindle Fire sudah memasangnya, yang lain tidak kerana sebab tertentu.

Sekiranya Api anda tidak memasangnya, berikut adalah cara mendapatkannya.

 1. Pilih Tetapan di Amazon Fire anda.
 2. Sekarang, pilih Keselamatan dan aktifkan Sumber tidak diketahui dengan meletakkan tanda centang di kotak.
 3. Buka penyemak imbas dan arahkan ke //www.amazon.com/getappstore.
 4. Leret ke bawah dari bahagian atas skrin dan pilih muat turun untuk dipasang.
 5. Setuju dengan Syarat dan Syarat dan membenarkan pemasangan.
 6. Semak imbas ke kedai aplikasi setelah dipasang.

Walaupun mana-mana aplikasi yang anda pasang dari Amazon Appstore dibenarkan, anda masih perlu mengaktifkan sumber yang Tidak diketahui dari tetapan. Sekiranya anda tidak melakukan ini, beberapa aplikasi tidak akan berfungsi dengan baik dan boleh menyebabkan masalah.

Paksa Tutup Aplikasi pada Amazon Fire Tablet

Oleh itu, anda tahu menggunakan ikon persegi di bahagian bawah skrin untuk memunculkan semua aplikasi terbuka dan mengetuk ‘X’ putih di kanan atas masing-masing untuk ditutup. Tetapi bagaimana jika mereka tidak akan ditutup atau anda fikir ada lebih banyak aplikasi berjalan daripada yang ditunjukkan? Aplikasi terbuka boleh melambatkan Kindle Fire anda dan menghabiskan bateri sehingga idealnya anda hanya menginginkan yang anda perlukan.

 1. Pilih Tetapan dari skrin utama Amazon Fire.
 2. Kemudian, pilih Aplikasi> Urus Semua Aplikasi.
 3. Seterusnya, pilih Aplikasi Berjalan.
 4. Pilih aplikasi untuk ditutup dan pilih Berhenti secara terpaksa.
 5. Pilih okey apabila diminta.
 6. Bilas dan ulangi untuk semua aplikasi yang ingin anda tutup.

Bergantung pada versi Amazon Fire anda, pilihan menu mungkin sedikit berbeza. Perkara di atas berkaitan dengan peranti yang lebih baru kerana itulah yang saya ada. Anda mungkin perlu meleret ke bawah pada halaman utama dan memilih Aplikasi dari menu lungsur. Anda boleh menapis dengan Menjalankan Aplikasi dari sana dan memaksanya menghentikannya.

Menambah Google Play Store ke Amazon Fire Tablet

Saya nyatakan sebelumnya bahawa anda boleh memuatkan Google Play Store ke Amazon Fire anda untuk sepenuhnya membuka potensinya. Lihat artikel ini untuk mengetahui cara melakukannya.

Saya sangat menilai tablet Amazon Fire. Untuk wang, terdapat beberapa tablet yang lebih baik di luar sana dan setelah anda mendapat banyak barang, sangat mudah untuk digunakan. Saya harap panduan ini dapat membantu anda memanfaatkan tablet Amazon Fire anda sepenuhnya!