Cara Menambah Foto Google ke Shutterfly

Shutterfly adalah perkhidmatan hebat jika anda ingin membuat buku foto fizikal yang hebat atau mencetak gambar pada mug, coaster, magnet, dll. Selain itu, ia disambungkan ke Foto Google, Facebook, dan Instagram secara lalai. Tidak perlu dikatakan, anda juga boleh menggunakan gambar dari telefon pintar anda.

Cara Menambah Foto Google ke Shutterfly

Maklumat berikut memberi anda gambaran terperinci mengenai cara menambahkan Foto Google ke Shutterfly. Selain itu, ada bahagian khas untuk menambahkan foto melalui aplikasi telefon pintar.

Memuat naik Foto ke Shutterfly

Terdapat dua cara untuk menambahkan gambar dari Foto Google atau perkhidmatan / peranti terpaut yang lain. Anda boleh memilih projek tertentu (kad, cetakan, kalendar, dll.) Atau memuat naik gambar terus ke laman web. Inilah yang perlu anda lakukan.

Catatan: Nasihat yang diberikan di bawah adalah untuk pengguna yang telah membuka Shutterfly dan masuk ke akaun mereka.

Muat Naik Gambar Saya

Selepas log masuk, klik pada Foto Saya di sudut kanan atas. Ini membawa anda ke tetingkap pengurusan gambar di mana anda boleh melihat semua Foto, Album, dan Kenangan. Untuk memuat naik lebih banyak foto, klik pada ikon Awan di sebelah kotak carian.

Shutterfly

Terdapat lima pilihan untuk dipilih di bawah tetingkap Muat Naik. Klik Foto Google dan pilih "Sambungkan ke Foto Google" untuk memautkan akaun anda. Sebaik sahaja anda membenarkan akses Shutterfly, anda akan melihat Semua Foto dan Album bersebelahan.

gambar google

Semak imbas gambar anda, klik pada gambar yang ingin anda gunakan, dan tekan butang Muat naik setelah anda selesai. Memerlukan beberapa saat untuk memuat naik dan muncul dalam Foto Saya.

Menggunakan Laman Media Sosial Lain

Seperti dengan Foto Google, anda cukup klik di Facebook atau Instagram untuk membenarkan akses Shutterfly, dan pilih foto untuk dimuat. Perlu diingat bahawa Shutterfly telah menjadikan proses akses dan pengesahan sangat mudah. Anda hanya tinggal dua atau tiga klik untuk memautkan setiap akaun media sosial.

Memuat naik Imej dari Komputer Anda

Komputer saya adalah pilihan pertama di bawah Muat naik bersama dengan butang "Pilih Foto" dan "Pilih Folder". Ini membawa anda ke storan tempatan, tetapi anda tidak perlu bersusah payah menggunakan butang. Angkat gambar atau folder yang ingin anda gunakan dan seret dan lepaskan ke tetingkap.

muat naik

Yang penting ialah Shutterfly hanya menyokong format JPEG atau JPG semasa anda memuat naiknya dari komputer anda. Dengan kata lain, gambar PNG dan RAW tidak boleh dilupakan, jadi pastikan untuk memformat semula gambar sebelum memuat naik.

Muat Naik Projek

Sekiranya anda tergesa-gesa tidak perlu memuat naik foto terlebih dahulu. Pilih projek baru dan kemudian pilih gambar. Pilih projek / templat tertentu dari bar menu dan jalan dari sana.

Untuk tujuan artikel ini, kami telah memilih stoking dari kategori Hadiah. Tetapi prinsipnya sama untuk pilihan lain: anda memilih item, memilih templat / reka bentuk yang anda suka, dan tekan Peribadikan. Yang terakhir mungkin berbeza jika anda juga mahukan sepasang stoking khas.

Butang Foto dan "Tambah Foto" biasanya terletak di bahagian bawah skrin. Klik pada mereka dan anda akan dibawa ke tetingkap Muat Naik. Untuk menambahkan gambar dari Foto Google, pilih pilihan ini di bawah Laman Sosial, pilih gambar, dan gambar tersebut akan ditambahkan ke projek anda secara automatik.

Terlebih lagi, anda juga mendapat akses cepat ke Muat Naik Terkini, Semua Foto, Album, dan Perpustakaan Seni.

Nota Sampingan

Sorotan utama Shutterfly adalah pilihan mencari dan menyusun gambar. Bar carian membolehkan anda mencari gambar mengikut nama dan anda boleh memilih antara gambar kecil dan kecil. Selain itu, menu "Urutkan mengikut" memudahkan untuk beralih antara "Tarikh Diambil" dan "Tarikh Dimuat." Salah satu perkara yang belum digabungkan oleh Foto Google dengan aplikasinya.

Cara Menggunakan Aplikasi Shutterfly

Pada pandangan pertama, aplikasi Shutterfly nampaknya tidak berhubung dengan Foto Google dan laman web / perkhidmatan lain yang berkaitan. Apabila anda mengetuk Foto, ia memaparkan gambar dari telefon pintar anda dan perkara yang sama berlaku semasa anda mengetuk Muat naik. Tetapi jangan hapus aplikasinya sekarang.

Pilih Simpan dari kiri bawah skrin dan pilih salah satu kategori produk. Kali ini kami mengujinya dengan buku foto Shutterfly. Secara lalai, aplikasi membuka Foto Tempatan dan ada anak panah ke bawah yang menunjukkan perkhidmatan lain yang berkaitan.

gambar tempatan

Ketik Foto Google dan log masuk untuk mendapatkan akses ke gambar. Dari situ, prosesnya sama seperti yang dijelaskan sebelumnya. Ketuk foto untuk memilihnya, tekan butang muat naik, dan gambar akan digabungkan dengan projek anda.

Kenangan Shutterfly

Aplikasi dan desktop Shutterfly menampilkan tab Memories yang serupa, misalnya dengan yang anda dapatkan di Facebook. Ringkasnya, Shutterfly mengawasi muat naik anda dan menganalisis gambar untuk mencipta kenangan.

Ini adalah kumpulan gambar berdasarkan lokasi, orang, atau tarikh ketika diambil. Anda boleh menggunakannya sebagai inspirasi untuk buku foto keluarga, kalendar dan banyak lagi.

Dapatkan Cetakan Tersuai

Apabila semuanya sudah selesai, sangat mudah untuk menambahkan Foto Google ke Shutterfly. Bukan itu sahaja, tetapi anda juga boleh memuat naik gambar dari media sosial, telefon pintar atau komputer anda. Walau apa pun, intinya adalah mendapatkan kenang-kenangan fizikal yang akan menyerlahkan gambar.

Apa item Shutterfly yang paling anda sukai? Adakah anda mempertimbangkan untuk menggunakan perkhidmatan ini untuk perniagaan? Beritahu kami lebih banyak di bahagian komen di bawah.