Cara Menutup Akaun Simpanan Chase Secara Dalam Talian

Mempunyai akaun simpanan adalah idea yang baik bagi kebanyakan orang. Mereka membolehkan anda memperoleh minat terhadap aset dan membantu anda mengesannya. Walau bagaimanapun, kebanyakan bank menawarkan insentif untuk melakukan perbankan dengan mereka, dan lebih kerap daripada itu, insentif tersebut mempunyai tarikh luput. Apa yang bermula dengan banyaknya akhirnya dapat berubah menjadi lubang wang.

Cara Menutup Akaun Simpanan Chase Secara Dalam Talian

JPMorgan Chase adalah bank terbesar di Amerika Syarikat. Sekiranya anda membuat perbankan dengan Chase dan mendapati bahawa hubungannya menjadi masam, artikel ini akan merangkumi beberapa cara di mana anda dapat menghentikan akaun anda.

Letakkan Dasar

Sebelum anda menutup akaun anda, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menjadikannya pengalaman yang tidak menyakitkan. Pertama sekali, buka akaun baru di bank lain. Sebaiknya buka akaun baru sebelum menutup Chase. Pastikan sebarang pengaturan pembayaran automatik dipindahkan ke akaun baru sebelum ditutup. Caj yang dijamin oleh bank akan membuka semula akaun tertutup walaupun ia berlaku setelah penutupan.

Letakkan Dasar

Setelah anda mempunyai akaun baru, pindahkan wang dari akaun Chase anda ke akaun tersebut. Jangan pindahkan semua wang anda; tinggalkan sedikit kusyen untuk sebarang bayaran perbankan. Tidak semua bank menawarkan kad debit yang dilekatkan pada akaun simpanan, tetapi Chase tidak. Sekiranya akaun anda mempunyai kad debit, berhenti menggunakannya dan biarkan akaun Chase diam selama seminggu sehingga semua transaksi kad debit selesai. Sekiranya caj masuk setelah anda menutup akaun, ia akan dibuka semula secara automatik dan anda akan dikenakan bayaran overdraf untuk transaksi tersebut.

Tutup Akaun Anda Dalam Talian

Mungkin cara paling senang untuk menutup akaun anda adalah dengan melakukannya dalam talian. Pertama, lawati laman web perbankan dalam talian Chase dan log masuk ke akaun anda. Menggunakan Pusat Mesej Selamat mereka untuk menghantar e-mel ke sokongan pelanggan yang menjelaskan bahawa anda ingin menamatkan akaun anda. Anda harus mendapat balasan dalam masa 24 jam dari Chase yang meminta pengesahan dan beberapa perincian mengenai akaun tersebut.

Langkah 1

chasesec

Langkah 2

Setelah anda mengesahkan bahawa anda ingin menutup akaun, anda boleh memilih bagaimana dana yang tersisa di akaun akan sampai kepada anda. Anda akan segera menerima e-mel yang mengesahkan bahawa akaun telah ditutup.

Tutup Akaun Anda melalui Mel

Chase menawarkan borang penutupan akaun di laman web mereka. Borang tersebut adalah dokumen PDF yang boleh diedit yang boleh anda isikan dan kemudian dicetak. Pada borang, isikan beberapa data peribadi dan alamat di mana anda ingin menerima baki baki. Chase akan menghantar cek untuk baki dalam seminggu setelah menutup akaun.

Borang yang diisi hendaklah dihantar ke:

Bank Negara melalui Surat

Peti Surat 36520

Louisville, KY 40233-6520

Sekiranya anda menghantar surat yang diperakui atau pakej semalam, gunakan alamat ini sebagai gantinya:

Bank Negara melalui Surat

Kod Mel KY1-0900

416 West Jefferson, Lantai L1

Louisville, KY, 40202-3202, Amerika Syarikat

Tutup Akaun Anda secara peribadi

Sebilangan orang lebih suka menjalankan urusan kewangan mereka secara bersemuka. Cara paling selamat untuk memastikan anda tidak lupa apa-apa adalah dengan mengunjungi cawangan Chase dan meminta untuk bercakap dengan pengurus akaun. Anda boleh menggunakan pencari Chase untuk mencari cawangan di dekat anda, tetapi jika sudah ada cawangan yang sering anda kunjungi, anda disarankan untuk bercakap dengan orang yang anda kenali.

Tutup Akaun Anda secara peribadi

Pengurus akaun akan memberitahu anda melalui langkah-langkah yang diperlukan untuk menutup akaun anda. Pastikan anda mengemukakan soalan mengenai baki wang anda dan sebarang kemungkinan caj. Juga, sedar bahawa anda tidak dapat menutup akaun dengan baki belum selesai. Pengurus akaun dapat membantu anda menyelesaikannya juga jika diperlukan. Akaun anda akan ditutup sebelum anda meninggalkan cawangan.

Tutup Akaun Anda melalui Telefon

Talian hotline perkhidmatan pelanggan Chase tersedia 24 jam sehari, dan nombor untuk dihubungi ialah 1-800-935-9935. Sebelum menelefon, sediakan semua maklumat yang anda perlukan. Siapkan buku cek anda untuk maklumat akaun dan nombor keselamatan sosial anda.

Setelah menghubungi operator, jelaskan bahawa anda ingin menutup akaun anda. Mereka akan meminta maklumat peribadi anda dan membantu anda memahami prosesnya. Akaun anda akan ditutup dalam 24 jam akan datang.

Waktu tutup

Seperti yang anda lihat, Chase menyediakan banyak kaedah baik untuk menghentikan akaun anda dengan mereka. Demi kemudahan, anda boleh menghubungi atau menutup akaun anda secara dalam talian. Sekiranya anda merasa lebih selesa melakukannya sendiri, kunjungi cawangan Chase. Ingatlah untuk mempersiapkan penutupan. Tarik sebahagian besar dana anda, pastikan tidak ada baki yang belum selesai, dan tunggu semua transaksi kad debit dihapus.

Sekiranya saya perlu menutup akaun harta tanah, adakah saya memerlukan sijil kematian?

Ya, atau sekurang-kurangnya fotokopi yang dapat dibaca. Sekiranya anda menguruskan akaun orang lain selepas kematian, anda memerlukan dokumentasi yang betul untuk mengakses akaun tersebut. Walaupun gambar atau fotokopi akan berfungsi dalam kebanyakan kes, syarikat berhak untuk menolak bantuan sekiranya dokumentasi tidak sesuai dengan prosedur mereka.

Adakah Chase mengenakan bayaran untuk menutup akaun?

Anda akan dikenakan bayaran $ 25 jika akaun anda tidak dibuka selama 90 hari. Berhati-hatilah dengan sebarang kos penyelenggaraan lain atau bayaran overdraf yang muncul setelah anda menutup akaun.

Apa yang berlaku sekiranya saya tidak menutup akaun bank saya?

Umumnya, akaun yang dibiarkan terbuka akan dibubarkan dalam 3-5 tahun. Sebarang dana yang tersisa dalam akaun akan disita ke negeri. Adalah tidak baik untuk membiarkan akaun terbuka kerana bayaran penyelenggaraan bulanan akan terus muncul di akaun. Sekiranya akaun ditutup secara negatif, institusi kewangan boleh melaporkan baki kepada agensi kredit.

Sejauh mana anda berpuas hati dengan perbankan Chase? Dengan banyak orang beralih ke bank yang lebih kecil atau kesatuan kredit bukan keuntungan, adakah itu juga yang anda akan lakukan? Beritahu kami dalam komen di bawah.