Permainan Xbox Lengkap dengan Senarai dan Perincian Emas

Dikemas kini untuk September 2021

Permainan Xbox Lengkap dengan Senarai dan Perincian Emas

Permainan dengan Emas adalah usaha Microsoft untuk mengatasi program PlayStation Plus Sony, yang memberikan permainan percuma kepada para anggota setiap bulan. Dengan program ini, ahli Xbox Live Gold layak menerima banyak permainan percuma di Xbox Store setiap bulan. Oleh kerana minat pembaca, kami akan membuat katalog dan mengarkibkan program Games with Gold di sini.

Cara Dapatkan Permainan Percuma

Ahli Xbox Live Gold mesti log masuk ke konsol mereka atau Xbox Marketplace dan "membeli" setiap permainan percuma pada satu ketika dalam tempoh promosi. Permainan dengan Emas tersedia di Xbox 360 dan Xbox One.

Secara amnya, empat permainan dilancarkan setiap bulan selama kira-kira dua minggu, dua untuk setiap konsol. Dua permainan tersedia pada separuh pertama setiap bulan, dan dua permainan lagi pada separuh masa kedua. Namun, perhatikan bahawa Microsoft kadang-kadang mengubah jadual rilis ini dengan, misalnya, melepaskan satu permainan Xbox One selama satu bulan, atau dengan melepaskan lebih dari dua permainan per bulan untuk setiap platform.

Anda tidak perlu sebenarnya muat turun permainan dalam tempoh ketersediaannya untuk mendapatkannya, tetapi anda sekurang-kurangnya mesti menyelesaikan "pembelian" percuma dalam talian atau melalui konsol anda untuk memenuhi syarat. Setelah tempoh promosi permainan berakhir, permainan akan berhenti menjadi percuma dan kembali ke harga sebelumnya, tetapi jika anda telah "membeli" permainan secara percuma sebelum ini, ini akan menjadi milik anda selama-lamanya.

Permainan dengan Senarai Emas Sehingga Kini

Berikut adalah jadual yang menyenaraikan semua tajuk Permainan dengan Emas sehingga kini. Setiap tajuk dihubungkan terus ke pasar Xbox.com, di mana ahli Xbox Live boleh log masuk dan "membeli" permainan tersebut semasa tempoh percuma tanpa perlu masuk ke konsol mereka.

"GWG Release" adalah hari pertama permainan percuma dengan promosi Games with Gold, "Orig. Release "adalah tanggal permainan pertama kali diluncurkan untuk Xbox, dan" Reg. Harga ”adalah harga semasa permainan di Xbox Store sebelum promosi percuma (bukan harga runcit asal permainan).

Yooka-Laylee

Gambar Permainan Yooka-Laylee

Tersedia dari 8/16/2021 - 9/15/2021, Yooka-Laylee adalah permainan platform terbuka yang membawa pengguna melakukan petualangan untuk mengatasi penjahat korporat Capital B. Menampilkan watak, koleksi, dan pemandangan yang tidak dapat dilupakan, ini adalah permainan hebat untuk seisi keluarga.

Warhammer: Chaosbone

Gambar Penutup Permainan Warhammer - Chaosbone

Eksklusif Xbox One, Warhammer: Chaosbone tersedia untuk ahli Gold dari 9/1 / 2021- 9/30/2021. Dalam dunia yang penuh dengan perlumbaan perang, sihir, dan saingan, pengguna mempunyai kemampuan untuk memilih dari empat perlumbaan yang berlainan dan bermain dengan hingga empat pemain pilihan kerjasama tempatan dan dalam talian.

Zon Koleksi Enders HD

Gambar Sampul Permainan Zon Enders

Tersedia dari 9/1/2021 - 9/15/2021, Zon Enders adalah permainan berasaskan pertempuran robot yang menampilkan pertempuran musuh secara solo atau pasukan. Sekiranya anda mengingati permainan ini sejak hari-hari ketika Xbox 360 adalah konsol permainan Microsoft utama, maka anda akan senang mengetahui bahawa permainan ini kembali dengan grafik HD. Anda kini dapat menikmati semua pertempuran robot kegemaran anda dengan resolusi yang lebih tajam.

Tetap Dikemas kini pada Permainan Emas Xbox Semasa

Setiap permainan mempunyai jangka masa ketersediaan yang terpisah. Sebaiknya terus dikemas kini melalui Xbox untuk melihat permainan yang tersedia. Senarai permainan dikemas kini setiap bulan dan ada yang tersedia selama tiga puluh hari sementara yang lain hanya tersedia setiap lima belas hari.

Permainan apa yang anda mainkan dengan Xbox Gold? Kongsi pendapat dan pengalaman anda dalam komen di bawah.