Ulasan Microsoft Comfort Optical Mouse 3000

£ 14 Harga semasa dikaji

Comfort 3000 lebih rendah daripada separuh harga Logitech's G5, tetapi jelas mengapa: tetikus ini mempunyai lebih sedikit ciri. Walaupun ia menawarkan resolusi 1,000dpi yang cukup, yang lebih daripada cukup kepekaan untuk kebanyakan pemain, anda tidak dapat menyesuaikan kepekaan dalam perjalanan - kelebihan daripada tiga yang lain. Ia juga tidak menggunakan laser pickup.

Ulasan Microsoft Comfort Optical Mouse 3000

Walau bagaimanapun, Tetikus Optik 3000 menawarkan roda kecondongan mendatar dan menegak, ditambah dengan tatal dipercepat, jadi semakin cepat anda memutar lebih cepat anda beralih menggunakan senjata anda (atau garis di laman web).

Silap mata yang lain adalah tidak berkaitan dengan permainan, tetapi tetap berguna. Tekan butang merah di sebelah dan sebahagian gambar anda diperbesar. Menggerakkan tetikus mengubah ukuran tetingkap dan anda boleh memperbesar dan memperkecil roda. Anda masih boleh mengetik atau mengedit data seperti biasa - berguna pada paparan resolusi tinggi ketika teks kecil, atau ketika mengedit gambar.

Walaupun kualiti binaannya kukuh, 3000 terlalu ringan untuk kesukaan kita dan juga sentuhan yang sempit untuk selesa. Ini mungkin yang paling murah di sini, tetapi anda perlu membelanjakan lebih banyak untuk tetikus permainan utama.