Cara Menambah Sorotan di Instagram tanpa Menyiarkan Cerita

Sorotan Instagram adalah kaedah terbaik untuk mendekati pengikut anda. Anda boleh berkongsi momen istimewa anda dengan mereka, sehingga menjadikan profil anda lebih menarik. Namun, ada cara untuk menyimpan video ke sorotan anda tanpa ada yang melihatnya.

Ia mungkin merupakan video yang istimewa bagi anda yang tidak mahu anda kongsi dengan orang lain, dan itu bagus. Kami sekarang akan menerangkan bagaimana anda boleh menambahkan video dari rol kamera anda ke Sorotan Instagram anda.

Apakah Sorotan Instagram

Untuk memahami mengapa anda ingin menambahkan sorotan Instagram tanpa menyiarkan Cerita Instagram, anda mesti tahu mengapa ciri ini sangat berguna. Manfaat utama menambahkan sorotan adalah bahawa ia akan tetap berada di profil anda selama-lamanya, sedangkan cerita hilang setelah 24 jam.

Sorotan Instagram anda harus dipikirkan dengan baik dan boleh digunakan untuk iklan, berhubung dengan pengikut anda, atau menunjukkan kepada orang lain apa yang anda banggakan. Apa pun alasan anda untuk menambahkan sorotan, terdapat beberapa pilihan untuk anda dengan ciri ini.

Sorotan serupa dengan fail dan menempatkan kandungan anda yang paling berharga. Anda boleh membuat folder dan menyesuaikan nama, foto latar belakang, dan banyak lagi. Anda dapat melihat cerita anda dengan mengetuk ikon profil di sudut kiri bawah dan mengetuk sorotan di bawah pilihan 'Edit Profil'.

Cara Menambah Cerita ke Sorotan Tanpa Menambah Cerita

Biasanya, cerita Instagram harus diterbitkan dan dibiarkan untuk dilihat oleh semua orang sekurang-kurangnya 24 jam sebelum anda dapat memindahkannya ke bahagian Sorotan. Tetapi ada sedikit peretasan yang boleh anda gunakan untuk menambahkan cerita ke Sorotan anda tanpa menerbitkannya. Prosesnya mudah dan senang diikuti ... Inilah cara anda menambah cerita ke Sorotan tanpa ada yang melihatnya.

  1. Tukar Profil anda ke Peribadi

  2. Sekat Semua Orang Sehingga Mereka Tidak Dapat Melihat Kisah Anda

  3. Muat naik cerita yang anda mahukan
  4. Tambahkan cerita ke sorotan anda

  5. Selepas 24 jam, nyahsekat orang supaya mereka dapat melihat cerita anda lagi.

Setelah menunggu 24 jam untuk video dipindahkan ke Sorotan anda, sudah tiba masanya anda membuka blokir semua orang dengan cara yang sama seperti anda menyekatnya. Pada saat mereka melihat profil anda, cerita akan ditambahkan ke sorotan anda, dan itu saja.

Bagaimana Sekiranya Kisah Anda Tidak Dapat Ditambahkan ke Sorotan Instagram?

Satu-satunya sebab mengapa anda tidak dapat menambahkan cerita ke Sorotan Instagram anda ialah jika anda tidak menunggu 24 jam yang anda perlukan setelah menyiarkan video. Sekiranya anda memadamkan video sebelum tanda 24 jam, anda tidak dapat menambahkan cerita ke bahagian Sorotan anda.

Sekiranya anda tidak dapat melihat ciri Sorotan, cuba muat naik semula cerita dan cari butangnya setelah anda menerbitkannya. Sekiranya tidak berfungsi, tunggu sehingga ciri tersebut muncul di laman utama anda selepas 24 jam.

Faedah Menggunakan Sorotan Instagram

Sorotan Instagram menyediakan kaedah terbaik untuk memberi tahu orang tentang apa yang anda mahukan. Pilihan ini sangat sesuai untuk promosi diri, tetapi kelebihan Sorotan yang paling ketara di Instagram adalah untuk mempromosikan jenama dan produk anda. Bahagian Sorotan dapat membantu jenama anda menarik perhatian pada produk apa pun yang anda jual. Dengan cara itu, semua orang dapat melihat tawaran anda.

Anda juga boleh menambahkan pautan ke laman web anda untuk mendorong lalu lintas dari Instagram ke laman jenama anda. Sorotan kelihatan hebat dan senang disusun. Anda juga dapat menyesuaikan tawaran anda, mengikut maklum balas pengikut dan pelanggan anda. Pastikan anda mengemas kini sorotan jenama anda secara berkala.

Sorotan menunjukkan cara terbaik untuk menyampaikan mesej anda kepada orang yang tepat. Anda boleh memberitahu pengikut anda mengenai acara atau promosi, dengan memberi mereka semua perincian mengenai tawaran anda dan potensi potongan, hadiah, dan kumpulan…

Pilih Sorotan Anda dengan berhati-hati

Sorotan Pengeposan adalah satu perkara, tetapi mengetahui apa yang hendak diposkan sama sekali berbeza. Pilih detik anda dan pastikan bahawa catatan anda mewakili siapa anda dan apa yang anda mahukan. Sekiranya anda melakukan sesuatu dengan betul, kejayaan akan segera menyusul.

Memadamkan Sorotan

Anda mungkin mahu membuang sorotan dan mudah untuk melakukannya setelah anda tahu caranya. Sekiranya anda memaparkan sorotan untuk acara yang akan datang, anda mungkin mahu menurunkannya atau mengubahnya setelah acara selesai. Untuk memadam sorotan Instagram, ikuti langkah berikut:

  1. Navigasi ke profil anda di Instagram dengan mengetuk ikon orang di sudut kiri bawah.

  2. Cari kisah Instagram yang ingin anda padamkan yang terletak di bawah Sunting profil pilihan.
  3. Tekan lama pratonton Sorotan (ini adalah ikon bulat yang mengandungi sorotan).

  4. Ketik ‘Delete Highlight’ untuk menghapusnya. Anda juga boleh mengetuk pilihan 'Edit' untuk menambahkan lagi pada sorotan ini.

Instagram tidak menawarkan banyak pilihan penyuntingan pasca-produksi untuk pengguna, jadi mempunyai kemampuan untuk kembali dan menambah lebih banyak lagi pada Sorotan Instagram adalah tambahan selamat datang ke platform media sosial.