Cara Memampatkan PDF di Windows 10

Format Dokumen Mudah Alih (PDF) Adobe adalah format dokumen sejagat yang boleh dibuka di mana-mana platform menggunakan salah satu daripada banyak penonton PDF percuma atau komersial yang ada.

Ini adalah format yang sangat biasa untuk menghantar dokumen melalui teks atau e-mel kerana penerima harus selalu dapat membacanya. Walau bagaimanapun, PDF boleh menjadi cukup besar, terutamanya jika mempunyai banyak grafik atau video. Ini boleh menyebabkan beberapa masalah ketika cuba menghantar PDF melalui e-mel kerana had ukuran lampiran.

Selain itu, menyimpan PDF yang besar di komputer anda boleh menghabiskan banyak ruang penyimpanan. Hasilnya, anda mungkin berminat untuk belajar bagaimana anda dapat memampatkan PDF dengan mudah pada Windows 10 untuk menjimatkan ruang simpanan.

Nasib baik, terdapat banyak alat yang tersedia dalam talian yang menjadikan pemampatan PDF secepat dan semudah mungkin.

Mari kita lihat bagaimana anda boleh menggunakan tiga alat percuma ini untuk memampatkan fail PDF dengan mudah di Windows 10.

Bagaimana Saya Mengurangkan Ukuran Fail PDF di Windows 10?

Untuk tutorial ini, kami akan memberi tumpuan kepada tiga alat khususnya: Alat PDF TechJunkie, Pemampat PDF Percuma 4dot, dan iLovePDF.

Selain memampatkan PDF, alat ini memudahkan penyesuaian lain pada PDF anda dan jenis dokumen lain.

Mari kita lihat bagaimana anda boleh menggunakan alat ini untuk memampatkan PDF dengan mudah untuk menjimatkan ruang penyimpanan di komputer anda.

Alat PDF TechJunkie

Terdapat beberapa pilihan percuma untuk memampatkan fail PDF secara dalam talian. Untuk tutorial ini, kami akan menggunakan alat dalaman kami kerana kami tahu kedua-duanya percuma dan selamat.

Alat pemampatan ini akan berfungsi pada Windows dan Mac, jadi sementara tutorial ini memberi tumpuan kepada Windows, pengguna Mac dapat menggunakan pilihan ini dengan mudah.

Langkah 1

Pergi ke alat pemampatan pdf percuma kami.

Langkah 2

Muat naik PDF anda dan tunggu fail dimampatkan.

Langkah 3

Muat turun fail yang dimampatkan.

Itu sahaja yang ada. Alat PDF TechJunkie memudahkan memampatkan fail PDF dengan cepat.

Pemampat PDF Percuma 4dot

4dots Free PDF Compressor adalah pakej perisian percuma yang boleh anda tambahkan ke Windows 10 dan lelaran Windows yang lebih awal dari halaman ini.

Langkah 1

Untuk memasang program, tekan MUAT TURUN SEKARANG butang di halaman.

Setelah muat turun selesai, buka aplikasi dan jalankan proses pemasangan untuk memulakan.

Kompres PDF2

Langkah 2

Buka program dan pilih salah satu Menambah fail) atau Tambah folder untuk membuka PDF tertentu atau folder yang memuatnya.

Setelah anda memuat naik fail, ia akan membuka PDF dalam program, seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah. Perhatikan bahawa anda juga dapat memampatkan sekumpulan PDF dengan perisian ini, jadi anda tidak perlu membuang masa untuk melakukannya satu demi satu.

Kompres PDF

Langkah 3

Pilih folder output, atau jalan, dengan menekan butang folder di bahagian bawah tetingkap. Sekiranya anda tidak memilih folder tertentu, folder tersebut akan menyimpan PDF yang dimampatkan dalam jalan yang sama dengan yang asal, jadi berhati-hatilah untuk tidak menimpa PDF asal jika anda masih memerlukan akses ke folder tersebut.

Klik Memampatkan Imej kotak semak dan seret bar ke kanan lebih jauh untuk mengekalkan kualiti gambar yang lebih banyak. Ini akan memastikan bahawa gambar anda tidak kabur.

Kemudian, tekan Memampatkan butang di bahagian atas tetingkap untuk mengecilkan saiz fail PDF anda.

Buka folder yang anda simpan dokumen yang dimampatkan untuk memeriksa ukuran barunya. Anda mesti mendapat pengurangan megabait. Sebagai contoh, saya memampatkan PDF dari 1.7 MB hingga 338 KB, yang berukuran kurang dari sepertiga dari ukuran fail asal.

iLovePDF

Terakhir, iLovePDF adalah sumber berasaskan web yang mudah yang membolehkan anda memampatkan, menggabungkan, memisahkan, dan mengedit PDF dengan beberapa cara lain. Oleh kerana berasaskan penyemak imbas, iLovePDF sangat bagus untuk pengguna Windows 10 dan Mac.

iLovePDF sangat mudah digunakan. Dari laman utama laman web, pilih Memampatkan PDF, pilih Pilih fail PDF di halaman seterusnya, dan muat naik fail PDF dari direktori fail anda untuk memampatkan.

Setelah selesai, muat turun fail yang dimampatkan, yang seharusnya lebih kecil daripada yang asal.

Pemikiran Akhir

Sama ada anda perlu menghantar resume anda untuk permohonan pekerjaan atau berkongsi persembahan dengan rakan sekerja, PDF adalah salah satu jenis fail yang paling mudah dan paling mudah diakses. Walau bagaimanapun, penting untuk mengetahui cara memampatkannya agar dapat menjimatkan ruang simpanan dan menjadikannya lebih mudah.

Dengan Alat PDF TechJunkie sendiri, perisian Pemampat PDF Percuma 4dot, dan iLovePDF, anda dapat dengan cepat dan mudah memampatkan sebarang fail PDF di Windows 10. Setiap alat ini dapat mengurangkan ukuran dokumen PDF, yang merupakan cara hebat untuk mengosongkan sedikit ruang penyimpanan pada komputer riba anda dan menjadikan penghantaran dokumen melalui e-mel lebih mudah dan pantas.