Cara Menambah Imej atau Video ke Kisah Instagram yang Ada

Instagram adalah salah satu platform media sosial yang paling popular yang membolehkan pengguna berkongsi foto dan video dengan rakan dan pengikut mereka. Untuk meningkatkan kepuasan pengguna, Instagram sentiasa menambahkan ciri baru dan keren yang menjadikan aplikasi lebih menyeronokkan dan menarik. Pada tahun 2016, Instagram melancarkan versi Kisahnya sendiri, dimodelkan dari elemen serupa di Snapchat.

Cerita Instagram membolehkan anda berkongsi banyak foto dan video untuk mendokumentasikan hari anda, sama ada anda sedang melakukan pengembaraan atau hanya bersantai. Kisah-kisah ini dapat dilihat oleh pengikut anda dalam masa 24 jam; selepas itu, mereka disimpan dalam arkib anda. Foto dan video di Cerita anda dimuat secara berasingan dari catatan Instagram anda.

Membuat Cerita Instagram

Cerita Instagram berlangsung selama 24 jam (walaupun anda dapat Sorotkannya agar lebih lama) dan dapat dilihat oleh dunia atau hanya oleh pengikut anda, bergantung pada tetapan privasi anda. Untuk akaun peribadi, hanya pengikut anda yang dapat melihat kisah anda; di akaun awam, sebaliknya, semua orang dapat melihat cerita anda.

Membuat Cerita Instagram sangat mudah.

Langkah 1

Buka Instagram dan pilih ikon "Kisah Anda" di sudut kiri atas skrin utama.

Langkah 2

Ambil gambar atau video menggunakan kamera anda dan edit, tambahkan kesan, penapis, dan pelekat seperti yang dikehendaki. Anda juga boleh memilih foto atau video dari galeri telefon anda dan memuat naiknya.

Langkah 3

Setelah berpuas hati, ketuk ikon "Kisah Anda" di sudut kiri bawah skrin utama.

Setelah Cerita anda dibuat, anda akan melihat gambar profil anda muncul di bahagian atas suapan berita. Pilih untuk mengakses ciptaan anda pada bila-bila masa semasa siaran langsung. Selepas 24 jam, cerita anda akan hilang secara automatik; walaupun anda masih boleh mencarinya di arkib Instagram anda atau memuat turunnya ke telefon anda untuk menyimpannya.

Menambah Imej Baru Pada Cerita Instagram

Selepas anda menambah kisah Instagram pertama anda untuk hari itu, anda mungkin mahu membuat lagi. Anda boleh menambah seberapa banyak foto dan video yang anda mahu.

Untuk menambahkan gambar baru pada cerita dari galeri anda:

Langkah 1

Ketik ikon kamera di sebelah kiri skrin anda, atau cukup sapu skrin anda ke kanan.

Langkah 2

Ambil gambar atau video baru anda, atau leret ke atas ke kamera untuk mengakses galeri.

Langkah 3

Edit gambar mengikut keperluan.

Langkah 4

Ketuk ikon "Kisah Anda" di kiri bawah layar untuk menambahkan gambar atau video ke kisah anda.

Untuk melihat cerita anda dari belakang ke belakang, ketik gambar profil anda di kiri atas dengan kata-kata "Kisah Anda" sekali lagi. Semasa cerita anda dimainkan, anda akan melihat dua batang kelabu di bahagian atas yang menunjukkan setiap foto / video anda.

Anda boleh mengulangi langkah yang sama jika anda ingin menambahkan lebih banyak foto dan video ke Instagram Story anda.

Menambah Foto ke Kisah Anda

Nasib baik, menambahkan gambar dan video ke kisah Instagram anda adalah mudah. Untuk menambahkan kandungan, ikuti langkah-langkah ini untuk menambahkan gambar ke cerita yang telah anda terbitkan:

Langkah 1

Buka aplikasi Instagram dan tetap di laman utama. Cari kisah anda di sudut kiri atas dan tekan lama ikon bulat.

Langkah 2

Pilih ‘Tambahkan ke Kisah Anda’ di tetingkap pop timbul.

Langkah 3

Pilih gambar yang ingin anda tambahkan dan klik 'Kirim Ke' seperti biasa. Imej baru akan muncul dalam cerita anda.

Di mana Kisah Instagram Saya Muncul?

Setelah memuat naik cerita anda ke Instagram, cerita tersebut akan muncul di tempat-tempat berikut:

  • Di bahagian atas suapan: Anda akan melihat gambar profil anda bersama dengan orang yang anda ikuti.
  • Pada profil anda: Cincin berwarna akan muncul di sekitar foto profil anda, dan orang dapat mengetuknya untuk mengungkapkan Cerita anda.
  • Dalam suapan anda di sebelah siaran yang anda kongsi: Cincin berwarna akan muncul di sekitar gambar profil anda semasa anda berkongsi siaran; orang boleh mengetuk ini untuk melihat cerita anda.
  • Dalam peti masuk Langsung: Di peti masuk Langsung Instagram anda, cincin berwarna akan muncul di sekitar gambar profil anda. Rakan anda boleh mengetuk ini untuk melihat cerita anda.

Memadamkan Foto atau Video dari Kisah Instagram

Sekiranya anda telah menambahkan foto yang salah pada cerita Instagram anda, atau anda hanya berubah pendapat, anda boleh menghapusnya dari Kisah anda. Ini caranya:

  1. Buka Kisah anda.
  2. Pilih ikon Lagi (tiga titik) di kanan bawah skrin anda.
  3. Kemudian, ketik padam.

Apa Lagi Yang Boleh Anda Lakukan Selepas Menyiarkan Kisah Anda?

Selain hanya menambahkan lebih banyak pada Kisah anda, Instagram membatasi kemampuan anda untuk membuat pengeditan setelah anda menghantarnya kepada semua rakan anda atau menyiarkannya. Sekiranya anda ingin melakukan pengeditan pada penapis atau menambahkan teks, anda akan menghadapi beberapa kesukaran. Malangnya, anda perlu memuat naik semula Kisah anda.

Tetapi, jika anda mahu kisah anda terus kekal, anda boleh menambahkannya ke Sorotan anda. Sorotan di Instagram akan terus kekal dalam profil anda (atau sekurang-kurangnya sehingga anda menghapusnya).

Soalan Lazim

Sama ada anda seorang pakar Instagram atau pemula, kami telah mendengar soalan anda! Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan yang ditanyakan oleh pembaca kami mengenai Instagram!

Bolehkah anda menambahkan gambar ke catatan Instagram?

Malangnya tidak. Catatan Instagram berbeza dengan Kisah Instagram. Yang pertama adalah pemasangan tetap di akaun Instagram anda sehingga anda menghapusnya, tetapi ia juga tidak mempunyai pilihan yang sama seperti Story untuk menyunting dan mengemas kini. Sebaik sahaja anda menerbitkan catatan Instagram biasa, tidak ada banyak pilihan untuk mengedit atau menambah kandungan.

Bolehkah anda menambahkan kandungan ke Sorotan Instagram anda?

Ya, anda boleh u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / create-instagram-highlights / u0022u003eedit dan menambahkan kandungan ke Highlightsu003c / au003e anda. Sorotan adalah pilihan yang lebih kekal untuk memaparkan Cerita anda di profil anda. Sekiranya anda ingin menambahkan lebih banyak kandungan, anda boleh dengan mengunjungi halaman profil anda dan mengklik pada sorotan yang terletak di bawah butang 'Edit Profil'.

Bagaimana saya boleh menambah banyak gambar ke Kisah Instagram saya?

Cerita biasanya merupakan potongan pendek dengan video atau hanya satu gambar. Salah satu pilihan adalah menggunakan fitur rakaman skrin telefon anda untuk menelusuri beberapa gambar dan memuat naik video. Agar ini kelihatan baik, anda mungkin perlu membuat album di telefon anda hanya untuk foto yang ingin anda muat naik dalam cerita anda, tetapi juga perhatikan panjang video.u003cbru003eu003cbru003e Pilihan lain adalah menetapkan foto sebagai latar belakang dan gunakan salah satu pelekat Snapchat yang membolehkan anda memuat naik lebih banyak foto. Semasa mengepos, ambil, atau pilih foto anda dan leret ke atas dari bawah untuk mengakses pelekat.

Cerita Instagram adalah ciri kemas aplikasi yang menjadikannya sedikit lebih menarik. Sifat terhad masa untuk mereka adalah kebaikan dan keburukan sistem tetapi memaksa anda untuk menjadi kreatif dengan cepat. Ini juga bermaksud anda tidak perlu meneliti kisah lain yang bernilai minggu untuk mendapatkan yang terbaru.