Cara Menghubungkan AirPod Anda ke Chromebook

AirPods adalah earbud wayarles yang paling popular di dunia. Lebih-lebih lagi sejak pelancaran AirPods Pro, yang memperkenalkan petua telinga, pembatalan kebisingan, dan ciri tambahan lain yang keren. Masalah dengan kebanyakan produk Apple ialah mereka tidak "getar" dengan peranti bukan epal. Apple bergantung pada penggunaan teknologi proprietari untuk segalanya.

Cara Menghubungkan AirPod Anda ke Chromebook

Oleh itu, AirPod boleh menyambung ke peranti lain yang bukan Apple. Oleh itu, jika anda pengguna Chromebook, anda boleh yakin bahawa anda akan dapat menggunakan AirPod pada telefon bukan Apple anda. Perkara yang sama berlaku untuk PC, Kindle Fire, Android, dan lain-lain. Berikut adalah lebih banyak mengenai penyambungan AirPod. sambungkan airpod ke chromebook

Tidakkah Mereka Menggunakan Teknologi Apple Khas?

Tidak, tidak. AirPods adalah earbud tanpa wayar Bluetooth yang menggunakan sambungan Bluetooth standard yang boleh dipasangkan dengan mana-mana peranti berkemampuan Bluetooth. Ini bermaksud bahawa anda dapat menyambungkan AirPod ke telefon Android, Telefon Windows, PC, TV, konsol, dan, seperti yang dilihat di atas, ke Chromebook.

Sudah tentu, hubungannya mungkin tidak lancar, dan anda mungkin mengalami beberapa masalah kecil dalam prosesnya, tetapi semuanya mesti berjalan lancar. Juga, apabila dipasangkan dengan peranti bukan Apple, AirPod mungkin tidak mempunyai beberapa kawalan dan ciri canggih.

Bagaimana dengan W1?

Sejak iPhone 7, telefon Apple menggunakan cip khas yang disebut "W1." Ia adalah cip tanpa wayar dari Apple yang hanya tersedia di iPhone. Apple juga memutuskan untuk melepaskan bicu fon kepala 3.5mm khas sejak iPhone 7. Itulah sebabnya banyak yang berpendapat bahawa AirPods akan berfungsi hanya pada peranti Apple.

Walau bagaimanapun, ini bukan tujuan cip W1. iPhone tidak menggunakan cip ini untuk berkomunikasi dengan peranti. Cuma ciri yang menjadikan sambungan berjalan lebih lancar. Itulah sebabnya berpasangan dengan AirPod lebih cepat dan lebih mudah dengan iPhone. Ia juga memberikan jangka hayat bateri yang lebih baik.

Seperti disebutkan, AirPod menggunakan Bluetooth untuk berhubung dengan peranti lain. Tetapi iPhone menawarkan pilihan sambungan yang jauh lebih baik, walaupun dengan produk bukan Apple. Biasanya, fon kepala tanpa wayar dan earbud harus memasuki mod pasangan untuk menyambung ke peranti. Ia tidak terlalu rumit, tetapi ia boleh menjadi sedikit tarikan. Kadang-kadang, sambungan akan gagal, memaksa anda menghidupkan semula telefon atau kuncup, dan sebagainya.

AirPod berfungsi secara berbeza. Terima kasih kepada cip W1, mereka dapat menyambung ke iPhone yang serasi dalam jangkauan sebaik sahaja anda membuka casingnya. Cip W1 menghilangkan semua elemen penyambungan Bluetooth yang menjengkelkan dan tidak cekap. Tunas berfungsi lebih baik dengan iPhone.

Menyambungkan AirPod Anda ke Chromebook Anda

Chromebook adalah komputer riba bertenaga OS Chrome yang tidak mempunyai terlalu banyak ciri. Oleh itu, mereka adalah contoh sempurna bagaimana kesambungan luas yang dimiliki AirPods.

  1. Untuk menyambungkan AirPod ke Chromebook anda, klik pada ikon rangkaian, yang terletak di sudut skrin kanan bawah.
  2. Chromebook kemudian akan memaparkan pilihan sambungan, periksa sama ada Bluetooth ditandakan Dihidupkan. Klik anak panah di bawah Bluetooth, jika Bluetooth ditandakan Mati, hidupkan.
  3. Sebaik sahaja anda menghidupkan Bluetooth pada Chromebook anda, ia akan mula mencari peranti wayarles aktif yang berdekatan.
  4. AirPod anda harus muncul sebagai salah satu pilihan. Sekiranya ini tidak berlaku, ambil kotak AirPod anda dan klik Persediaan butang, itu butang kecil di bahagian belakangnya.
  5. Anda harus melihat AirPod dalam senarai sekarang, klik entri AirPods, dan itu sahaja.

Memutuskan AirPod Dari Chromebook

Sama mudahnya dengan menyambungkan AirPod ke Chromebook, mari kita bahas bagaimana cara memutuskannya.

  1. Buka menu Bluetooth di Chromebook anda dan matikan.
  2. Sebagai alternatif, anda boleh menekan dan menahan Berpasangan butang di bahagian belakang casing.

Ya, sangat mudah apabila semuanya berfungsi dengan baik.

AirPod dan Peranti Bukan Apple

sambungkan saluran udara

Terdapat beberapa faedah lain yang anda dapat semasa menggunakan AirPod dengan peranti Apple. Ciri-ciri seperti pemasangan iCloud, ketuk ke Siri, dan ciri pintar lain. Walaupun begitu, AirPod akan berfungsi seperti sepasang fon telinga Bluetooth yang lain dengan peranti bukan Apple. Anda masih akan mendapat kualiti suara AirPod, pembatalan bunyi, dan faedah lain berdasarkan suara.

Adakah anda berjaya memasangkan AirPod anda ke Chromebook anda? Sejauh mana anda berpuas hati dengan persembahan mereka? Jangan ragu untuk pergi ke bahagian komen di bawah dan menyertai perbincangan.