Cara Menghubungkan AirPod ke Apple TV

Apabila seseorang menyebut Apple AirPods, perkara pertama yang biasanya terlintas di fikiran adalah iPhone dan Mac. Yang biasa dilupakan orang ialah Apple TV juga dapat berhubung dengan peranti hebat ini untuk membolehkan anda menikmati tontonan peribadi tanpa mengganggu sesiapa. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menghubungkan AirPod anda ke Apple TV.

Cara Menghubungkan AirPod ke Apple TV

Menyambungkan AirPod ke Apple TV

Apple TV dapat berhubung dengan peranti Bluetooth menggunakan tetapan Bluetooth asalnya. Sekiranya kedua-dua Apple TV dan AirPod anda dikaitkan dengan ID Apple yang sama, kedua-dua peranti ini akan disegerakkan secara automatik. Penyegerakan automatik ini akan melupakan keperluan untuk persediaan tambahan dan akan menjadikan penggunaan AirPod anda lebih senang dengan Apple TV.

Sekiranya anda belum mengaitkan AirPod anda dengan Apple ID, anda boleh melakukannya dengan memulakan penyediaannya. Anda memerlukan peranti iOS untuk ini, dan boleh dilakukan dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

Dengan iPhone

 1. Pada iPhone anda, pergi ke skrin Utama.
 2. Buka casing AirPod anda semasa alat dengar berada di dalam, kemudian letakkan di dekat peranti.
 3. IPhone anda akan memaparkan animasi persediaan. Ketik Sambung apabila diminta.
 4. Ikuti arahan seperti yang ditunjukkan semasa penyediaan.
 5. Ketuk Selesai setelah persediaan selesai.
 6. Sekiranya iPhone anda dilog masuk ke iCloud, AirPod secara automatik akan diselaraskan dengan semua peranti yang dikaitkan dengan ID.
sambungkan saluran udara ke tv epal

Sekiranya anda ingin menyiapkan AirPod anda dengan Mac, ini dapat dilakukan secara manual atau automatik bergantung pada OS Mac anda. Sekiranya anda mempunyai AirPods Pro, Mac dengan macOS Catalina 10.15.1 atau lebih baru akan diselaraskan secara automatik dengannya. Generasi Dua AirPod akan melakukan perkara yang sama dengan Mac dengan macOS Mojave 10.14.4 atau lebih baru. Sekiranya AirPod anda adalah generasi pertama, maka mana-mana Mac dengan macOS Sierra atau yang lebih baru akan disambungkan secara automatik juga.

Untuk menyediakan AirPod anda dengan Mac secara manual, anda boleh melakukan perkara berikut:

 1. Buka menu Apple dengan mengklik ikon Apple.
 2. Navigasi ke Keutamaan Sistem kemudian klik padanya.
 3. Klik Bluetooth untuk membuka menu sambungan peranti.
 4. Sekiranya Bluetooth dimatikan, klik pilihan untuk menghidupkannya. Jika tidak, teruskan ke langkah seterusnya.
 5. Buka penutup kes AirPods semasa peranti berada di dalam.
 6. Tekan dan tahan butang di bahagian belakang casing. Tunggu sehingga lampu di depan mula berkelip.
 7. Senarai Peranti pada menu Bluetooth harus menunjukkan AirPod anda. Setelah ditunjukkan, pilih AirPod kemudian klik Sambung.
 8. Sekiranya nama AirPod anda tidak ditunjukkan, cuba muat semula senarai dengan keluar dari menu kemudian masuk semula.

Setelah AirPod disiapkan ke akaun Apple ID, mereka akan menyambung secara automatik ke Apple TV anda jika mereka berkongsi ID Apple yang sama.

saluran udara ke tv epal

Sekiranya anda ingin menyambungkan AirPod anda tanpa mengaitkan kedua-dua peranti dengan ID Apple yang sama, anda boleh menggunakan persediaan peranti Bluetooth Apple TV. Ini boleh dilakukan dengan:

 1. Buka penutup casing AirPod anda semasa alat dengar berada di dalam dan kemudian tekan butang sambung di belakang sehingga lampu di bahagian depan mula berkelip. AirPod anda kini dalam mod Discoverable.
 2. Di Apple TV anda, buka Menu Tetapan.
 3. Navigasi ke Remotes dan Peranti kemudian klik pada Bluetooth.
 4. Senarai tersebut akan diisi dengan semua peranti Bluetooth yang dapat dikesan di kawasan tersebut. Cari dan pilih AirPod anda.
 5. Klik pada Sambung. Ini akan menghubungkan AirPods ke Apple TV tanpa menyegerakkan kedua-dua peranti ke satu ID Apple.

Perhatikan bahawa anda juga boleh menyambungkan peranti Bluetooth bukan Apple lain menggunakan menu yang sama. Hanya pastikan bahawa mana-mana peranti Bluetooth yang ingin disegerakkan berada dalam mod yang boleh ditemui setelah anda memilih Bluetooth. Sekiranya anda belum melakukannya, keluar dari menu, tetapkan peranti anda agar dapat ditemui, kemudian navigasi kembali ke Tetapan, Alat Jauh dan Peranti dan Bluetooth. Sekiranya anda tidak dapat menemukan nama peranti anda dalam senarai, maka ia mungkin tidak sesuai atau terdapat ralat dengan fungsi Bluetooth.

airpod ke tv apple cara menyambung

Proses yang Cukup Mudah

Menggunakan AirPod anda di Apple TV adalah cara terbaik untuk menikmati menonton rancangan anda secara peribadi tanpa mengorbankan kualiti suara. Menghubungkan kedua-duanya secara automatik atau manual adalah proses yang cukup mudah yang boleh anda manfaatkan dengan mudah.

Adakah anda mempunyai petua lain mengenai cara menyambungkan AirPod ke Apple TV? Kongsi pendapat anda dalam komen di bawah.