Cara Menghubungkan Amazon Echo Auto ke Bluetooth

Sambungan Bluetooth adalah salah satu cara termudah dan paling mudah untuk memasangkan Echo Auto anda ke peranti lain. Sebenarnya, alat memerlukan sambungan ini untuk menyegerakkan ke aplikasi Alexa dan menggunakan semua kemahirannya.

Cara Menghubungkan Amazon Echo Auto ke Bluetooth

Senang sekali menyambungkan Echo Auto ke Bluetooth, dan anda tidak semestinya sangat arif teknologi untuk melakukannya. Tetapi tidak ada peranti yang bebas gangguan dan anda mungkin mengalami beberapa masalah sambungan Bluetooth di sepanjang jalan.

Selain panduan langkah demi langkah untuk menyambungkan Echo Auto ke Bluetooth, artikel ini memberikan beberapa petua dan trik penyelesaian masalah.

Menjalin Sambungan

Wizard penyediaan menjadikan keseluruhan proses sangat mudah dan aplikasi mempunyai kemampuan untuk menguji sambungan Bluetooth anda. Berikut adalah semua langkah yang diperlukan.

Langkah 1

Sambungkan Echo Auto ke soket kuasa di dalam kereta anda dan pilih input Bluetooth pada stereo kereta. Anda tidak perlu segera menetapkan stereo ke Bluetooth. Aplikasi akan meminta anda melakukannya semasa proses penyediaan.

Langkah 2

Setelah anda menyambungkan alat, ambil telefon pintar anda, lancarkan aplikasi Alexa, dan arahkan ke Echo Auto. Ikuti jalan berikut untuk melakukannya.

Peranti> Ikon tambah> Tambah Peranti> Amazon Echo> Echo Auto

persediaan

Langkah 3

Tekan Terus di tetingkap Amaran dan Syarat dan Perkhidmatan dan Echo Auto anda akan muncul di bawah "Pilih Aksesori." Ketuk pada peranti untuk mengesahkan dan pilih OK ketika wizard meminta anda sama ada anda boleh menggunakan Bluetooth.

Sambungkan Echo Auto ke Bluetooth

Selepas itu, anda mendapat pilihan untuk menguji pembesar suara Bluetooth dan sambungannya. Anda boleh melangkau langkah ini, tetapi anda mungkin mahu melakukannya juga untuk memastikan semuanya berjalan dengan lancar. Yang perlu anda lakukan ialah ketik butang Main di aplikasi dan tunggu Alexa menyambut anda melalui pembesar suara kereta.

Bluetooth

Langkah 4

Selepas ujian, Alexa harus memberitahu anda bahawa alat itu sudah siap digunakan. Ini bermaksud ia berjaya dipasangkan dengan telefon pintar anda dan Bluetooth kereta / stereo.

Nota PENTING

Tidak ada salahnya memeriksa sambungan Bluetooth kereta sebelum anda menyiapkan Echo Auto anda. Mulakan kereta dan stereo, tetapkan stereo ke Bluetooth, dan periksa sama ada peranti dapat ditemui pada telefon pintar anda.

Sekarang, anda harus memastikan bahawa semua mod senyap dimatikan. Cara termudah untuk melakukannya adalah melalui menu Tetapan Pantas di Android atau Pusat Kawalan untuk pengguna iPhone.

Petua Pakar: Periksa apakah ada penjadwalan Jangan Ganggu yang mungkin bertepatan dengan rutin pemanduan anda.

Anda juga harus meletakkan Echo Auto anda dengan betul. Kedudukan tidak mempengaruhi fungsi Bluetooth, tetapi membantu anda mencapai peranti dengan mudah dan memastikan papan pemuka anda kemas.

Cara yang paling optimum untuk meletakkan Echo Auto adalah dengan menggunakan pelekap udara udara proprietari. Oleh itu, alat harus berfungsi dengan baik ketika diletakkan di atas papan pemuka anda.

Menyelesaikan masalah Sambungan Bluetooth

Sekiranya anda mengalami kesambungan Bluetooth yang lemah, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah menutup atau menutup aplikasi Alexa secara paksa dan menghidupkan semula Echo Auto. Kemudian, anda menghidupkan semula aplikasi dan peranti untuk melihat apakah ia membantu.

Selalu ada pilihan untuk menghidupkan semula Echo Auto secara manual. Keluarkan kabel USB dari outlet, tunggu kira-kira setengah minit, dan pasangkan kembali kabel. Jika ini tidak membantu, sila mulakan semula telefon pintar anda.

Tetapi sebelum anda memulakannya semula, cuba matikan dan matikan Bluetooth untuk menghidupkan semula sambungan. Sekali lagi, anda harus menunggu sebentar sebelum anda menghidupkan semula ciri tersebut. Untuk pengguna Android, Amazon menyarankan untuk menghidupkan mod Pesawat, tunggu sebentar, kemudian matikan kembali.

Trik Auto Echo

Lancarkan aplikasi Alexa dan arahkan ke tetapan Echo Auto, kemudian pilih "Lupakan Peranti Ini." Kemudian ketik jalan ke tetapan Bluetooth telefon pintar dan lihat apakah telefon dipasangkan dengan Echo Auto.

Sekiranya ada, lupakan atau cabut ganti alat dan cabut palamnya dari sumber kuasa (sudah tentu anda pasangkan semula beberapa saat). Setelah dipasang semula, Echo Auto harus disiapkan semula dan jangan risau, ini tidak memerlukan masa lebih dari beberapa minit.

Pilihan terakhir adalah menetapkan semula kilang Echo Auto anda dan kemudian melakukan penyiapan lain melalui aplikasi Alexa.

Bagaimana Sekiranya Semuanya Gagal?

Seperti yang mungkin sudah anda ketahui, Bluetooth bukan satu-satunya cara untuk menghubungkan Echo Auto. Sekiranya anda tidak dapat membuat sambungan Bluetooth, gunakan kabel AUX dan pasangkan alat terus ke stereo anda.

Alexa harus menggunakan sambungan AUX secara automatik dan meminta anda menggunakannya. Jangan lupa untuk menukar mod input stereo ke AUX dan anda boleh terus maju. Satu-satunya kelemahan alternatif ini ialah terdapat satu lagi kabel di papan pemuka anda.

Mencari Bluetooth

Beberapa pengguna melaporkan masalah Bluetooth ketika beralih dari satu perintah Echo Auto atau fungsi yang lain. Anda harus dapat memperbaikinya dengan memulakan semula dengan mudah dan sentiasa memastikan untuk memeriksa semua peranti yang disambungkan.

Adakah anda menghadapi masalah menyambungkan Echo Auto ke Bluetooth? Perintah apa yang paling kerap anda keluarkan? Beri kami dua sen anda dalam komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found