Cara Menghubungkan Discord ke Patreon

Banyak pencipta (terutama YouTuber) menggunakan integrasi Patreon-Discord untuk memelihara pengikut dan komuniti mereka, serta untuk mengeluarkan kandungan dan ganjaran tambahan kepada anggota pembayaran mereka.

Cara Menghubungkan Discord ke Patreon

Tetapi mengapa Discord, platform komunikasi permainan, menawarkan integrasi Discord-Patreon? Baiklah, pertama sekali, pemain mempunyai pengikut dan penyokong. Kedua, walaupun Discord telah dibuat dengan mempertimbangkan permainan, platform ini telah menerima pelbagai ikutan bukan permainan, dari komuniti crypto hingga mengumpulkan pengikut YouTube.

Jadi, menyatukan Patreon dengan pelayan Discord anda mungkin merupakan idea yang bagus. Inilah cara untuk melakukannya.

Cara Menghubungkan Discord ke Patreon Dari iPhone atau Peranti Android

Sebelum anda menyambung Discord ke Patreon, anda memerlukan pelayan Discord yang aktif. Aplikasi Discord untuk peranti mudah alih dan tablet telah lama wujud, tetapi bolehkah anda membuat pelayan di dalamnya?

Walaupun ada beberapa batasan fungsi yang jarang berlaku dengan aplikasi mudah alih / tablet, dibandingkan dengan aplikasi desktop, membuat pelayan bukanlah salah satu dari ini. Mari lihat cara membuat pelayan Discord pada peranti iOS / Android:

 1. Buka aplikasi Discord.

 2. Pada tab pertama, anda akan melihat senarai pelayan yang tersedia yang anda sertai; tatal ke bawah hingga entri terakhir (bulatkan dengan tanda tambah.)
 3. Ketik tanda tambah.

 4. Buat pelayan sendiri atau pilih salah satu daripada enam templat yang ada.

 5. Beri nama pelayan.

 6. Pilih Buat.

Ini akan membuat pelayan untuk anda secara automatik. Anda boleh menyesuaikannya, mengubah tetapan, dan berkomunikasi dengannya, tetapi semua ini tidak diperlukan untuk menghubungkannya dengan Patreon. Sekarang, sudah tiba masanya untuk integrasi.

Walaupun aplikasi Patreon ada untuk kedua-dua peranti Android dan iOS, anda harus menggunakan penyemak imbas mudah alih untuk mengintegrasikan perkhidmatan dengan Discord.

 1. Buka penyemak imbas pilihan anda dan pergi ke Patreon.com.

 2. Log masuk ke akaun anda (buat akaun jika anda tidak memilikinya.)

 3. Pada halaman utama, arahkan ke menu hamburger (tiga garis mendatar) di sudut kanan atas halaman.

 4. Ketik Selesai halaman.

 5. Ketik menu lungsur Asas.

 6. Pilih Tahap dari senarai.

 7. Navigasi ke peringkat yang ingin anda berikan peranan Discord.

 8. Pilih Lanjutan.

 9. Ketik Connect to Discord.

 10. Log masuk ke akaun Discord anda.

 11. Selesaikan dengan mengetuk Simpan tahap.

Di sana anda memilikinya; anda berjaya menghubungkan Discord dan Patreon. Anda boleh menambahkan lebih banyak peringkat mengikut prinsip yang sama.

Cara Menghubungkan Discord ke Patreon Dari PC Windows 10 atau Mac

Sama ada anda menggunakan peranti Windows atau macOS, integrasi Discord-Patreon berfungsi sama. Aplikasi Discord untuk keduanya sama, dan anda akan mengakses Patreon melalui laman web mereka dari salah satu daripada kedua-dua platform tersebut. Tetapi pertama, anda perlu membuat pelayan Discord anda.

 1. Buka aplikasi Discord anda dan log masuk.

 2. Anda harus melihat senarai pelayan yang ada yang anda sambungkan di sebelah kiri; cari bulatan dengan tanda tambah di tengahnya dan klik.

 3. Buat pelayan anda sendiri atau mulailah menggunakan salah satu daripada enam templat yang ada.

 4. Pilih sama ada anda membuat pelayan untuk bergaul dengan rakan atau untuk kelab / komuniti; memandangkan kita bercakap mengenai Patreon di sini, yang terakhir mungkin berlaku.

 5. Namakan pelayan dan klik Buat.

Pelayan jauh dari sedia untuk digunakan. Anda perlu memeriksa dan menyesuaikan tetapan, mengundang orang, dll. Namun, untuk tujuan tutorial ini, mari kita beralih ke bahagian integrasi Patreon.

 1. Mulakan dengan log masuk ke akaun Patreon anda (anda mesti memilikinya jika anda ingin mengintegrasikannya dengan Discord.)

 2. Pergi ke Editor Halaman Pembuat pada akaun Patreon anda dengan menuding gambar profil anda di sudut kanan atas halaman dan memilih Selesai halaman.

 3. Pilih tab Tiers dari bahagian atas skrin.

 4. Cari Tier yang anda mahu berikan peranan Discord dan pilih Edit tier.

 5. Seterusnya, klik Lanjutan.

 6. Pilih Sambung ke Discord.

 7. Log masuk ke akaun Discord anda.

 8. Pilih Simpan tahap.

Itulah cara anda menghubungkan Discord dengan Patreon anda menggunakan komputer. Perlu diingat bahawa perkara tidak semudah ini. Melihat bagaimana tujuan di sebalik Patreon adalah anda mendapat bayaran, ada banyak pertimbangan yang harus dilakukan sebelum anda menyelesaikan proses ini.

Mengapa Patreon?

Sebagai pencipta kandungan, sama ada anda menggunakan Twitch, YouTube, Instagram, atau platform lain, anda mungkin mendapat bentuk pengewangan (misalnya dari YouTube). Tetapi melainkan anda adalah YouTuber yang sangat terkenal, pengewangan ini tidak cukup dekat untuk memenuhi keperluan. Walaupun anda sangat kaya dengan pelanggan, anda mungkin tidak dibayar terlalu banyak.

Masukkan Patreon, perkhidmatan yang membolehkan anda dibayar lebih banyak untuk kandungan yang anda sediakan. Patreon memastikan bahawa hanya pengguna yang membayarnya, mari kita sebut "keahlian premium", yang mendapat akses ke beberapa kandungan utama yang anda hasilkan. Kandungan ini boleh jadi dari video bonus hingga pelbagai ganjaran permainan.

Oleh itu, kandungan YouTube / Twitch / [insert platform] biasa anda menarik perhatian penonton. Kemudian, mereka mahukan lebih banyak kandungan daripada anda. Mereka membayar tambahan untuk kandungan ini. Wang ini diberikan kepada anda. Inilah yang dilakukan oleh Patreon.

Biasanya, faedah Patreon pada Discord melibatkan akses ke saluran ahli khas pada pelayan. Anda boleh menganjurkan pelbagai pertandingan (contohnya) di saluran khas ini dan hadiah untuk ahli pembayaran setia anda.

Ringkasnya, eksklusiviti adalah nama permainan ketika datang ke Patreon.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bagaimana cara mengakses Peranan Discord saya setelah menjadi penyokong?

Sebagai pemilik pelayan, anda mungkin ingin menyematkan arahan ini atau mengautomasikannya dengan cara tertentu. Sebagai penyokong pembayaran, anda pasti ingin mengetahui cara mendapatkan akses ke peranan Discord yang telah anda bayar. Pertama sekali, ingatlah bahawa membuat "janji khas" tidak akan membawa anda dengan peranan Discord khas.

Sebaliknya, cari pencipta yang ingin anda sokong, pilih tahap yang anda mahukan, dan klik Sertai. Sahkan maklumat pembayaran, dan anda akan dapat melihat nota alu-aluan pencipta.

Pilih Sambung ke Discord. Di halaman seterusnya, klik Sambungkan, yang terletak di sebelah entri Discord. Anda akan diminta untuk log masuk ke akaun Discord anda. Sebaik sahaja anda log masuk ke Discord lain kali, peranan tersebut akan diberikan kepada anda secara automatik.

2. Bagaimana cara mengakses ganjaran Discord saya di Patreon?

Pencipta sering akan menawarkan ganjaran Discord melalui Patreon. Ganjaran ini mengharuskan anda menjanjikan $ 5 atau lebih, bergantung pada kemurahan hati anda dan had pencipta yang ditetapkan. Dengan andaian anda telah menyambungkan akaun Discord dan Patreon anda, ganjaran akan berlaku secara automatik.

3. Bagaimana anda membuat orang menyokong anda di Patreon?

Dengan sendirinya, Patreon bukan platform komuniti / kandungan. Anda tidak boleh mengharapkan orang membayar tahap anda atau membuat janji khusus hanya kerana anda telah membuat akaun Patreon. Anda mesti mempunyai kandungan di luar sana dan pengikut yang setia. Kemudian, semasa menyediakan kandungan ini, anda dapat mempromosikan peringkat Patreon anda dan mendorong pengikut anda untuk ikut serta. Discord adalah saluran yang membantu anda berdua mempromosikan Patreon anda dan memberikan hadiah kerana menyertai.

Anda juga boleh melakukan ini di YouTube, Twitch, dan banyak platform sosial lain. Tujuannya adalah untuk menyediakan pengikut anda dengan kandungan eksklusif yang tidak dapat mereka akses melalui saluran lain. Jawapan untuk soalan di atas bukanlah yang mudah - tidak ada cara mudah untuk membuat orang menyokong anda melalui Patreon. Semuanya bermuara pada pemasaran, yang merupakan disiplin yang rumit.

4. Berapa kerap anda mesti membuat catatan di Patreon?

Itu semua bergantung kepada anda sebagai personaliti dalam talian, jenis kandungan anda, pengikut anda, dan pelbagai faktor lain. Namun, sebagai aturan praktik, biasanya disarankan agar anda mengeposkan empat atau lebih kandungan setiap bulan, idealnya setiap minggu. Terdapat dua cara untuk mendapatkan bayaran dari Patreon: bulanan dan setiap ciptaan. Kempen bulanan mengenakan bayaran kepada pelanggan anda sebulan sekali dan menjana pendapatan yang stabil. Kempen setiap penciptaan dibayar, baik, setiap pelepasan kandungan.

Memilih satu atau kempen lain juga dapat mempengaruhi posting anda di Patreon. Sebagai contoh, pelanggan bulanan memerlukan kandungan biasa (bulanan, mingguan, bahkan setiap hari). Sekiranya anda ingin mempunyai lebih banyak kebebasan pelepasan kandungan, pilih kempen per penciptaan. Namun, kandungan biasa adalah kunci kejayaan dalam talian, tanpa mengira kempen yang anda pilih.

5. Bolehkah saya menggunakan Patreon secara percuma?

Patreon bebas untuk memulakan. Tetapi keindahan sebenar platform adalah bahawa ia hanya menerima peratusan kecil setelah anda mula menjana wang di atasnya. Bergantung pada rancangan yang anda pilih, Patreon akan mengambil 5%, 8%, atau 12% dari pendapatan bulanan anda. Pilihan 12% memberi anda bimbingan, sokongan, dan pelbagai ciri premium yang berdedikasi, yang menjadikannya berbaloi.

Perselisihan dan Patreon

Discord dan Patreon adalah dua platform yang sangat serasi. Sekiranya anda mempunyai pelayan Discord yang aktif, pertimbangkan untuk mengintegrasikannya dengan Patreon supaya anda mendapat sejumlah wang tambahan daripadanya. Percayalah kami; pengikut setia anda berhasrat untuk mendapatkan kandungan bonus dari anda dan bergabung dengan pelayan jenis kelab peminat kecil, di mana mereka dapat berkomunikasi dengan anda dengan lebih dekat.

Adakah anda berjaya menghubungkan Discord dan Patreon? Adakah anda mempunyai soalan atau perkara lain untuk ditambahkan? Jangan menahan diri daripada menghubungi kami melalui bahagian komen di bawah.