Cara Menghubungkan Kindle Fire ke Wi-Fi Hotel

Adakah anda menghadapi masalah untuk menghubungkan Kindle Fire anda ke Wi-Fi hotel, atau ke rangkaian awam lain? Kadang-kadang kita menghadapi masalah yang tidak dijangka dan merasa gelisah apabila perkara mudah tidak berfungsi. Tetapi menyambung ke rangkaian Wi-Fi semestinya mudah, bukan?

Bagaimana Menghubungkan Kindle Fire ke Wi-Fi Hotel

Jangan risau jika anda menghadapi masalah seperti itu. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan dengan tepat cara menyambungkan tablet Kindle Fire anda ke Wi-Fi hotel. Selain itu, kami akan menyelesaikan beberapa masalah lain yang mungkin anda hadapi.

Ikuti langkah mudah ini dan anda pasti baik-baik saja.

Beberapa Petunjuk Sebelum Mula Berniaga

Selalunya kesilapan yang jelas sudah cukup untuk memberi kita sakit kepala. Bayangkan, misalnya, bahawa anda gagal mematikannya Kapal terbang untuk beberapa sebab dan cuba menyambung ke rangkaian Wi-Fi awam. Tidak akan berjaya. Oleh itu, pastikan Kapal terbang mod Kindle Fire anda dimatikan.

Langkah 1

Navigasi ke skrin utama Kindle Fire anda. Leret ke bawah untuk mencari Tetapan Pantas dan ketik Tanpa Wayar.

Langkah 2

Anda akan menemui pilihan Wi-Fi di sini. Ketik sahaja untuk menghidupkannya. Kini Kindle Fire dapat mencari rangkaian Wi-Fi awam.

Langkah 3

Pilih nama rangkaian awam yang ingin anda sambungkan. Sekiranya anda cuba menyambung ke rangkaian Wi-Fi hotel, nama rangkaian Wi-Fi mungkin adalah nama hotel. Walau apa pun, lebih baik bertanya kepada kakitangan hotel baik nama rangkaian Wi-Fi mereka dan kata laluan yang sesuai. Selalunya hotel besar mempunyai beberapa rangkaian Wi-Fi dan anda harus memilih yang paling dekat dengan bilik anda. Tanda isyarat selalu menjadi petunjuk yang baik tentang betapa kuatnya rangkaian Wi-Fi. Kakitangan hotel boleh membantu anda dengan ini juga.

Kemungkinan besar anda akan menemui ikon Kunci di sebelah rangkaian awam yang cuba anda sambungkan. Ini bermaksud bahawa anda harus memasukkan kata laluan untuk menyambung ke rangkaian. Sebagai peraturan, kebanyakan hotel akan memastikan rangkaian Wi-Fi mereka terkunci.

Ketik sahaja Sambung setelah anda selesai memasukkan kata laluan. Dan lihatlah, Kindle Fire anda disambungkan ke internet!

Lebih Baik Mematikan Ikon Wi-Fi Setelah Anda Selesai

Sentiasa ingat untuk mematikan Wi-Fi apabila selesai menggunakan internet. Jika tidak, bateri Kindle Fire anda akan habis dan itu adalah sesuatu yang tidak diinginkan oleh kita.

Setelah anda tersambung ke rangkaian awam tertentu dan Kindle anda berada dalam jangkauan, ia akan tersambung ke rangkaian secara automatik selepas itu. Kecuali kata laluan telah diubah, Kindle Fire anda akan sentiasa berhubung serta-merta.

Masih Ada Masalah?

Sekiranya anda masih menghadapi masalah menyambung ke rangkaian Wi-Fi awam, pastikan sambungannya berfungsi dengan baik. Sebagai contoh, pelayan mungkin tidak berfungsi dan anda menyalahkan peranti anda kerana tidak menyambung, sementara masalahnya mungkin ada di tempat lain.

Setelah anda memastikan bahawa rangkaian awam berfungsi dengan baik dan anda mengikuti langkah-langkah yang disebutkan di atas, Kindle Fire anda seharusnya tidak mempunyai masalah untuk menyambungkannya. Namun, jika anda masih menghadapi masalah, ini mungkin disebabkan oleh salah konfigurasi pada perangkat anda. Cara terbaik untuk mengatasi masalah ini adalah dengan menghidupkan semula, atau menetapkan semula lembut, Api Kindle anda.

Untuk melakukannya, isi Kindle Fire anda sepenuhnya dan kemudian tahan suis kuasa selama 20 saat. Anda perlu menggeser suis kuasa dan menahannya selama 20 saat agar peranti anda dihidupkan semula. Apabila anda melepaskan suis kuasa, skrin but semula peranti akan muncul. Beri masa kepada Kindle anda untuk menghidupkan semula dan kemudian hidupkan seperti biasa.

Sekarang ikuti langkah satu hingga tiga yang disebutkan di atas. Kindle Fire anda kemudiannya harus menyambung ke internet!

Kilang Mematikan Semula Api Kindle Anda

Sekiranya masih tidak berfungsi, jalan terakhir ialah Factory Reset Kindle Fire anda. Ini adalah bagaimana anda melakukannya.

Langkah 1

Pergi ke skrin utama anda dan leret ke bawah. Cari Tetapan dan ketuk padanya.

Langkah 2

Di bawah Tetapan, anda akan menjumpai Peranti pilihan. Ketuk padanya.

Langkah 3

Anda mungkin perlu menatal ke bawah untuk mencari pilihan ini: Tetapkan semula ke lalai kilang. Ketuk padanya. Berhati-hati bahawa kilang menetapkan semula peranti anda bermaksud semua data peribadi anda akan hilang dari Kindle Fire. Perkara ini mesti digunakan sebagai jalan terakhir.

Langkah 4

The Kindle akan memberi amaran juga kepada anda: "Anda akan mengatur semula Api ke lalai kilang ..." Sekiranya anda yakin bahawa anda ingin meneruskan dan tidak keberatan kehilangan data peribadi, teruskan dan ketuk Tetapkan semula.

Beri masa Kindle Fire anda untuk memulihkan dan ia akan dimulakan semula. Sekarang hidupkan peranti dan ikuti langkah-langkah yang disebutkan di awal artikel untuk menyambung ke rangkaian Wi-Fi.

Sambungkan Wi-Fi Kindle Fire Ke Hotel

Api Kindle Anda Harus Baik!

Ini adalah beberapa masalah umum yang sering dihadapi oleh pengguna Kindle Fire ketika cuba menyambungkan peranti mereka dengan rangkaian awam. Kami harap kami dapat membantu anda. Sekiranya anda masih menghadapi masalah, meskipun mengikuti langkah-langkah yang disebutkan dalam artikel ini, beri tahu kami mengenai masalah anda di bahagian komen di bawah.

Selamat melayari!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found