Cara Menghubungkan Kindle Fire ke Samsung Smart TV

Kindle Fire adalah tablet unggulan Amazon dan ada di sana bersama-sama dengan budak-budak besar. Memandangkan fakta bahawa Kindle Fire dirancang dengan mempertimbangkan pemutaran video, ada baiknya kita dapat mengalirkan kandungan Kindle Fire di layar TV Samsung yang besar.

Cara Menghubungkan Kindle Fire ke Samsung Smart TV

Walaupun kita hidup di era penyambungan super, peranti tertentu masih sedikit menyakitkan untuk disambungkan dan TV pintar Kindle Fire dan Samsung tidak terkecuali di sini.

Bagaimana hendak melakukannya?

Nah, soalan pertama yang harus anda tanyakan adalah boleh anda melakukannya? Malangnya, sebilangan peranti Kindle Fire tidak serasi dengan TV mana pun - ia tidak dapat mencerminkan paparan. Untuk melihat sama ada tablet Amazon anda dapat menunjukkan paparan, pergi ke Tetapan dan kemudian ke Paparan. Sekiranya anda tidak melihat pilihan yang dipanggil Paparan Cermin, peranti anda tidak menyokongnya. Sekiranya anda melihat pilihan ini, maka anda boleh mencerminkan skrin.

Terdapat tiga kaedah utama untuk menyambungkan peranti Kindle Fire anda ke TV pintar Samsung: Penyesuai HDMI, Port HDMI, dan menggunakan peranti Miracast. Sebilangan kaedah ini mungkin tidak berfungsi di TV anda, yang lain mungkin gagal berfungsi kerana tablet Kindle Fire anda, tetapi sekurang-kurangnya salah satu kaedah ini dapat membantu anda membuat sambungan.

sambung nyalakan api ke tv pintar samsung

Penyesuai HDMI

Kabel penyesuai HDMI kemungkinan akan bertahan lama, dan anda akan dapat menggunakannya pada banyak peranti yang berbeza, lebih jauh lagi. Semua model TV pintar Samsung yang lebih baru menyokong HDMI, jadi ini mesti berfungsi. Model api ini harus menyokong sambungan penyesuai HDMI: HD Kids, HD6, HD7, HD8, HD10, dan HDX8.9. Kaedah ini kemungkinan akan berfungsi dengan banyak peranti lain, tetapi peranti ini dijamin berfungsi oleh Amazon.

Anda boleh menemui penyesuai HDMI di Amazon atau laman web eCommerce yang lain.

Sekarang, sambungkan Kindle Fire dengan TV pintar Samsung anda dengan kabel HDMI. Untuk melakukan ini, sambungkan kabel ke port HDMI (di TV) dan sambungkan penyesuai HDMI ke peranti Kindle Fire anda. Sekiranya anda menghadapi masalah mencari port HDMI, baca manual pengguna.

Sekarang, tukar TV Samsung anda ke input HDMI yang betul. Ini harus mencerminkan skrin Fire Kindle ke TV pintar.

Port HDMI

Sekiranya anda mempunyai model HD Kindle 2012, anda tidak akan dapat menyambungkannya ke TV Samsung begitu sahaja. Anda perlu menyambungkan model Kindle itu ke TV menggunakan kabel Micro HDMI. Kabel ini harus masuk ke port HDMI standard di TV anda. Fikirkan kabel Micro HDMI sebagai sambungan HDMI standard.

Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul, anda akan melihat skrin Kindle Fire dicerminkan di TV anda.

Miracast

Hampir semua model TV pintar Samsung moden berfungsi dengan Miracast. Sekiranya anda memerlukannya, anda boleh mencari Penyesuai Video Miracast dengan mudah, dalam talian atau sebaliknya.

Pasang peranti Miracast ke port HDMI di TV pintar Samsung anda dan pastikan ia disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama dengan peranti Kindle Fire HDX anda. Sekarang, pergi ke menu Kindle Fire anda dan arahkan ke Tetapan. Dari sana, pergi ke Bunyi dan kemudian Paparan Cermin. Sekarang, pilih peranti TV pintar Samsung dari senarai dan tunggu sehingga ia disambungkan.

Beli Peranti TV Api

Sekiranya anda tidak terlalu kerap menggunakan ciri pencerminan layar, anda akan membuat penyelesaian dengan salah satu penyelesaian yang disebutkan di atas. Namun, jika anda selalu memerlukan pencerminan skrin, anda harus mempertimbangkan untuk mendapatkan kotak Fire TV atau Amazon Fire TV Stick (Firestick). Peranti ini disambungkan ke TV pintar anda dan membawa pelbagai ciri dan aplikasi berguna ke meja.

sambung nyalakan api

Sekiranya anda menyambungkan TV Kebakaran dan Kindle Fire anda ke rangkaian Wi-Fi yang sama dan mendaftarkannya dengan akaun yang sama, anda boleh membuat sambungan HDMI yang sempurna. Kabel HDMI standard mesti mencukupi. Sekarang, pergi ke Tetapan, kemudian Paparan & Bunyi, dan hidupkan Pemberitahuan Skrin Kedua pilihan. Gunakan ikon layar pada video / foto di tablet untuk menampilkannya di TV pintar.

Peranti ini mungkin kelihatan seperti pelaburan yang sangat besar, tetapi cukup berpatutan, apabila mempertimbangkan berapa banyak ciri yang mereka bawa ke meja. Juga, beberapa model Fire dilengkapi dengan Paparan Cermin ciri, terdapat di Paparan tetapan.

Tablet Kindle Fire dan TV Pintar Samsung

Sebilangan besar peranti tablet Kindle Fire harus berfungsi pada kebanyakan model TV pintar Samsung. Namun, bergantung pada modelnya, anda mungkin harus mengambil pendekatan lain untuk mengaktifkan pencerminan layar. Cara paling selamat dan paling mudah adalah membeli peranti Fire TV - ini mesti berfungsi pada semua model TV pintar dan Kindle Fire.

Kaedah mana yang sesuai untuk anda? Anda ikut yang mana? Adakah anda menghadapi masalah tambahan? Jangan ragu untuk membuka bahagian komen dengan petua, fikiran, dan pertanyaan yang mungkin anda ada.