Cara Menghubungkan Kod Visual Studio dengan Bitbucket

Artikel ini akan memberitahu anda cara menghubungkan Kod Visual Studio dengan Bitbucket dan faedah menggunakannya dalam persekitaran kerja anda.

Cara Menghubungkan Kod Visual Studio dengan Bitbucket

Proses Pemasangan Bitbucket

Dengan pelanjutan Bitbucket rasmi untuk VS Code, anda boleh menggunakannya di Windows. Sebelum memulakan, anda perlu mengumpulkan beberapa maklumat:

 1. Nama pengguna dan e-mel anda di pelayan Bitbucket.
 2. Tentukan apa jalan tempatan untuk menyimpan kod.
 3. Akaun anda mesti mempunyai kebenaran untuk mengubahsuai repositori pada pelayan Bitbucket.
 4. Laluan ke kod kedai anda.
 5. Akaun anda perlu mempunyai kebenaran untuk mengubahsuai repositori pada pelayan Bitbucket.
 6. Tambahkan nama projek.
 7. Tambahkan nama repositori.
 8. Dapatkan URL repositori.
 9. Pastikan Kod Visual Studio anda dikemas kini.

Sambungkan Kod Visual Studio Dengan Bitbucket

Proses Pemasangan

Perkara pertama yang harus anda lakukan ialah memuat turun pemasang Windows dan memilih "Visual Studio Code" apabila anda perlu menyatakan integrasi editor. Perkara seterusnya yang perlu anda lakukan ialah memastikan e-mel dan nama anda sepadan dengan maklumat pelayan Bitbucket. Kemudian, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke folder yang ingin anda kloning dan jalankan arahan: git clone.
 2. Sekarang anda telah membuat subfolder di tempatan.
 3. Buka Ruang Kerja anda pada VS Code.
 4. Pergi ke "Fail", kemudian "Tambahkan folder ke Ruang Kerja."
 5. Buka folder yang telah anda salin.
 6. Sekarang anda telah menggabungkan kedua-dua platform.

Ciri-ciri Bitbucket

Untuk mengaktifkan repositori Bitbucket Git, pertama sekali anda perlu memuat turun Visual Studio Bitbucket Extension dan menggunakan semua ciri-cirinya. Berikut adalah beberapa yang terbaik:

 1. "Buat" adalah pilihan yang memungkinkan pengguna membuat git repositori di Bitbucket.org dan menyinkronkannya dengan versi tempatan.
 2. "Clone" adalah senarai lengkap semua repositori Bitbucket yang ada yang boleh diklon oleh pengguna.
 3. "Publish" membolehkan semua pengguna menerbitkan semua repositori tempatan mereka dan membaginya dengan semua orang di Bitbucket.
 4. Lihat semua / Buat / Ubah permintaan tarik baru.

Apa itu Bitbucket?

Bitbucket adalah alat pengurusan kod untuk perancangan projek dan kolaborasi dalam penggunaan kod. Ia disatukan dengan platform seperti Trello dan Jira, di mana semua jenis pasukan dapat segera melaksanakan projek baru dan menyelesaikannya dengan tepat dan tepat waktu.

Bagi pelanggan mereka, Bitbucket juga menawarkan pilihan hosting yang berbeza seperti Bitbucket Cloud, Bitbucket Servers, dan Datacenter.

Antara Muka Bitbucket

Sebaik sahaja anda mula bekerja di antara muka Bitbucket, terdapat beberapa ciri utama yang perlu anda ketahui:

Kod Visual Studio Dengan Bitbucket

Papan Pemuka Kerja Anda

Di papan pemuka Kerja Anda, Anda dapat melihat semua permintaan yang Anda terima sebagai pengulas dan untuk mengakses permintaan yang telah Anda buat. Ini adalah perkara pertama yang akan anda lihat, dan jika anda ingin menyesuaikannya untuk mengakses jenis permintaan tertentu, anda boleh melakukannya dengan menggunakan penapis.

Repositori

Di SVN, setiap pemaju mendapat salinan kerja yang merujuk ke repositori pusat. Di Git, setiap pembangun mempunyai repositori mereka dengan sejarah perubahan.

Repositori adalah tempat di mana anda dapat melihat repositori terakhir yang dikemas kini dari projek semasa anda di bahagian atas senarai. Sekiranya diperlukan, anda boleh mencari repositori atau menyaringnya mengikut projek.

Dengan cara ini, anda dapat dengan cepat meningkatkan tim pengembangan anda, dan sekiranya melanggar cabang produksi, orang lain dapat meneruskan tanpa menunda kerja untuk pembangun lain.

Projek

Projek berfungsi seperti folder untuk repositori sehingga anda dapat mencari dan menguruskannya dengan mudah. Setiap projek dipamerkan semua repositorinya untuk mengawasi semua perubahan.

Tarik Permintaan

Alat pengurusan sumber seperti Bitbucket dapat meningkatkan fungsi Git. Dengan permintaan tarik, anda boleh meminta pembangun lain untuk menggabungkan beberapa cawangan anda ke dalam repositori mereka. Itulah bagaimana ketua projek mengikuti semua perubahan dan memulakan perbincangan apabila perlu.

Apabila tiba masanya untuk mengkaji kod anda dan debug, saat itulah anda memerlukan Permintaan Tarik untuk melihat untuk melihat bahagian kod mana yang memerlukan sepasang mata yang lain. Apabila ada pembangun yang tersekat, mereka selalu dapat menarik permintaan dan meminta pertolongan dari orang lain dalam pasukan.

Isu

Setelah terdapat repositori baru di Bitbucket Cloud, pelacak masalah akan dilampirkan di dalamnya. Dengan cara ini, anda selalu dapat mengetahui tentang masalah bug, laporan, tugas lain, dan permintaan projek lain.

Komuniti

Bagi banyak pembangun, Git adalah kawalan yang biasa digunakan untuk projek baru. Ia juga cukup popular untuk projek sumber terbuka kerana menyokong organisasi kerja yang lebih tangkas.

Pergi dengan Kod

Sebilangan besar projek perisian bergantung pada Git untuk memberikan mereka kawalan versi berkualiti tinggi. Git menawarkan prestasi, fleksibiliti, dan keselamatan yang sangat baik untuk setiap pasukan dan semua projek perisian mereka.

Setelah anda mengetahui cara menghubungkan Kod Visual Studio dengan repositori Bitbucket, anda dapat meningkatkan aliran kerja dan kecekapan anda. Adakah anda pernah menggunakan Bitbucket? Apa kesan anda?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.