Cara Menghubungkan Visual Studio dengan Gitlab

Visual Studio adalah platform yang dikembangkan oleh Microsoft untuk pembuatan aplikasi. Ia menggunakan platform seperti Windows Forms, Windows Presentation Foundation, dan Windows Store untuk mengembangkan penyelesaian perisian baru. Sebagai peluasan percuma untuk Visual Studio, Gitlab menawarkan alat pengurusan untuk mengintegrasikan, mengkonfigurasi, dan mengekalkan kod anda.

Cara Menghubungkan Visual Studio dengan Gitlab

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara menghubungkan Visual Studio dengan Gitlab, dan juga mencadangkan sambungan hebat lain untuk digunakan oleh pembangun dengan platform ini.

Cara Menghubungkan Alat

Daripada menggunakan beberapa aplikasi untuk mengikuti keseluruhan kitaran hidup program anda, Gitlab dapat melakukan semua yang sesuai untuk anda. Ini caranya:

 1. Pergi ke laman web Gitlab atau pelayan Gitlab anda.
 2. Taipkan e-mel, nama pengguna dan kata laluan anda.
 3. Gunakan "GitLab ApiV4 Oauth2".

Sekiranya anda bersedia menambahkan penyelesaian yang ada untuk GitLab, berikut prosesnya:

 1. Buka kod di Visual Studio.
 2. Buka "Fail" dan pilih "Tambahkan ke Kontrol Sumber."
 3. Cari tab "Team Explorer" dan gunakan "Local Git Repositories, klik pada tiga titik untuk menavigasi folder projek anda. Kemudian klik "Tambah."
 4. Di bahagian atas, anda harus membuka menu lungsur turun dan klik pada "Segerakkan".
 5. Di bawah "Gitlab", cari dan klik "Terbitkan".

Sambungkan Visual Studio Dengan Gitlab

Sambungan Studio Maya Berguna Lain

Teman lelaki

Glyphifriend adalah pelanjutan Visual Studio 2017 yang dapat meningkatkan Intellisense untuk memaparkan glyph. Anda boleh mencarinya dan memasangnya dengan mudah melalui kawasan "Alat" di Visual Studio - dan begitulah cara Glyphfriend dapat menjadi sebahagian daripada kit alat anda di VS.

Selepas pemasangan, pelanjutan ini akan berjaya mengesan bila fail berperisa HTML yang sah ditambahkan dan menambahkan ikon sokongan.

Ikon Fail

Sekiranya anda ingin menggunakan ikon fail untuk jenis fail tertentu, peluasan ini sangat sesuai untuk anda. Pada Ikon Fail, anda juga boleh mencadangkan ikon baru untuk jenis fail yang sering anda gunakan. Dengan begitu, anda akan selalu mengetahui jenis fail yang ada di folder anda.

Bersarang Fail

File Nesting membolehkan anda mengelompokkan fail secara automatik dan manual mengikut namanya. Anda juga boleh mengubah peraturan bersarang dan menerapkannya dengan cepat ke seluruh projek anda atau sebahagian bahagiannya. Ciri utamanya adalah:

 1. Fail bersarang atau tidak menarik secara manual
 2. Pemasangan automatik berdasarkan peraturan penamaan yang berbeza
 3. Bersarang secara automatik untuk fail yang ditambahkan atau dinamakan semula

Debugging C # Ajaib - OzCode

OzCode adalah sambungan VS yang menjadikan proses penyahpepijatan anda lebih cepat dan produktif kerana pengesanan dan pengasingan bug kodnya. Dengan cara ini, anda dapat memperbaikinya dengan cepat tanpa kehilangan masa yang berharga. OzCode disatukan dengan debugger Visual Studio untuk memperluas ciri-cirinya. Dengan OzCode, anda dapat meramalkan fungsi kod masa depan, mempunyai pandangan, dan menilai ungkapan.

Proses penyahpepijatan biasa membolehkan anda melihat bagaimana aplikasi anda berfungsi pada masa sekarang. Setiap kali anda sampai ke titik putus, OzCode dapat menilai garis kod anda dan meramalkan hasilnya dengan paparan Heads-Up.

Bahkan OzCode hadir dengan pilihan "Sederhanakan" yang membuat visualisasi kod bagi pembangun untuk melihat ungkapan mana yang benar atau salah dengan serta-merta.

Kos Import

Plugin Import Import dibuat untuk JavaScript dan TypeScript, dan ini membantu anda menjejaki kebergantungan baru atau yang baru ditambahkan ke projek anda. Ini dapat menunjukkan kepada anda ukuran kebergantungan dan membantu anda menguruskannya.

Pengurus projek

Menguruskan pelbagai projek tidak pernah mudah; sebab itulah peluasan ini segera membuat bar sisi untuk menjadikan semua projek anda dapat diakses. Ia membantu anda dengan repositori Git, SVN, dan Mercurial dan menguruskan repositori jauh juga. Anda boleh mengubah semua tetapan Pengurus Projek dan menyesuaikan pelanjutan agar berfungsi paling baik untuk anda.

Pemapar SVG

SVG biasanya adalah fail teks yang menyimpan gambar vektor untuk web. Oleh kerana semuanya dalam format teks, anda memerlukan cara untuk membuat fail tersebut di Visual Studio untuk melihat semua gambar vektor. Ini menjimatkan banyak masa kerana anda tidak perlu menukar aplikasi untuk menyemak apa yang telah anda lakukan.

Penyahpepijat untuk Chrome

Setiap pembangun yang bekerja dengan JavaScript harus menguji kod dalam penyemak imbas. Alat Peranti Chrome memberi anda cara yang berkesan untuk men-debug sebarang JavaScript melalui Chrome. Oleh kerana Visual Studio dapat disatukan, banyak ciri penyahpepijatan dapat menjimatkan banyak masa dan mengenal pasti pepijat kod dengan cepat tanpa meninggalkan VS.

Studio Visual Dengan Gitlab

Pek Templat SideWaffle

Sambungan ini menawarkan templat projek untuk membina laman web, aplikasi Windows, dan banyak lagi. Semua templat ditulis oleh pembangun berbakat untuk membantu pengguna Visual Studio lebih produktif dan membuat kod berstruktur dengan baik.

Teruskan Pengekodan

Visual Studio membolehkan pembangun di seluruh dunia mengintegrasikan alat pengembangan mereka dengan aplikasi baru untuk meningkatkan produktiviti dan memastikan mereka siap untuk dilancarkan. Dengan banyaknya plugin dan sambungan, fungsi teras Visual Studio terus berkembang.

Setelah anda dapat menghubungkan Visual Studio dengan GitLab, anda boleh menggunakan ciri-cirinya untuk lebih berjaya dalam pengekodan. Itulah sebabnya banyak pembangun menggunakannya kerana ia menawarkan lebih banyak daripada persaingan.

Adakah mudah untuk menghubungkan Visual Studio dengan GitLab? Apakah sambungan yang mesti anda miliki untuk VS? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.