Cara Menghubungkan Kamera Wyze ke WiFi Baru

Walaupun peranti Wyze Camera hebat, beberapa arahan untuk penyediaannya tidak begitu jelas. Menyambungkan Kamera Wyze ke rangkaian Wi-Fi baru adalah salah satu kawasan kelabu. Tidak ada banyak maklumat mengenai masalah biasa ini.

Cara Menghubungkan Kamera Wyze ke WiFi Baru

Apabila anda memindahkan atau menukar ISP, anda menukar sambungan Wi-Fi anda, dan Wyze semestinya memikirkannya pada suatu ketika. Walau bagaimanapun, proses ini tidak semudah yang didengar. Walau apa pun, ia sangat tidak disengajakan dan memerlukan lebih banyak masa daripada yang sepatutnya.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menghubungkan Kamera Wyze anda dengan betul ke sambungan Wi-Fi baru.

Menukar Sambungan Wi-Fi pada Kamera Wyze Anda

Cara terbaik untuk menyambungkan kamera Wyze ke rangkaian atau sambungan Wi-Fi baru adalah dengan menangani keadaan seolah-olah anda sedang menyiapkan Kamera Wyze yang baru. Anda tidak boleh menghapus tetapan sebelumnya atau cuba menyesuaikan Wyze Cam lama anda. Walaupun anda akan menggunakan peranti yang sama, perlakukan sebagai yang baru semasa membuat sambungan Wi-Fi baru.

Senario ini bermaksud bahawa anda perlu mengikuti proses penyediaan standard untuk Wyze Cam anda. Sekiranya anda menjalin hubungan dengan kamera anda sejak dulu atau terlupa langkahnya, anda bernasib baik.

Ingat, Kamera Wyze memerlukan sumber kuasa (soket kuasa atau port USB), aplikasi telefon pintar dari App Store atau Google Play Store, dan sambungan internet. Oleh kerana anda sudah mempunyai Kamera Wyze, anda sudah mengetahui latihannya, dan anda mungkin sudah mempunyai aplikasinya.

Pastikan aplikasi anda dikemas kini, dan jika ada kemas kini firmware yang tersedia, lakukan juga. Akhirnya, mari kita teruskan dengan penyediaan Wi-Fi untuk kamera Wyze anda. Inilah yang perlu dibuat.

Langkah Menghubungkan Kamera Wyze ke Wi-Fi Baru

 1. Lancarkan aplikasi Wyze pada Android atau iPhone anda.
 2. Log masuk jika anda belum menetapkan aplikasi untuk mengingati anda.
 3. Sambungkan kamera Wyze anda ke port USB atau soket kuasa. Tunggu sehingga berkelip kuning (kira-kira tiga puluh saat).
 4. Pegang Persediaan butang di bahagian belakang kamera sehingga anda mendengar mesej automatik "siap untuk disambungkan."
 5. Kembali ke aplikasi telefon dan klik elipsis (tiga titik) di sudut kanan atas skrin anda. Ketik Tambah Produk dan tambahkan peranti anda menggunakan nama yang betul (Wyze Cam, Pan, Sensor, Bulb).

  Tambah peranti

 6. Tetingkap persediaan akan muncul, ikuti arahan dan beri masa jika perlu.
 7. Anda akan diminta untuk memilih rangkaian Wi-Fi 2.4GHz dan memasukkan kata laluan anda. Wyze Cams tidak berfungsi pada rangkaian 5GHz, jadi ingatlah. Sambungkan ke Wi-Fi baru anda menggunakan kata laluan semasa.

  pilih wifi

 8. Seterusnya, imbas kod QR pada aplikasi dengan Wyze Cam anda. Apabila mengimbas kod QR, anda akan mendengar arahan suara, "pengimbas kod QR." Ketik pada Saya mendengar arahan suara butang.

  imbas kod qr

Anda kini boleh memilih label baru untuk Wyze Cam anda, menggunakan tetapan peranti (ikon gear) setelah anda memilihnya dari senarai peranti. Cukup ketik nama dan masukkan yang baru.

Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu Kamera Wyze yang perlu anda sambungkan ke rangkaian Wi-Fi baru, ulangi langkah-langkah ini untuk setiap satu sehingga anda menyiapkan semuanya. Anda boleh melakukan penyesuaian lebih lanjut sendiri, memilih gerakan dan pengesanan bunyi, dll.

Mengemas kini Firmware pada Kamera Wyze

Bergantung pada jika anda dapat menyambungkan peranti anda ke rangkaian, cara untuk mengemas kini firmware anda akan berbeza. Itulah sebabnya, kami akan melindungi mereka berdua.

Mengemas kini Firmware pada Kamera Wyze Menggunakan Aplikasi

Sekiranya anda dapat menyambung ke rangkaian Wi-Fi anda, ikuti juga.

 1. Buka aplikasi Wyze di telefon anda dan ketuk Kamera Wyze.
 2. Sekarang, klik pada Tetapan ikon di bahagian kanan atas skrin.
 3. Seterusnya, ketik pada Maklumat Peranti.
 4. Akhirnya, ketik Versi Firmware dan cari pilihan peningkatan.
 5. Sekiranya anda tidak melihat pilihan peningkatan, maka anda sudah terkini dan bersedia. Sekiranya anda melakukannya, pasangkannya.

Mengemas kini Firmware pada Kamera Wyze Secara Manual

Malangnya, jika anda tidak tersambung ke internet pada kamera Wyze anda, anda harus menaik taraf firmware secara manual. Mari kita mulakan.

 1. Pergi ke halaman Wyze Release Notes & Firmware dan cari firmware untuk kamera anda dan muat turunnya.
 2. Sekiranya belum, masukkan kad microSD untuk kamera anda ke dalam komputer anda.
 3. Sekarang, ekstrak fail ke direktori root, folder pertama, pada kad SD.
 4. Dengan kamera mati, masukkan semula kad microSD ke dalam kamera.
 5. Kemudian, tahan butang persediaan pada kamera anda, pasangkan kabel USB dan terus tahan butang persediaan sehingga cahaya berubah menjadi ungu (Wyze Cam v3) atau biru (Wyze Cam v2 dan Wyze Cam Pan).
 6. Seterusnya, tunggu sehingga 4 minit sehingga peranti dimulakan semula.
 7. Kamera anda semestinya mempunyai firmware yang dikemas kini.

Nikmati Persediaan Kamera Wyze Baru Anda

Malang sekali anda harus melalui keseluruhan proses pemasangan lagi apabila anda hanya menukar rangkaian Wi-Fi anda, tetapi pada Oktober 2019, itu satu-satunya pilihan anda.

Mungkin pada masa akan datang, Wyze akan memperkenalkan sistem inovatif baru yang mengenali rangkaian baru dan membolehkan anda menghubungkannya dengan lebih mudah. Sehingga itu, gunakan tutorial ini, dan anda dapat beralih ke rangkaian baru pada seberapa banyak kamera yang anda mahukan.