Cara Menghubungkan ke VPN pada iPhone 8 dan iPhone 8 Plus

Sekiranya anda ingin mengetahui cara menyambung ke VPN dari iPhone 8 atau iPhone 8 Plus, kami akan menerangkan di bawah bagaimana anda boleh melakukannya dengan mudah. Sebab utama anda ingin menyambung ke VPN atau Rangkaian Peribadi Maya di iPhone 8 atau iPhone 8 Plus adalah membenarkan sambungan selamat dan peribadi semasa anda berkomunikasi dan bukannya menggunakan rangkaian awam yang membahayakan data dan maklumat semasa menggunakan rangkaian awam.

Cara Menghubungkan ke VPN pada iPhone 8 dan iPhone 8 Plus

Alasan lain yang mungkin anda mahu sambungkan dengan VPN di iOS adalah kerana anda mungkin perlu mengkonfigurasi VPN untuk mengakses atau menghantar e-mel kerja di iPhone 8 atau iPhone 8 Plus iOS anda untuk alasan keselamatan. Anda perlu menyediakan Rangkaian Peribadi Maya di iOS supaya semua kandungan dan data yang masuk dan keluar dari peranti iOS anda selamat. VPN berfungsi melalui Wi-Fi dan sambungan rangkaian data selular.

Terdapat banyak perkhidmatan VPN yang tersedia hari ini. Anda boleh menggunakan yang percuma atau yang berbayar. Kami di sini di Alphr sering menggunakan ExpressVPN kerana boleh dipercayai, mudah digunakan, dan tersedia secara meluas. Walaupun arahan kami mungkin sedikit berbeza bergantung pada VPN yang anda gunakan, semuanya sama pada iPhone 8 dan 8 Plus.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Cara Menyiapkan VPN pada iPhone 8 atau iPhone 8 Plus

Sebilangan besar VPN mempunyai aplikasi khusus yang tersedia di Apple App Store. Sekiranya iPhone anda tidak menyokong aplikasi layanan VPN yang anda gunakan, lompat ke depan, dan kami akan menunjukkan kepada anda cara mengkonfigurasi VPN anda secara manual.

Siapkan VPN Anda Menggunakan Aplikasi Dedikasi

Dengan mengandaikan VPN anda mempunyai aplikasi yang ditentukan, muat turun dari App Store dan ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Log masuk ke VPN anda dan teruskan langkah pengesahan.

  2. Aplikasi ini akan membawa anda melalui rangkaian pop timbul. Ketik Benarkan ketika diminta untuk menyediakan VPN.

  3. Setelah anda selesai menerima pop timbul pemberitahuan; anda boleh mengaktifkan VPN pada iPhone dengan mudah dengan mengetuk ikon kuasa.

VPN anda kini disiapkan dan siap digunakan pada iPhone anda.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sediakan VPN secara manual pada iOS untuk iPhone 8 dan iPhone 8 Plus

Sekiranya anda ingin menyediakan VPN secara manual pada iPhone anda,

  1. Pergi ke Tetapan, dan kemudian ke Am, dan terakhir, pergi ke VPN .

  2. Selepas itu, "Tambah Konfigurasi VPN"

  3. Masukkan maklumat Pelayan VPN. Catatan: Anda dapat memperoleh maklumat ini dari halaman akun VPN, halaman konfigurasi manual, atau pentadbir sistem anda.

  4. Seterusnya, masukkan nama pengguna dan kata laluan anda. Kemudian, ketik Selesai di bahagian atas.

  5. Anda sekarang akan melihat VPN di Tetapan peranti anda. Anda boleh menukar lokasi dan pelayan di sini.

Anda juga dapat melihat Manual Halaman Sokongan Apple untuk melihat konfigurasi apa yang akan digunakan ketika menyiapkan VPN di iOS untuk iPhone, iPad, atau iPod Touch.

Hidupkan VPN "Hidup" atau "Mati"

Setelah anda menyediakan Rangkaian Peribadi Maya di iOS, anda mempunyai pilihan untuk menghidupkan atau mematikan VPN dari halaman tetapan pada peranti Apple anda. Semasa anda menyambung menggunakan VPN, ikon VPN muncul di bar status.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sekiranya anda telah menyediakan VPN di iOS dengan pelbagai konfigurasi, anda boleh menukar konfigurasi dengan mudah pada iPhone, iPad, atau iPod Touch dengan pergi ke Tetapan> Umum> VPN dan menukar antara konfigurasi VPN.

Dapatkan bantuan mengenai cara menyediakan VPN di iOS:

Sekiranya anda menghadapi masalah semasa anda menyiapkan Rangkaian Peribadi Maya di iOS atau tidak dapat menyambung ke VPN anda, atau jika anda melihat amaran yang mengatakan "Rahsia Bersama hilang", tetapan VPN anda mungkin salah atau tidak lengkap. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai tetapan VPN anda atau kunci Rahsia Bersama anda, anda harus menghubungi pentadbir rangkaian anda atau Jabatan IT.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai VPN, hubungi Sokongan Perniagaan iPhone, lawati halaman IT iOS, atau Apple iOS Developer Library.