Cara Merakam Terus Sepanjang Masa di Kamera Wyze

Wyze menawarkan peralatan pengawasan yang berpatutan dalam bentuk kamera bersaiz kecil dan sederhana yang sebenarnya membawa lebih banyak perkara daripada sistem keselamatan yang besar dan mahal. Peralatan keselamatan ini mengandungi CO, api, sensor gerakan, dan juga banyak ciri lain. Mereka bahkan mempunyai pilihan pengesanan orang.

Cara Merakam Terus Sepanjang Masa di Kamera Wyze

Oleh itu, sebagai kamera, mereka boleh merakam, bukan? Ya, ya, tetapi perkara tidak semudah itu. Terutama, peranti ini digunakan untuk memberitahu anda ketika pergerakan dikesan dan membiarkan anda berkomunikasi dengannya. Jadi, adakah rakaman boleh dilakukan pada kamera Wyze?

Bolehkah Rakaman Kamera Wyze?

Jawapan ringkas di sini ialah: ya. Sebenarnya, Kamera Wyze akan merakam rakaman sebaik sahaja sensor gerakan dipicu. Ini membolehkan anda mengkaji siapa yang berkunjung ke rumah anda dan memberi anda bukti kukuh yang boleh diterima oleh mahkamah.

Rakaman yang dirakam, bagaimanapun, dimuat ke AWS, awan yang disulitkan dari hujung ke hujung yang hanya dapat anda akses. Untuk mengakses video ini, anda tidak memerlukan langganan, percubaan, atau syarat lain yang dipenuhi, selain maklumat log masuk anda.

merakam secara berterusan sepanjang masa di kamera wyze secara terus menerus merakam sepanjang masa pada kamera wyze

Apa itu Kelemahan?

Sebagai permulaan, satu kelemahan besar ialah rakaman berlangsung selama 12 saat dan kemudian berhenti. Ini dapat berguna tetapi dapat menjadi masalah di pengadilan, misalnya. Sekiranya pencuri anda berdiri di atas trotoar selama 12 saat dan kemudian terus berjalan untuk mendekati rumah anda, misalnya, ciri ini tidak akan sangat berguna di hadapan juri

Untuk memburukkan lagi keadaan, setelah 12 saat, sensor gerakan tidak akan mencetuskan rakaman sehingga minit pertama tamat. Ini tidak terlalu selesa.

Namun, jika peranti itu merakam lebih dari 12 saat dan memuat naik rakaman minit ke awan, pelayan akan mengalami muatan yang berlebihan, rangkaian anda akan mulai ketinggalan, dan seluruh masalah serupa akan berlaku.

Adakah Penyelesaiannya?

Sebilangan besar rakan sebaya Wyze mengalami masalah yang sama - rakaman gerakan pendek. Sebilangan dari mereka menawarkan langganan yang lebih mahal, sementara yang lain membayar setiap ruang penyimpanan Cloud. Wyze, bagaimanapun, telah menemui penyelesaian yang unik tetapi paling asas - kad microSD. Ringkasnya, yang perlu anda lakukan ialah mengambil kad microSD (yang sangat murah) dan memasukkannya ke pemacu yang sesuai di bahagian bawah peranti. Ini akan membolehkan anda menyimpan rakaman yang dirakam pada kad SD, dan bukannya di awan.

Hidup Lebih Baik dengan MicroSD

Pertama sekali, disarankan agar anda menggunakan kad microSD berformat kelas-10, 32GB, lemak-32. Ia mungkin berfungsi dengan kad lain (walaupun sebesar 256GB), tetapi Wyze mengesyorkan agar berpegang pada jenis yang disebutkan.

Setelah memasukkan kad SD (cabut Wyze Cam dari sumber kuasa, pertama!), Mulakan aplikasi Wyze anda dan pilih kamera yang ingin anda tetapkan untuk terus merakam. Sekarang, ketik ikon roda gigi di sudut kanan atas skrin dan pilih Tetapan lanjutan.

Sekarang, togol Rakaman tempatan ke Kad SD mikro dihidupkan dengan mengetuk gelangsar ke kanan.

Ini secara automatik akan mengubah panjang video 12 saat menjadi satu minit, yang jauh lebih banyak dan memberi anda masa rakaman yang cukup untuk pengadilan, misalnya. Selain itu, dengan setiap pencetus sensor gerakan, pemasa rakaman didail kembali ke awal dan "sesi" rakaman lain dimulakan. Sederhananya: selagi ada gerakan di depan kamera, ia akan terus merakam.

Rakaman Berterusan

Walaupun tetapan rakaman lalai dengan kad SD hampir dengan rakaman berterusan, sebaik sahaja tidak ada gerakan yang dapat dikesan selama satu minit, rakaman akan berhenti. Ini biasanya baik-baik saja, malah lebih disukai, tetapi jika anda mencari rakaman berterusan yang berterusan, ada jalan penyelesaiannya.

rakam sepanjang masa pada kamera wyze

Untuk menghidupkan rakaman berterusan, pergi ke Tetapan lanjutan dan ke bawah Rakaman tempatan ke Kad SD mikro, anda akan melihat dua pilihan pilihan: Merakam Makluman Sahaja dan Rakaman Berterusan. Secara lalai, yang pertama akan dipilih, yang merupakan pilihan rakaman satu minit. Seperti yang mungkin anda duga, yang perlu anda lakukan sekarang ialah memilih Rakaman Berterusan.

Ruang Rakaman

Apabila had ruang cakera pada kad microSD anda tercapai, kamera secara automatik akan mula menimpa rakaman tertua. Inilah sebabnya mengapa sesetengah orang lebih suka Merakam Makluman Sahaja pilihan, kerana ia mengekalkan ruang pada kad SD anda. Sebagai alternatif, Rakaman Berterusan pilihan akan merakam rakaman secara berterusan dan menimpa rakaman secara automatik apabila kad SD penuh. Selain itu, pilihan berterusan akan memberi anda lebih banyak rakaman untuk ditinjau, kerana ia merakam 24/7.

Mana pun salah satu daripada dua pilihan yang anda putuskan untuk digunakan, anda harus menetapkan peringatan untuk diri anda membuat sandaran sebelum ia dihapus. 32GB perlu berlangsung beberapa hari pada Rakaman Berterusan, hanya untuk rujukan.

Soalan Lazim

Bagaimana cara memformat kad MicroSD saya?

Memformat kad MicroSD anda sangat mudah. Dari Tetapan pada kamera Wyze anda, ketuk ‘Tetapan Lanjutan’ kemudian, ketik ‘Penyimpanan Tempatan’. Akhirnya, ketuk ‘Format.’ Gunakan format FAT32 untuk kad MicroSD anda dengan kamera Wyze.

Tetapan rakaman video mana yang harus saya gunakan?

Kamera Wyze memberi anda pilihan untuk merakam dalam 360p, SD, atau HD. Sekiranya anda menggunakan ciri rakaman berterusan, kandungan anda akan dirakam secara automatik dalam HD jika anda menetapkannya ke 360p. Tetapan video yang anda pilih bergantung pada ukuran kad MicroSD anda dan berapa lama anda merancang untuk merakam. Ingat, rakaman dalam HD memerlukan lebih banyak ruang daripada merakam dalam SD.

Berapa lama saya boleh merakam kandungan HD pada kad MicroSD saya?

Satu soalan biasa ialah berapa lama saya boleh merakam secara berterusan? Ini semua bergantung pada tetapan video anda dan saiz kad MicroSD anda. Sekiranya anda mempunyai kad MicroSD 32gb, anda boleh merakam kandungan HD selama dua hingga tiga hari. Manakala dengan tetapan SD anda dapat merakam selama tujuh hingga lapan hari berturut-turut.

Merakam secara berterusan dengan Wyze

Seperti yang anda lihat, mengaktifkan Rakaman Berterusan sepenuhnya dapat dilakukan pada peranti Wyze Cam. Menggunakan kad MicroSD jauh lebih baik daripada rakaman 12 saat anda dimuat naik ke awan, tetapi anda harus mempertimbangkan dengan teliti sama ada anda memilih Hanya Makluman Makluman satu minit, atau untuk pilihan Rakaman Berterusan 24/7. Kedua-duanya hadir dengan kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Adakah anda menggunakan kad microSD di Wyze Cam anda? Manakah antara dua pilihan berterusan yang telah anda pilih atau yang akan anda pilih? Adakah anda mempunyai petua atau nasihat untuk dikongsi atau ada pertanyaan? Jangan ragu untuk membuka bahagian komen di bawah dengan apa sahaja yang berkaitan dengan Wyze.