Cara Menghubungkan Amazon Fire Stick ke Xbox 360

Anda mungkin mempunyai TV permainan khusus untuk Xbox 360, tetapi anda juga ingin menggunakannya untuk menonton beberapa rancangan TV dengan Fire Stick anda. Nasib baik, ada cara untuk menggabungkan kedua-dua peranti hebat ini. Inilah cara untuk melakukan itu, dan bagaimana mengoptimumkan persediaan anda dengan beberapa aplikasi yang sangat berguna:

Cara Menyambungkan Amazon Fire Stick ke Xbox 360

Mengapa Sambungkan Peranti?

Sangat senang melakukannya jika anda mempunyai TV khusus untuk permainan kerana anda boleh bermain dan melakukan streaming di TV yang sama. Anda boleh beralih di antara mereka dengan menekan butang.

Xbox

Oleh kerana Fire Stick mempunyai Alexa sebagai pembantu pengendali suara, anda juga boleh menggunakannya untuk Xbox 360 anda. Terdapat juga banyak aplikasi yang boleh anda muat turun di Fire Stick anda yang tidak tersedia untuk Xbox.

Pengalaman TV anda akan menjadi begitu lancar sehingga anda tidak akan mahu melepaskan peranti lagi.

Cara Menghubungkannya

Anda boleh menyambungkan Fire Stick ke TV anda melalui kabel HDMI. Xbox 360 anda juga mempunyai slot HDMI, jadi menyambungkan keduanya cukup mudah:

 1. Akses bahagian belakang Xbox 360 anda dan cari slot HDMI. Terdapat label di atas atau di bawah slot, jadi mudah dicari.
 2. Pasangkan kabel HDMI ke dalam slot. Adalah baik untuk mengingati slot yang anda pasangkan, kerana anda dapat mencari saluran input dengan lebih mudah.
 3. Buka OneGuide. Pergi ke bahagian bawah senarai saluran HDMI di mana anda akan menemui aplikasi Fire Stick.
 4. Tekan sebarang butang pada alat kawalan jauh anda. Ini akan mengaktifkan peranti Fire Stick anda. Sekiranya anda tidak melakukan ini, anda tidak akan dapat meneruskan proses persediaan.

  Catatan: Anda boleh menggunakan pengawal Xbox 360 untuk menyesuaikan tetapan kelantangan TV anda.

 5. Palamkan peranti lain yang mungkin disambungkan ke Xbox 360 anda. Ini akan mengelakkan sambungan tidak berfungsi.

Mengoptimumkan Pengalaman Anda

Terdapat banyak aplikasi di luar sana untuk peranti Fire Stick anda. Sebahagian daripada ini akan menjadikan pengalaman anda dengan Fire Stick dan Xbox 360 combo lebih lancar. Beberapa akan memberi anda kemampuan yang luar biasa, seperti pemisahan skrin, sehingga anda boleh bermain dan menonton TV pada masa yang sama.

Meletakkan Dasar

Oleh kerana banyak aplikasi ini tidak tersedia dari Amazon Appstore, anda harus memuat turunnya dari laman web rasmi mereka. Sebelum anda dapat melakukannya, anda perlu membenarkan Fire Stick anda memuat turun aplikasi dari laman web pihak ketiga. Inilah cara ia dilakukan:

 1. Akses Tetapan dari peranti Fire Stick anda.
 2. Klik Peranti. Menu baru akan muncul.
 3. Klik pilihan Pembangun.
 4. Dayakan Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal jika dilumpuhkan.

Catatan: Aplikasi dari senarai ini dianggap selamat untuk dimuat turun. Anda harus berhati-hati semasa memuat turun aplikasi sendiri kerana boleh menimbulkan risiko keselamatan. Ini bermaksud bahawa anda mungkin mengontrak beberapa perisian hasad yang boleh menyebabkan peranti anda tidak berfungsi. Sekiranya ini berlaku, lakukan tetapan semula kilang. Sekarang, mari beralih ke aplikasi.

ExpressVPN

Tidak kira sama ada untuk Fire Stick atau telefon anda, anda memerlukan VPN (Virtual Private Network). Dengan itu, anda boleh menukar lokasi pelayan anda ke negara mana saja dan memainkan kandungan terhad tanpa had.

Banyak organisasi akan memantau aktiviti anda dan ini benar terutama bagi orang yang mengalirkan kandungan.

Sekiranya anda ingin mengelakkan masalah undang-undang atau hanya menikmati privasi dalam talian, VPN yang berkualiti adalah cara yang tepat.

ExpressVPN mungkin paling sesuai untuk peranti Fire Stick, tetapi ada banyak yang baik jika anda ingin bereksperimen. Ia juga sangat mesra pengguna dan tidak akan mempengaruhi kelajuan internet anda.

Pemuat turun

Downloader adalah salah satu alat yang paling berguna yang anda dapat pada peranti Fire Stick anda. Dengan itu, anda boleh memuat turun aplikasi atau video dari laman web pihak ketiga, dan akan lebih pantas dan lebih senang daripada memuat turun melalui penyemak imbas.

Semasa anda memuat turun melalui penyemak imbas, muat turun dapat terganggu yang boleh menyebabkan fail rosak. Dengan Downloader, anda akan mengelakkan masalah ini sepenuhnya, kerana anda boleh menghentikan dan meneruskan muat turun sesuka hati.

Togol Tetikus

Oleh kerana Fire Stick menggunakan OS Android yang diubahsuai, beberapa aplikasi yang berfungsi dengan baik untuk Android tidak dapat diakses dengan Fire Stick jarak jauh anda. Ini kerana anda dimaksudkan untuk mengendalikan aplikasi dengan pad sentuh, bukan alat kawalan jauh.

Dengan Tetikus Tetikus, anda menavigasi mana-mana aplikasi untuk Android dengan kursor kawalan jauh. Anda akan dapat menggunakan butang navigasi pada alat kawalan jauh untuk mengakses mana-mana bahagian aplikasi.

Tetikus Tetikus adalah must must yang mesti dimiliki untuk peranti Fire Stick anda.

Penyemak Imbas

Untuk mengakses internet dengan cara yang betul, anda memerlukan semacam penyemak imbas. Penyemak imbas tidak hanya berguna, tetapi sangat penting untuk Fire Stick anda.

google chrome

Sama ada anda perlu mencari beberapa maklumat penting, memuat turun aplikasi atau mengunjungi laman web kegemaran anda, anda pasti memerlukan penyemak imbas untuk melakukannya.

Menggunakan penyemak imbas juga dapat mengurangkan kekacauan pada peranti anda, dan memberi anda lebih banyak ruang kosong. Ini kerana anda tidak perlu memasang aplikasi untuk perkhidmatan yang boleh anda akses melalui penyemak imbas anda.

Dengan penyemak imbas di TV anda, anda dapat menonton kandungan dari YouTube dalam semua kehebatannya, di layar besar.

Spotify

Dengan Spotify pada peranti anda, anda dapat mengakses sejumlah lagu yang tidak masuk akal, dan tidak pernah mendengar lagu yang sama dua kali. Cukup buat akaun dan mulailah mendengar.

Terdapat juga pilihan untuk menggunakan telefon anda sebagai alat kawalan jauh untuk Aplikasi Spotify anda. Pasangkan sahaja dengan Fire Stick anda dan dapatkan alur.

Dan jika itu tidak mencukupi, anda boleh memuat turun lagu dan mendengarnya di luar talian.

Begitu Baik Ia Sepatutnya Secara Lalai

Kombo Xbox 360 dan Fire Stick sangat berguna, terutamanya dengan semua aplikasi yang anda dapat. Sangat bagus yang membuat seseorang tertanya-tanya mengapa mereka tidak datang dalam satu bungkusan.

Sudahkah anda memasangkan Xbox 360 dan Fire Stick anda? Bagaimana persediaan berjalan, adakah anda mengalami masalah? Adakah anda menyukai aplikasi ini? Beritahu kami dalam komen di bawah.