Cara Menambah Item di StockX

Sekiranya anda menggemari kasut dan kasut jalanan, maka anda tahu bahawa salah satu tempat terbaik untuk membeli dan menjual adalah StockX. Bagi mereka yang suka terlibat dalam peperangan, lebih baik lagi.

Cara Menambah Item di StockX

Tetapi jika anda baru menjual kasut dan aksesori premium baru dalam talian, anda mungkin tidak pasti dengan tepat bagaimana StockX berfungsi.

Secara khusus, bagaimana anda menambah sepasang kasut atau item lain ke akaun StockX anda? Laman web menjadikan penjualan mudah secara keseluruhan. Tetapi mari kita perhatikan lebih terperinci dan lihat apa yang anda harapkan semasa menjual di StockX.

Bagaimana Ia Berfungsi?

Sudah tentu, kaedah terbaik untuk membimbing anda melalui proses penambahan item di StockX adalah dengan contoh.

StockX menganggap kasut yang belum dipakai dan baru berada dalam keadaan mati. Sekiranya anda sudah bersedia menjual pasangan tersebut di laman web ini, berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan:

  1. Pergi ke StockX dan buat akaun percuma. Anda perlu memberikan maklumat anda, termasuk alamat e-mel, kaedah pembayaran, dan lokasi anda. Anda juga diminta untuk mengesahkan alamat e-mel anda. Atau anda tidak akan dapat membuat tawaran di StockX.
  2. Setelah akaun anda disiapkan, inilah masanya untuk menambahkan kasut anda. Di bar carian di bahagian atas skrin, masukkan jenama dan model kasut anda.
  3. Apabila kasut anda muncul, cukup klik pada mereka dan anda akan diarahkan ke halaman lain.
  4. Anda harus memilih ukuran kasut dan terus menambahkan item anda.
  5. Anda boleh memilih untuk "Menjual" pada tawaran tertinggi atau menetapkan permintaan anda sendiri dan menunggu untuk diserang.

Sekiranya anda memilih untuk menjual kasut anda dengan tawaran tertinggi yang tersedia, anda akan diminta untuk mengesahkan penjualan dan memastikan semua maklumat teratur.

Penting untuk diingat bahawa semasa anda menambahkan item di StockX, berhati-hatilah untuk tidak mencampurkan ukuran anak dengan ukuran dewasa. Di skrin, kasut tersebut kelihatan sangat mirip, jadi StockX akan meminta anda menyemak semula.

Tambahkan Item di StockX

Adakah StockX Melakukan Penilaian Item?

"Lihat Semua Tawaran" dan "Lihat Semua Pertanyaan" adalah ciri di StockX yang memudahkan anda menilai nilai item anda.

Walaupun terdapat banyak tawaran dan meminta satu item, julat harga yang realistik cukup jelas dalam kebanyakan kes.

Sebaliknya, anda juga dapat melihat data penjualan masa lalu. Ini hampir seperti Buku Biru Orion lama untuk pelbagai kategori barangan pengguna (alat muzik, peralatan audio, dll.). Rekod penjualan masa lalu dapat memberi anda idea tentang nilai barang anda.

Ini hampir dengan perkhidmatan penilaian seperti yang anda akan dapati di StockX.

Cara Menambah Item di StockX

Apa yang Perlu Dilakukan Apabila StockX Tidak Mempunyai Imej Item Anda?

Sekiranya anda menjual kasut, kemungkinan anda tidak akan menghadapi masalah untuk mencari jenama dan model dalam katalog laman web ini.

Semua item dalam katalog akan mempunyai gambar yang sesuai, jadi anda tidak perlu mengambil gambar kasut anda.

Walau bagaimanapun, ada kemungkinan gambar tidak tersedia. Dalam kes ini, anda boleh menambahkan gambar anda sendiri semasa anda menyenaraikan item.

Anda hanya perlu mengikuti panduan StockX untuk penghantaran foto. Contohnya, barang pakaian mesti mempunyai latar belakang putih. Mereka juga harus diletakkan rata dengan lengan yang jelas kelihatan.

Walaupun anda boleh menggunakan Photoshop untuk mendapatkan latar belakang putih, anda tidak mahu meningkatkan item sebenar dengan cara apa pun. Sekiranya anda menjual topi dan kacang, pastikan tidak ada lipatan dan ia berada pada sudut 45 darjah ke kiri.

Untuk aksesori seperti beg yang terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz, anda disarankan untuk menggunakan pertimbangan terbaik. Sekiranya StockX menerima foto anda, mereka akan ditambahkan ke dalam senarai.

Apa itu Portofolio StockX?

Apabila anda membuat akaun StockX percuma, anda akan melihat "Portfolio" di bahagian atas bar navigasi anda

Oleh kerana StockX suka bekerja seperti bursa saham, portfolio anda hanyalah pegangan anda. Pada dasarnya, ia mengandungi item yang telah anda tambahkan ke portfolio StockX anda. Ia tidak seperti portfolio saham anda yang dimiliki semasa anda log masuk ke akaun pembrokeran anda, kecuali yang nyata.

Sebaliknya, portfolio StockX anda boleh dipercayai. Anda sebenarnya tidak perlu memiliki atau memiliki item untuk menambahkannya ke portfolio StockX anda. (Sekiranya anda mahu, kemudian anda boleh berkongsi portfolio anda dengan rakan dan berpura-pura bahawa anda sebenarnya memiliki semua item dalam portfolio).

Tambahkan Item Anda dan Jana Wang di StockX

Apabila anda menggunakan StockX untuk menjual barang anda, komisen dan kos pemprosesan akan turun dengan jumlah jualan atau jumlah terkumpul anda. StockX mendorong anda menjana wang di laman web ini dan menyediakan perkhidmatan pengesahan yang dipercayai untuk membantu meyakinkan pembeli.

Menambah item di StockX cukup mudah dan tidak memerlukan masa lebih daripada beberapa minit. Melainkan jika anda mengalami gambar yang hilang, anda boleh menambahkan foto itu sendiri.

Apa pengalaman anda membeli atau menjual di StockX? Berikan pendapat anda yang paling jujur ​​di ruangan komen di bawah.