Cara Menukar Video YouTube ke MP3

YouTube mengalahkan dunia dengan menawarkan kandungan percuma kepada berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. Lama kelamaan, perkhidmatan ini bertambah baik. Sekarang, anda dapat menikmati kandungan YouTube dalam 4K! Tetapi, apa yang berlaku apabila anda perlu memformatnya semula ke MP3?

Anda perlu menukar fail 4K ke fail MP3. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menukar YouTube 4K ke MP3 menggunakan beberapa langkah mudah.

Dapatkan Perisian yang Betul

Untuk tujuan ini, kami akan menggunakan YouTube 4K hingga MP3. Sama ada anda menggunakan komputer, Mac, atau komputer berasaskan Linux, perisian ini serasi dengan peranti anda. Sudah tentu, ia juga mudah dimuat turun.

Setelah pemasangan, anda akan melihat susun atur skrin yang sangat mudah dan antara muka yang mesra pengguna.

Cara Menukar Video YouTube 4K ke MP3

Menukar video 4K 4K anda ke MP3 sangat mudah dengan perisian 4K ke MP3. Terdapat dua kaedah untuk memuat naik kandungan YouTube 4K dan kami akan menunjukkan caranya di sini.

Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Pergi ke YouTube dan salin pautan ke audio 4K yang ingin anda ubah.
 2. Buka perisian 4K Video YouTube ke MP3. Di sudut kiri atas, ketuk + Tampal Pautan ikon.

 3. Fail MP3 baru secara automatik akan muncul di folder fail yang ditentukan di Tetapan.

Sudah tentu, ada jalan lain yang boleh anda ambil juga. Untuk memuat naik video YouTube secara langsung, ikuti langkah berikut:

 1. Buka perisian 4K ke MP3 dan ikon kaca pembesar di sudut kanan bawah.
 2. Dari sini, klik pada ikon YouTube.
 3. Taipkan nama video YouTube yang ingin anda ubah dan klik Masukkan.
 4. Kemudian, ketik Muat turun butang.
 5. Pergi ke folder fail yang ditentukan dan ambil format MP3 audio anda.

Seperti yang anda perhatikan, perisian ini sangat pantas dan boleh dipercayai. Tetapi, anda perlu mengetahui lebih banyak mengenai perisian agar penukaran berjalan lancar.

Petua Tambahan

Semasa anda membuka aplikasi 4K ke MP3 di komputer anda, tetapannya sudah ditetapkan untuk memuat turun kandungan dalam format MP3. Folder fail yang ditetapkan juga ditetapkan. Tetapi, anda mungkin mahu atau perlu mengemas kini maklumat ini.

Di bahagian ini, kami akan membimbing anda mengubah Tetapan untuk memastikan muat turun lancar.

Pertama, akses Tetapan dengan mengetuk pada tetapan roda gigi di sudut kanan atas.

Tetapan Umum

Di dalam Am tab, anda akan melihat pelbagai pilihan kualiti audio, Format Audio (untuk tujuan artikel ini kami menggunakan MP3), dan folder fail yang ditentukan.

Kualiti Audio membolehkan anda memilih antara tetapan berikut:

 • Kualiti terbaik
 • Tinggi (320 kbps)
 • Sedang (256 kbps)
 • Rendah (128 kbps)

Bahagian format audio berbeza dengan kualiti kerana menunjukkan formatnya. Anda boleh menggunakan format berikut:

 • MP3
 • M4A
 • OGG

Terakhir, untuk mengemas kini atau mengubah folder penamaan anda (folder pada peranti Mac, PC, atau Linux anda) klik ‘Browse’.

Di tetingkap baru, pilih destinasi baru. Kemudian, klik Buka. Sekarang, apabila anda memuat turun fail MP3 dari 4K YouTube ke MP3, secara automatik ia akan menyimpan versi baru ke folder yang telah anda pilih.

Tab Lanjutan

The Mahir tab hanya itu, bahagian Tetapan yang memberi anda pilihan yang lebih mendalam. Pada tab ini, anda akan mendapat pilihan untuk log masuk ke YouTube. Salah satu cara termudah untuk menukar audio YouTube 4K ke fail MP3 adalah dengan memuat naik video YouTube dalam perisian. Dengan log masuk, anda dapat mengakses semua kandungan YouTube kegemaran anda dengan cepat.

Tukar Video YouTube ke MP3 dengan VLC

Sama ada anda biasa dengan VLC atau tidak, ini adalah perisian yang hebat yang juga menyediakan penukaran fail untuk video. Sekiranya anda belum memasangnya, pergi ke laman web dan muat turunnya.

 1. Buka VLC dan klik Media> Tukar / Simpan, anda juga boleh menaip Ctrl + R. Menu Media VLC
 2. Sekarang, klik pada Tambah dan pilih fail yang ingin anda tukar.
 3. Kemudian, pilih Audio - MP3, ia ada di Profil menu lungsur bahagian. Menu VLC
 4. Seterusnya, pilih Semak imbas dan simpan fail baru ke lokasi yang anda inginkan dengan sambungan .mp3. Contohnya, namakan sebagai convert_file.mp3.
 5. Klik Mulakan apabila anda sudah bersedia.

Soalan Lazim

Sekiranya anda baru menggunakan perisian, atau anda mempunyai lebih banyak soalan, teruskan membaca. Kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab soalan kami yang paling kerap diajukan.

Adakah 4K YouTube ke MP3 percuma?

Perisian ini benar-benar percuma! Sekiranya anda mencari ciri tambahan, tidak ditawarkan dalam versi percuma, anda boleh membeli Lesen Kunci. Kunci ini diperoleh dengan mudah dari laman web muat turun. Nasib baik, ini adalah pembelian sekali sahaja dan bukan langganan bulanan. Mereka yang merancang untuk menggunakan perisian untuk penggunaan peribadi (sehingga 3 komputer setiap Lesen Kunci) hanya akan membayar $ 15.

Sekiranya anda lebih suka versi Pro yang lebih mesra perniagaan, anda akan melihat tanda harga $ 45.

Bolehkah saya memuat turun dan menukar video ‘Disukai’ saya?

Tentunya! Perisian 4K ke YouTube untuk membolehkan anda memuat turun video yang anda sukai, menonton video kemudian, dan senarai main ‘My Mix’. Ini menjadikannya sangat mudah untuk membawa audio YouTube kegemaran anda ke mana sahaja anda pergi!

Pemikiran Akhir

Perisian 4K ke YouTube adalah penyelesaian terbaik untuk menangkap audio YouTube kegemaran anda. Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan dengan perisian hebat ini. Secara keseluruhan, ia mudah digunakan, boleh dipercayai, dan boleh dipercayai.

Adakah anda berjaya menukar fail video YouTube anda? Adakah anda tahu cara lain untuk menukar fail video YouTube ke .mp3? Jangan ragu untuk berkongsi pengalaman anda di bawah.