Cara Mengawal iPad dari jauh

iPad sangat bagus untuk menonton video dan bermain permainan. Ia mudah, mudah alih, dan mudah dipegang. Namun, ada situasi di mana anda perlu mengendalikan iPad dari jauh.

Cara Mengawal iPad dari jauh

Nasib baik, ada cara di mana ini dapat dilakukan. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengendalikan iPad anda dari jauh. Selain itu, kami akan menjawab beberapa soalan lain yang berkaitan dengan topik tersebut.

Cara Mengawal iPad dari jauh dengan iPhone, iPod atau iPad

Dengan kedatangan iOS 10, iPad menerima fungsi yang dipanggil Suis Kawalan. Ini membolehkan pengguna mengambil alih iPad sasaran dari jauh dengan peranti lain. Perhatikan bahawa kedua-dua peranti mesti disambungkan ke rangkaian yang sama dan akaun Apple ID. Langkah-langkah ini akan berfungsi pada iPhone, iPod Touch, atau bahkan iPad lain.

 1. Sambungkan kedua-dua iPad dan peranti kawalan ke rangkaian Wi-Fi yang sama dan akaun Apple ID.

 2. Sekarang, pergi ke Tetapan pada alat kawalan anda.

 3. Seterusnya, pilih Kebolehcapaian.

 4. Hidupkan Suis Kawalan.

 5. Untuk menyediakan suis baru, pilih Suis dari Suis Kawalan.

 6. Sekarang, pilih Tambahkan Suis Baru…

 7. Pilih sumber.

 8. Navigasi di Suis Kawalan menu dengan suis anda dan pilih Peranti.

 9. Pilih Gunakan Peranti Lain.

 10. Cari iPad sasaran dan pilih Sambung.

 11. Sekarang anda boleh mengawal iPad dari jauh.

Mampu mengawal iPad anda dengan cara ini sangat mudah, terutama bagi pengguna yang mengalami masalah pergerakan. Sebagai contoh, seseorang boleh mengawal iPad mereka dengan bantuan iPhone, iPod Touch, atau iPad lain. Oleh kerana kedua-duanya adalah produk Apple dan mampu masuk ke Apple ID yang sama, ini adalah pilihan utama untuk tugas ini.

Cara Mengawal iPad Dari Jauh dari Mac

Hanya sedikit berbeza daripada menyambungkan pada iPhone, iPad, atau iPod Touch, mari kita bincangkan mengendalikan iPad dari Mac.

 1. Sekali lagi, pastikan peranti anda berada di rangkaian yang sama dan anda telah log masuk ke iCloud pada kedua peranti tersebut.
 2. Sekarang, pastikan beralih diaktifkan pada Mac anda dengan mengklik menu Apple, kemudian Keutamaan Sistem, dan akhirnya Kebolehcapaian.
 3. Seterusnya, klik pada Suis Kawalan.
 4. Kemudian, klik Enable Switch Control.
 5. Dengan beralih sekarang diaktifkan, arahkan panel Beralih Kawalan Beranda dan pilih Peranti.
 6. Klik pada iPad yang ingin anda kendalikan dan kemudian pilih Sambung.

Dengan produk Apple, mudah untuk menyambungkan peranti dan menggunakannya sebagai alat kawalan jauh, biasanya.

Cara Mengawal iPad Dari jauh dari PC

Mengendalikan iPad dari PC jauh lebih sukar, tetapi ada program pihak ketiga yang membolehkan anda melakukannya. Dalam kes ini, kami akan menggunakan kaedah pencerminan layar, yang memungkinkan Anda menggunakan PC untuk mencerminkan layar iPad.

Untuk pencerminan skrin, aplikasi hebat untuk digunakan ialah ApowerMirror. Lebih-lebih lagi, percuma jika anda menggunakannya bukan secara komersial.

 1. Pasang ApowerMirror pada iPad dan PC anda. Halaman utama ApowerMirror
 2. Sekarang, sambungkan kedua-dua peranti ke rangkaian Wi-Fi yang sama.

 3. Pada iPad anda, cari PC anda dan sambungkan kedua-dua peranti.
 4. Ketik Cermin Skrin Telefon pada iPad anda.
 5. Kemudian, leret ke atas dan cari Cermin Skrin.

 6. Pilih PC anda dan tunggu kedua-dua peranti disambungkan.

 7. Sekarang anda boleh mengawal iPad anda dengan PC anda.

Sayangnya, tidak ada kaedah langsung untuk mengawal iPad dari jarak jauh dari PC. Hanya melalui program dan aplikasi seperti ini, anda boleh melakukannya.

Cara Mengawal iPad Seseorang dari jauh Menggunakan Zoho Assist

Apple tidak membenarkan pengguna mengawal iPad seseorang dari jarak jauh dengan cara biasa, kerana ini berpotensi membahayakan privasi orang tersebut. Satu-satunya cara anda dapat mengawal iPad orang lain ialah memasang aplikasi yang membolehkan anda mengakses peranti mereka dari jauh. Namun, hal ini harus dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak, kerana melakukannya tanpa izin dianggap sebagai penggodaman.

Aplikasi lain yang boleh anda gunakan untuk mengawal iPad anda melalui PC ialah Zoho Assist. Perhatikan bahawa pemilik iPad mesti memuat turunnya juga untuk membenarkan akses.

 1. Anda dan pemilik iPad mesti memuat turun Zoho Assist
 2. Jemput pemilik iPad melalui aplikasi.
 3. Apabila pengguna menerima jemputan, anda boleh memulakan sesi.
 4. Sebagai pengawal, pilih Mulakan Sesi.
 5. Sekarang anda boleh mengawal iPad dari jauh.

Untuk mengulangi, pastikan anda menerima kebenaran. Tidak sah untuk meneruskan tanpa persetujuan yang jelas.

Mengendalikan iPad dari jauh dengan Splashtop SOS

Kaedah lain yang boleh anda gunakan untuk mengawal iPad dari jarak jauh adalah penggunaan aplikasi yang disebut Splashtop SOS. Selain perkongsian skrin, anda boleh mengendalikan iPad dengan peranti lain dengan mudah. Sama ada anda menggunakan iPad lain atau bahkan telefon Android, anda masih dapat mengawal iPad dari mana sahaja.

Proses menghubungkan kedua-dua peranti dengan Splashtop SOS adalah serupa dengan Zoho Assist. Bagaimanapun, kedua-dua aplikasi mencapai tujuan yang serupa.

 1. Anda dan pemilik iPad mesti memuat turun dan memasang Splashtop SOS.
 2. Jemput pemilik iPad melalui aplikasi.
 3. Pemilik iPad mesti memasukkan kod untuk sesi tersebut.
 4. Sebagai pengawal, pilih Mulakan Sesi.
 5. Kini anda dapat mengawal iPad dari jauh.

Walaupun SOS adalah alat sokongan yang dihadiri, anda juga boleh mendapatkan aplikasi lain yang membolehkan sokongan tanpa pengawasan. Zoho Assist sudah mempunyai fungsi ini.

Sokongan tanpa pengawasan membantu menjimatkan masa kerana anda tidak perlu menjemput iPad berulang kali. Tanpa memerlukan kebenaran tambahan, anda boleh mengawalnya dengan segera.

Cara Mengawal Volume iPad Dari Jauh

Mampu menyesuaikan kelantangan iPad anda dari jauh adalah idea yang mudah. Anda tidak perlu menekan butang kelantangan atau menghubungi. Terdapat dua cara untuk melakukan ini, dengan aplikasi atau alat kawalan jauh fizikal.

 1. Muat turun Volume Remote Control pada kedua-dua peranti iOS.
 2. Aktifkan Bluetooth pada kedua-dua peranti.

 3. Pilih Terima Isipadu pada iPad.

 4. Seterusnya, pilih Mengawal Isipadu pada peranti iOS yang lain.

 5. Gunakan alat kawalan untuk menyesuaikan kelantangan iPad sesuai yang anda mahukan.

Kelemahan untuk aplikasi ini adalah bahawa ia hanya membolehkan anda mengawal kelantangan iPad dengan iPhone, iPod Touch, atau iPad lain. Tetapi ia adalah kaedah terbaik untuk menyesuaikan kelantangan dari jauh.

Menggunakan alat kawalan jauh fizikal adalah kaedah terbaik untuk menyesuaikan kelantangan iPad anda dari jauh.

 1. Hidupkan Bluetooth pada iPad anda.
 2. Sambungkan alat kawalan jauh ke iPad anda.
 3. Gunakan kawalan kelantangan untuk menyesuaikan kelantangan.

Apple sendiri mengeluarkan alat kawalan jauh yang boleh anda sambungkan ke peranti iOS. Selain mengawal kelantangan, anda juga boleh menggunakannya untuk pelbagai fungsi lain.

Soalan Lazim Tambahan

Berikut adalah jawapan untuk beberapa soalan lain yang mungkin anda ada mengenai iPad.

Bolehkah Anda Padamkan iPad dari jauh?

Ya awak boleh. Pertama, anda mesti menghidupkan Cari iPad Saya sebelum meneruskan. Dengan peranti iOS yang lain, masukkan ID iPad, dan kemudian anda dapat menghapus data iPad.

Sekiranya anda menggunakan Windows, anda boleh melakukannya dengan log masuk ke iCloud. Gunakan iCloud untuk mencari peranti anda dan kemudian memadamkannya dari jauh.

Sekiranya iPad anda disambungkan ke internet, ia akan dipadamkan. Sekiranya tidak, saat ia menyambung semula ia akan terhapus sendiri.

Bolehkah iPad Diakses Dari Jauh?

Ya, ia dapat diakses dari jauh. Dengan penggunaan aplikasi pihak ketiga atau Switch Control, sesiapa sahaja dapat mengakses iPad lain. Walau bagaimanapun, ini memerlukan pemilik iPad untuk memasang aplikasi terlebih dahulu.

Akses Jauh iPad untuk Kemudahan

Dengan bantuan peranti iOS lain atau aplikasi yang boleh dimuat turun, anda dapat mengawal iPad dari jauh. Secara khusus, ini membolehkan mereka yang mempunyai masalah mobiliti untuk mengawal iPad mereka ketika mereka tidak berada dekat dengan peranti. Ia juga senang jika anda tidak dapat mengakses iPad anda secara langsung dengan alasan apa pun.

Adakah anda pernah melakukan ini sebelum ini? Adakah artikel kami mengenai cara mengendalikan iPad dari jauh terbukti berguna? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.