Cara Menukar PDF ke PowerPoint

Adakah anda perlu menukar dokumen PDF anda ke persembahan PowerPoint? Terdapat beberapa cara untuk melakukan ini. Salah satunya agak bebas dan tidak menyakitkan. Yang lain juga mungkin tidak menyakitkan, tetapi tidak percuma.

Cara Menukar PDF ke PowerPoint

Lihat pilihan anda di bawah untuk melihat mana yang sesuai untuk anda.

Menukar dari PDF ke PPT dengan Adobe (PAID) di Windows 10

Sekiranya anda kerap menggunakan PDF, anda mungkin sudah mempunyai versi lengkap perisian Adobe. Sekiranya anda melakukannya, anda bernasib baik kerana menukar PDF anda akan menjadi agak mudah.

 1. Buka fail PDF anda di Acrobat.
 2. Pilih "Eksport ke" dari panel alat sebelah kanan anda.
 3. Di bawah tajuk "Tukar ke", pilih "Microsoft PowerPoint" dan klik pada "Tukar" butang.
 4. Namakan fail anda dan simpan.

Sekiranya anda merancang untuk menukar PDF ke PowerPoint secara berkala, mungkin mudah bagi anda untuk membeli perisian tersebut. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai anggaran terhad atau jarang menukar jenis fail ini, ada pilihan lain yang tersedia untuk anda.

Menukar PDF ke PowerPoint Menggunakan Perisian Penukar Dalam Talian (PERCUMA) di Windows 10

Terdapat beberapa aplikasi penukaran yang tersedia dalam talian. Sekiranya anda jarang menukar ke PowerPoint, ini mungkin penyelesaian yang boleh dilaksanakan. Laman web seperti Smallpdf menawarkan penukaran dalam talian secara percuma. Beberapa penukar PDF menawarkan penukaran terhad ketika menggunakan pilihan percuma, seperti Smallpdf yang memungkinkan hingga dua penukaran setiap hari.

Sekiranya anda melakukan carian pantas di penyemak imbas web anda, anda akan mendapat banyak hasil. Pilih perkhidmatan penukaran PDF dalam talian yang percuma dan selamat. Di samping itu, anda juga mungkin mendapat yang menawarkan muat naik dari storan awan anda juga.

Pastikan anda memeriksa had dan sekatan saiz fail. Mereka berbeza-beza dari laman web ke laman web. Anda ingin memastikan bahawa anda boleh menukar semua yang anda perlukan tanpa melompat ke program yang berbeza di pertengahan jalan.

Anda boleh memilih mana-mana penukar yang menarik bagi anda. Semua penukar pdf umumnya semuanya berfungsi dengan cara yang sama. Pertama, anda memilih fail PDF yang ingin anda muat naik dan pilih butang "Convert" atau yang lain.

Catatan : Beberapa aplikasi penukaran pdf percuma mungkin menambah tanda air, tetapi ini kurang biasa.

Inilah cara menukar PDF ke PPT menggunakan Smallpdf.

 1. Pergi ke "//Smallpdf.com/pdf-to-ppt."

 2. Klik pada "Pilih fail" atau gunakan drag-and-drop. Anda juga boleh mengklik anak panah ke bawah di sebelah kanan dan memilih sumber fail (Dropbox, Drive, PC, dll.).

 3. Smallpdf menukar fail dan memaparkan status apabila selesai.

 4. Klik pada "Muat turun" atau pilih lokasi lain dengan mengklik anak panah ke bawah di sebelah kanan.

Perlu menukar lebih daripada dua PDF? Banyak penukar dalam talian membolehkan anda menukar beberapa halaman sekaligus tanpa menjejaskan integriti PDF asal. Cuba SimplyPDF atau gunakan Adobe Free PDF to PPT Online Converter untuk memuat turun fail anda sahaja.

Terdapat juga alternatif lain jika anda ingin memasukkan dokumen PDF dalam persembahan anda. Mereka mungkin lebih memakan masa daripada menggunakan penyelesaian penukar, tetapi sangat berguna untuk kegunaan lain.

Tukar PDF ke Gambar dan Masukkannya ke PowerPoint

Salah satu pilihan adalah menukar fail PDF anda ke format JPG atau PNG. Pilihan ini juga melibatkan penukaran, tetapi anda juga boleh menggunakan gambar untuk aplikasi lain.

Sebagai contoh, jika anda ingin memasukkan dokumen PDF yang sama ke dalam laporan Word, lebih mudah untuk melakukannya jika fail-fail tersebut diubah menjadi gambar sebelumnya.

Mengubah fail PDF menjadi gambar terlebih dahulu juga membolehkan anda memilih halaman mana yang ingin anda sertakan dalam persembahan anda. Penukar dalam talian biasanya akan menukar dokumen berbilang halaman dalam satu kumpulan. Oleh itu, jika anda memilih halaman masing-masing dari PDF anda, anda harus menghapusnya dari PowerPoint secara manual melainkan anda menukar halaman terpilih menjadi gambar.

Menambah fail PDF anda sebagai gambar juga memberi anda pilihan untuk memformat dan mengubah ukuran keseluruhan fail seperti yang anda lakukan pada gambar biasa.

Sekiranya anda ingin memformat semula fail PDF yang dibuat menjadi PowerPoint, anda perlu menangani setiap elemen secara berasingan. Tetapi menggunakan gambar mempunyai kelebihan yang ketara — anda dapat mengeditnya.

Menukar dari PDF ke PowerPoint pada macOS

Pengguna Mac mempunyai pilihan penukaran yang serupa dengan pengguna Windows. Alat penukar PDF dalam talian berfungsi untuk mana-mana OS yang merangkumi penyemak imbas. Beberapa penyedia perisian pihak ketiga adalah percuma, sementara yang lain akan mengenakan yuran kepada anda — terdengar seperti sajak Dr. Seuss. Mac juga mempunyai alat bawaan yang menukar PDF ke PowerPoint. Anda bahkan boleh menggunakan versi lengkap Adobe untuk menukar fail dengan cepat dan mudah, tetapi sekali lagi, itu adalah pilihan berbayar. Inilah yang boleh anda lakukan pada Mac untuk menukar PDF ke PPT.

Pilihan # 1: Gunakan Mac PDF ke PPT Online Converters

Seperti yang disebutkan, penukar dalam talian PDF berfungsi pada mana-mana OS menggunakan penyemak imbas web yang serasi. Sekiranya menggunakan smallPDF, ikuti langkah di atas seperti yang diperintahkan untuk Windows 10. Untuk penukar PDF ke PPT dalam talian percuma dan berbayar lain, cari mereka dan cari yang sesuai dengan keperluan anda.

Pilihan # 2: Gunakan pratonton macOS untuk menukar PDF ke PPT

Pratonton Mac membuka fail PDF secara semula jadi, jadi berfungsi dengan baik untuk menukar PDF ke PPT. Inilah cara untuk melakukannya.

 1. Buka fail PDF anda menggunakan "Pencari" dan ia akan dibuka secara automatik "Pratonton."
 2. Klik pada "Fail -> Eksport"
 3. Namakan fail anda.
 4. Selaraskan "Format,""Kualiti," dan "Resolusi" seperti yang diperlukan.
 5. Klik pada "Simpan."

Catatan: Sekiranya anda hanya memerlukan teks dari PDF anda, sorotnya dalam Pratonton dan kemudian tampalkannya ke persembahan PowerPoint anda untuk menjimatkan masa.

Pilihan # 3: Gunakan PDF ke PowerPoint Converter di Mac App Store

PDF to PowerPoint Converter by 科 姚 (Branch Yao) adalah aplikasi yang melakukan semua pekerjaan untuk anda, termasuk penukaran gambar dan teks. Aplikasi ini kini Percuma, tetapi mungkin memerlukan bayaran untuk format penukaran lain seperti Word, Excel, dan EPUB.

 1. Buka Kedai Aplikasi Mac.
 2. Cari "PDF ke PowerPoint Converter"
 3. Pasang aplikasi.
 4. Lancarkan PDF ke PowerPoint Converter dan nikmati!

Alternatif Penukaran PDF untuk macOS

Tampal Imej dari PDF ke PPT Menggunakan Alat Snap dan Edit Mac

Sekiranya anda mempunyai Mac, anda boleh membuat gambar fail PDF anda untuk digunakan di PowerPoint sebagai alternatif untuk menukar fail PDF menjadi PPT secara pukal. Walaupun proses ini mungkin tidak seoptimum penukaran PDF, proses ini berfungsi dengan sempurna untuk keperluan satu halaman atau bahagian dokumen PDF.

 1. Buka fail PDF yang anda mahukan dalam Adobe Acrobat Reader.
 2. Pergi ke "Alat" menu dan pilih "Gambar."
 3. Pangkas bahagian PDF yang ingin anda gunakan, dan secara automatik disalin ke papan keratan anda.
 4. Tampal kandungan PDF yang disalin ke slaid PowerPoint anda.

Kesimpulannya

Seperti yang anda lihat, ada banyak pilihan untuk dipilih ketika anda perlu menukar fail PDF menjadi persembahan PowerPoint, sama ada menggunakan macOS atau Windows, atau bahkan Linux. Sekiranya anda seorang guru PowerPoint yang perlu melakukan penukaran secara berkala, pilihan terbaik anda adalah melabur dalam program penukar berbayar.

Program berbayar boleh dipercayai dan lebih selamat daripada memuat naik fail anda ke pelayan. Walau bagaimanapun, jika anda jarang menggunakan penukar atau tidak mempunyai anggaran untuk mereka, pilihan PDF ke PPT dalam talian percuma adalah pilihan terbaik anda.

Terakhir, anda tidak perlu menukar keseluruhan fail PDF anda ke PowerPoint sama sekali jika anda hanya memerlukan bahagian tertentu atau halaman tertentu. Ingat, menukar PDF ke fail gambar selalu menjadi pilihan sekunder yang mungkin sesuai dengan keadaan anda.